NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BIR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -74

Sual, şeriatın izin vermediği hürriyet nedir? Şeriat dairesinin dışında özgürlük, ya diktatörlük veya duygunun  esiri olma veya canavarcasına hayvanlik veya vahşettir. "Avrupa"ya ahkam ve ahlakta dilencilik yapmak, Islam'a büyük bir cinayettir."  Meşrutiyette egemenlik nedir? "Kanundur. Egemenlik milletindir. Milletimiz de yalnız Islamiyet'tir. Zira Arab, Türk, Kürd, Arnavut, Çerkez, ve Laz'ların en kuvvetli ve hakikatlı milliyetleri İslami'yetten başka bir şey değildir."  Devletin dengesini koruyan etken nedir? Devleti koruyan İslami'yetten başka bir şey değildir. Kemalist rejim hakkında fikriniz nedir? Komünist ve anarşist manasındadir. Tahribatçı bir rejimdir. Dünyayı dine tercih rejimidir. Size yapılan zulümlerin en  önemli nedeni nedir? Mustafa Kemal'e düşmanlığım ve dost olmadığımdir. Kürtlere yapılan asimilasyon hakkında görüşünüz nedir? Milyonlarla sayısı olan bir halk, binler seneden beri miliyetini ve lisanını unutmayan ve Türklerin hakiki bir vatandaşı ve eskiden beri cihad arkadaşı olan Kürtlerin milliyetini kaldırıp, onların dilini, kültürünü inkar etmektir. Kemalist  rejimin yapmak istediği budur."  Şeyh Said olayı hakkinda gorüşünuz nedir. Cüzi ve sonuçsuz bir olaydır. Şeyh Said ve arkadaşları hakiki şehitdirler. Dersim İsyanı hakkinda görüşünüz nedir? Dersimde insanlık dışı büyük bir vahşet yaşanmıştır. Insanlar öldürülmüş, ateşe atılmıştır. Zindıklik,  munafiklik, vatan ve millete hadsiz bir düşmanlıktır. Dünyada eşi benzeri olmayan bir katliam yapılmıştır.  En büyük düşman nedir? Fakirlik, cehalet, birlik olmamaktır. Cumhuriyet hakkında fikriniz nedir? "Bir türbede inzivaya idim bana çorba geliyordu, suyunu içiyor, tanelerini karıncalara veriyordum. Zira karınca ve arı milleti cumhuriyetçidirler. Buna hürmetten tanelerini karıncalara veriyordum. Kainatta en yüksek gerçek imandır, imandan sonra namazdır." Ey nefsim... zaman gösterdi ki, cennet ucuz değil cehennem de lüzumsuz değil. Hazirlaninız, baska daimi bir memlekete gideceksiniz. Herkes sana kabir kapısına kadar arkadaş olur. Güzel gören guzel düşünür, güzel düşünen hayatindan lezzet alır İnsan bilmediği yetişmediği şeye düşmandır. Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise maneviyatta kördür. Zalimler için yaşasın cehennem." Devam edecek
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2023 - Perşembe

BIR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -74

Sual, şeriatın izin vermediği hürriyet nedir? Şeriat dairesinin dışında özgürlük, ya diktatörlük veya duygunun  esiri olma veya canavarcasına hayvanlik veya vahşettir.
"Avrupa"ya ahkam ve ahlakta dilencilik yapmak, Islam'a büyük bir cinayettir."  Meşrutiyette egemenlik nedir? "Kanundur. Egemenlik milletindir. Milletimiz de yalnız Islamiyet'tir. Zira Arab, Türk, Kürd, Arnavut, Çerkez, ve Laz'ların en kuvvetli ve hakikatlı milliyetleri İslami'yetten başka bir şey değildir." 
Devletin dengesini koruyan etken nedir? Devleti koruyan İslami'yetten başka bir şey değildir. Kemalist rejim hakkında fikriniz nedir? Komünist ve anarşist manasındadir. Tahribatçı bir rejimdir. Dünyayı dine tercih rejimidir. Size yapılan zulümlerin en  önemli nedeni nedir? Mustafa Kemal'e düşmanlığım ve dost olmadığımdir. Kürtlere yapılan asimilasyon hakkında görüşünüz nedir? Milyonlarla sayısı olan bir halk, binler seneden beri miliyetini ve lisanını unutmayan ve Türklerin hakiki bir vatandaşı ve eskiden beri cihad arkadaşı olan Kürtlerin milliyetini kaldırıp, onların dilini, kültürünü inkar etmektir. Kemalist  rejimin yapmak istediği budur."  Şeyh Said olayı hakkinda gorüşünuz nedir. Cüzi ve sonuçsuz bir olaydır. Şeyh Said ve arkadaşları hakiki şehitdirler. Dersim İsyanı hakkinda görüşünüz nedir? Dersimde insanlık dışı büyük bir vahşet yaşanmıştır. Insanlar öldürülmüş, ateşe atılmıştır. Zindıklik,  munafiklik, vatan ve millete hadsiz bir düşmanlıktır. Dünyada eşi benzeri olmayan bir katliam yapılmıştır.
 En büyük düşman nedir? Fakirlik, cehalet, birlik olmamaktır. Cumhuriyet hakkında fikriniz nedir? "Bir türbede inzivaya idim bana çorba geliyordu, suyunu içiyor, tanelerini karıncalara veriyordum. Zira karınca ve arı milleti cumhuriyetçidirler. Buna hürmetten tanelerini karıncalara veriyordum. Kainatta en yüksek gerçek imandır, imandan sonra namazdır." Ey nefsim... zaman gösterdi ki, cennet ucuz değil cehennem de lüzumsuz değil. Hazirlaninız, baska daimi bir memlekete gideceksiniz. Herkes sana kabir kapısına kadar arkadaş olur. Güzel gören guzel düşünür, güzel düşünen hayatindan lezzet alır İnsan bilmediği yetişmediği şeye düşmandır. Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise maneviyatta kördür. Zalimler için yaşasın cehennem." Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.