NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BIR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -68

SAİD NURSİ HAKKINDA BAZI ÖĞRENCİLERİNİN SÖYLEDIKLERI Bu demeçler uzun oldukları için, ancak özet olarak belirtiliyor. "Bahtiyar bir ihtiyar var. Etrafı sekiz yaşından seksen yaşına kadar bütün nesiller tarafından sarılmış. Said Nursi ve talebelerini seyrederken insan kendini adeta asr-ı saatte hissediyor. Yüzleri nur, içleri nur, dışları nur, hepsi huzur içindeler. Said Nur üç devir yaşamış bir ihtiyar. Gün görmüş bir ihtiyar. Üç devir Meşrutiyet, İttihad ve terakki, Cumhuriyet. Bu üç devir büyük devrilişler, yıkılışlar, çöküşlerle doludur. Yıkılmadan kalmamış! Yalnız bir adam var. O ayakta ... Şark yaylalarında, güneşin doğduğu yerden Istanbul'a kadar gelen bir adam. İmanı sıradaglar gibi sağlam kuvvetli. Bu adam üç devir şerirlerine karşı imanlı bağrını siper etmiş. Allah demiş, Peygamber demiş, başka bir şey dememiş. Başı Ağrı dağı kadar dik ve mağrur.hic bir zalim onu eğememiş. Hiç bir alim onu yenememiş. Kayalar gibi müthis çetin bir irade... Mahkemelerde müdafalarıni okuduk, büyük bir davanın savunmasıdır.. Bu savunmada yiğitlik, kahramanlık, zeka eseri şaheseri...  Niçin Sokrat bu kadar büyüktür? Bir fikir uğruna hayatı hakir gördüğü için değil mi? Said Nur en az bir Sokrattır. Fakat İslam düşmanları tarafından bir mürteci bir softa olarak takdim edildi. Onlara göre büyuk oabilmek icin ecnebl olmak gerek.O, mahkemelerden mahkekemelere sürüklendi. Mahkumken bile hukmediyordu." O Yüksel Serdengeçti. BEDİÜZZAMAN'I ZEHİRLEDİLER "İnsan haklarının hiçe sayıldığı , çarmıha gerildiği, hürriyetlerin hiçe sayıldığı, bir devirde, Afyon vilayetinin Emirdağ ilçesinde seksenlik bir ihtiyar, bir din alimi sürülüyor.Islamin ve ilmin İzzet ü vakarıni şerefle muhafaza etmesini bilen ve asla dünya zevkleri için mihnet kabul etmeyen bu şahsın, siyasi hiç bir parti ve teşekküller de katiyen alakası yoktur. Üstadın tek suçu milletin imanını kuvvetlendirmek, Kur'an'ın mucizelerle dolu  üstün bir kitap olduğunu söylemesi ve İslam milletlerinin birliğini savunmasıdır.Din iman üzerine sistemli çalışma yapması Materyalist görüşlü CHP iktidarının işine gelmiyordu. Kendisini bir Ramazan bayramı akşamı öldürmek isterler, iftar yemeğine zehir konulur. Ama mücize olarak, Allah'ın inayetiyle ölümden kurtulur. Yazı manasına dokunmadan düzeltildi. Öğrencisi Nihat Yazar BEDİÜZZAMAN SAİD NUR Güzel Türk vatanının yetiştirdiği ve bütün insanlığa örnek insan olarak hediye ettiği büyük dahi, büyük mürşid ve muhteşem bir insanın ismidir. Yalnız biz değil, yalnız müslümanlar değil, bütün insanlık bu büyük insanın şahsiyetine asalet soyluluk, ahlak ve faziletini ve bilhassa yüksek imanını temaşa edebilir.  Şöyle bir mukayese yapabiliriz: Hindistan'nin kurtuluş önderi Mahatma Gandi. İngiliz emperyalizmine ve sömurgeciligine silahsız barışçı bir direniş, hareketi başlatmıştı. Üstad bir yönüyle ona benzese bile, engin fikir ve iman yönünden ondan üstün özellikleri vardır. Yine aslına uygun düztmeler yapıldı. Cevat Rıfat Atılgan.  Devam edecek
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2023 - Cuma

