NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

SURUÇ DEVLET HASTANESİ YIKILMA TEHLİKESİ ALTINDA

16 Ekim 2017 de açılışı yapılan 150 yataklı Suruç devlet hastanesi yıkılma tehlikesi altında bulunuyor. 1. sınıf tarım arazisi üzerinde yapılan bu hastanede, proje aşamasında gerekli tetkiklerin yapılmadığı anlaşılıyor. Zira Suruç ovasının sulanmasıyla birlikte taban suyunun yükseleceğinin tahmin edilmesi gerekirdi. Suruç ovası gibi metrelerce, temelde değil, geçmişte, neredeyse bir karışta suyun çıktığı bir ovada, bunun nasıl hesabı yapılmaz, bilinmez, mühendisler bu projeye nasıl imza atarlar anlaşılması, izah edilmesi zor bir durum. Güney doğu Anadolu Projesi (GAP) eylem planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5'inci sulama tüneli olan Suruç ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında ovaya su verilmeye başlanmasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim bölgelerinde taban Suyu daha da yükseldi. Torak altı drenaj sistemlerinin kurulmamasından kaynaklı su altında kalan bir çok yerleşim yerine Suruç devlet hastanesi de eklenmiş oldu. Hastane'nin bodrum ve zemin katı, hatta morga kadar su doluyor. Her gün üç hortumlu vidajörle su çıkartılıp dışarıya atılıyor. Bundan dolayı hastanede ciddi bir yıkılma, çökme tehlikesi bulunuyor. Bilindiği gibi bir binayı ayakta tutan zemini ve kolonlarıdır. Temelde biriken sullar doğal olarak binaya zarar veriyor. Hastanede yatan hastalar bir çökme tehlikesinden dolayı büyük bir korku ve tedirlik içerisinde bulunuyor. Hastalar hastalıklarının ızdırabı ile mi uğraşsınlar, yoksa binanın her an yıkılma tehlikesinin korku ve kaygılarını mı yaşasınlar! Kimse kusura bakmasın! malesef ülkemiz doğusuyla batısıyla merhum Aziz Nesin'nin mizah yolu ile tarif ettiği bir ülke haline geldi.Güleriz ağlanacak halimize! Hastanede yatan hastalarda, hastane ya yıkılırsa korkusu var. Bizde basın mensubu olarak buradan kamuoyunu ve yetkıilileri uyarmak istedik. Zira doğru haber veren, olumlu eleştiriler de bulunan basın mensupları mesleklerinin gereği olarak, sorumluluk duygu ve düşüncesi içerisinde görevlerini yaparlar. Bu nedenle basın bir anlamda kamu görevi yapar. Zaten gelişmiş demokrasilerde basın, medya halkın gözü, kulağı, vicdanı ve sesi durumundadır. Yargı, yasama, yürütmden sonra basın dördüncü kuvvettir. Bizde bu düşünceden yola çıkarak, Suruç devlet hastanesinde olası bir facianın önlenmesi için ilgili ve yetkilileri önemle uyariyor, gerekenlerin yapılmasını ivedilikle öneriyoruz.
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2022 - Pazartesi

SURUÇ DEVLET HASTANESİ YIKILMA TEHLİKESİ ALTINDA

16 Ekim 2017 de açılışı yapılan 150 yataklı Suruç devlet hastanesi yıkılma tehlikesi altında bulunuyor. 1. sınıf tarım arazisi üzerinde yapılan bu hastanede, proje aşamasında gerekli tetkiklerin yapılmadığı anlaşılıyor.

Zira Suruç ovasının sulanmasıyla birlikte taban suyunun yükseleceğinin tahmin edilmesi gerekirdi. Suruç ovası gibi metrelerce, temelde değil, geçmişte, neredeyse bir karışta suyun çıktığı bir ovada, bunun nasıl hesabı yapılmaz, bilinmez, mühendisler bu projeye nasıl imza atarlar anlaşılması, izah edilmesi zor bir durum.

Güney doğu Anadolu Projesi (GAP) eylem planı'nda yer alan dünyanın en uzun 5'inci sulama tüneli olan Suruç ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında ovaya su verilmeye başlanmasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim bölgelerinde taban Suyu daha da yükseldi.

Torak altı drenaj sistemlerinin kurulmamasından kaynaklı su altında kalan bir çok yerleşim yerine Suruç devlet hastanesi de eklenmiş oldu.

Hastane'nin bodrum ve zemin katı, hatta morga kadar su doluyor. Her gün üç hortumlu vidajörle su çıkartılıp dışarıya atılıyor. Bundan dolayı hastanede ciddi bir yıkılma, çökme tehlikesi bulunuyor.

Bilindiği gibi bir binayı ayakta tutan zemini ve kolonlarıdır. Temelde biriken sullar doğal olarak binaya zarar veriyor.

Hastanede yatan hastalar bir çökme tehlikesinden dolayı büyük bir korku ve tedirlik içerisinde bulunuyor.

Hastalar hastalıklarının ızdırabı ile mi uğraşsınlar, yoksa binanın her an yıkılma tehlikesinin korku ve kaygılarını mı yaşasınlar!

Kimse kusura bakmasın! malesef ülkemiz doğusuyla batısıyla merhum Aziz Nesin'nin mizah yolu ile tarif ettiği bir ülke haline geldi.Güleriz ağlanacak halimize!

Hastanede yatan hastalarda, hastane ya yıkılırsa korkusu var.

Bizde basın mensubu olarak buradan kamuoyunu ve yetkıilileri uyarmak istedik.

Zira doğru haber veren, olumlu eleştiriler de bulunan basın mensupları mesleklerinin gereği olarak, sorumluluk duygu ve düşüncesi içerisinde görevlerini yaparlar.

Bu nedenle basın bir anlamda kamu görevi yapar. Zaten gelişmiş demokrasilerde basın, medya halkın gözü, kulağı, vicdanı ve sesi durumundadır.

Yargı, yasama, yürütmden sonra basın dördüncü kuvvettir.

Bizde bu düşünceden yola çıkarak, Suruç devlet hastanesinde olası bir facianın önlenmesi için ilgili ve yetkilileri önemle uyariyor, gerekenlerin yapılmasını ivedilikle öneriyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.