BIR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -68

SAİD NURSİ HAKKINDA BAZI ÖĞRENCİLERİNİN SÖYLEDIKLERI
Bu demeçler uzun oldukları için, ancak özet olarak belirtiliyor. "Bahtiyar bir ihtiyar var. Etrafı sekiz yaşından seksen yaşına kadar bütün nesiller tarafından sarılmış.
Said Nursi ve talebelerini seyrederken insan kendini adeta asr-ı saatte hissediyor.
Yüzleri nur, içleri nur, dışları nur, hepsi huzur içindeler. Said Nur üç devir yaşamış bir ihtiyar. Gün görmüş bir ihtiyar. Üç devir Meşrutiyet, İttihad ve terakki, Cumhuriyet. Bu üç devir büyük devrilişler, yıkılışlar, çöküşlerle doludur. Yıkılmadan kalmamış! Yalnız bir adam var. O ayakta ... Şark yaylalarında, güneşin doğduğu yerden Istanbul'a kadar gelen bir adam. İmanı sıradaglar gibi sağlam kuvvetli. Bu adam üç devir şerirlerine karşı imanlı bağrını siper etmiş. Allah demiş, Peygamber demiş, başka bir şey dememiş. Başı Ağrı dağı kadar dik ve mağrur.hic bir zalim onu eğememiş. Hiç bir alim onu yenememiş.
Kayalar gibi müthis çetin bir irade... Mahkemelerde müdafalarıni okuduk, büyük bir davanın savunmasıdır.. Bu savunmada yiğitlik, kahramanlık, zeka eseri şaheseri...  Niçin Sokrat bu kadar büyüktür? Bir fikir uğruna hayatı hakir gördüğü için değil mi? Said Nur en az bir Sokrattır. Fakat İslam düşmanları tarafından bir mürteci bir softa olarak takdim edildi. Onlara göre büyuk oabilmek icin ecnebl olmak gerek.O, mahkemelerden mahkekemelere sürüklendi. Mahkumken bile hukmediyordu."
O Yüksel Serdengeçti.
BEDİÜZZAMAN'I ZEHİRLEDİLER
"İnsan haklarının hiçe sayıldığı , çarmıha gerildiği, hürriyetlerin hiçe sayıldığı, bir devirde, Afyon vilayetinin Emirdağ ilçesinde seksenlik bir ihtiyar, bir din alimi sürülüyor.Islamin ve ilmin İzzet ü vakarıni şerefle muhafaza etmesini bilen ve asla dünya zevkleri için mihnet kabul etmeyen bu şahsın, siyasi hiç bir parti ve teşekküller de katiyen alakası yoktur. Üstadın tek suçu milletin imanını kuvvetlendirmek, Kur'an'ın mucizelerle dolu  üstün bir kitap olduğunu söylemesi ve İslam milletlerinin birliğini savunmasıdır.Din iman üzerine sistemli çalışma yapması Materyalist görüşlü CHP iktidarının işine gelmiyordu.
Kendisini bir Ramazan bayramı akşamı öldürmek isterler, iftar yemeğine zehir konulur. Ama mücize olarak, Allah'ın inayetiyle ölümden kurtulur.
Yazı manasına dokunmadan düzeltildi.
Öğrencisi Nihat Yazar
BEDİÜZZAMAN SAİD NUR
Güzel Türk vatanının yetiştirdiği ve bütün insanlığa örnek insan olarak hediye ettiği büyük dahi, büyük mürşid ve muhteşem bir insanın ismidir.
Yalnız biz değil, yalnız müslümanlar değil, bütün insanlık bu büyük insanın şahsiyetine asalet soyluluk, ahlak ve faziletini ve bilhassa yüksek imanını temaşa edebilir. 
Şöyle bir mukayese yapabiliriz: Hindistan'nin kurtuluş önderi Mahatma Gandi. İngiliz emperyalizmine ve sömurgeciligine silahsız barışçı bir direniş, hareketi başlatmıştı. Üstad bir yönüyle ona benzese bile, engin fikir ve iman yönünden ondan üstün özellikleri vardır. Yine aslına uygun düztmeler yapıldı.
Cevat Rıfat Atılgan. 
Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.