NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BİR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -28

Bediüzzaman yeni rejimin İslamiyete karşı olumsuz tutumunu içine sinderemiyor çöyle diiyordu: "Evet altı yüz sene, belki Abbasiler döneminden beri yani bin senedir, Kur'ani hakime bayraktarlık yapan, bütün cihana karşı meydan okuyan Türk milletini, vatan evlatlarını İslamiyetten uzaklaştırmak ve mahrum bırakmak için müslümanlığa ait her türlü bağın koparılmasına çalışılıyor bilfiil de başarılı olunuyordu. Bu olay küçük değil büyük çoğunluğu, geneli kapsıyordu. İslam dini ve milletlerine karşı aleyhte propağanda milyonlarca insanın, gencin imanını ilgilendiren dünyevi ve uhrevi bir hadisedir. Bin yıllık parlak bir geçmişin gerçekliği ve şehadetiyle Kur'an'ın bayraktarlığını en üstün bir şekilde yapan kahraman Türk milletinin hayatından Kur'an ve İslamiyeti çıkarma grişimleridir. Bu çalışmalar Türk halkını kominist bir rejimle yönetme uğraşlarıdır." Said Nursiye göre İslam dinine yönelik böyle örgütlü çalışmalara karşı Risaleyi Nur eserleri bir kalkan görevini görüyordu. Bunu şu şekide söyler; "Risaleyi Nur insanlığa yol gösteren İKur'an'ın elmas bir kılıncıdır." Devan eder; Risleyi Nur filiozofları dini kabul etmeyen her türlü felsefelerine karşı şimdi ve gelecekte Seyfül İslam İslamın kılıcıdır tabirini kullanmıştır. "Evet Türk milletini ve bu vatanın diğer milletlerini mazide olduğu gibi gelecekte de özelikle Türk milletini tarihin altın sahifelerine yazdıracak, Risaleyi Nur, Kur'an ve İslamiyet hizmetinde alem-ii İslamın ehli imanın malıdır. Görüldüğü gibi Said Nursi Türk milletine tarihte İslamiyete yaptığ hizmetlerden dolayı derin bir muhabbet ve sevgi duyuyor. Bundan dolayı olsa da gerek Türk halkından Risaleyi Nur mensuplarının gönlünü derin bir şekilde kazanmıştır. Bunda da sanırım haklıdırlar. Devam eder "Evet, dünya ilim ve irfan sahasına Türkiye'den bir güneş doğmuştur. Bu yeni doğan güneş, bin üç yüz yıl evvel insanlık alemine doğmuş olan güneşin yansımasıdır. Risaleyi Nur öğrencilerinin yöntemleri, İslam ve din muhaliflerine karşı hakaret ve şiddet kullanmaz. Mücadele şekilleri münazara ve ikna metodudur. Hak din olan İslamiyetin, insanlık aleminin kurtuluşuna vesile olan kkutsal kitabı Kur'an'dır. der. "Ey İslam alemi uyan, Kur'an'a sarıl; İslamiyete bütün maddi ve manevi varlığınla yönel. Said Nursi bir müslüman sözü ve davranışı ile Kur'an'a uymalıdır, böyle yapılınca müslümanlar maddi ve manevi olarak dünya milletlerine örnek olur, onurlu ve şerefli bir yer ederler. Müslümanlar batı uygarlığına imrenmesinler, batı uygarlığı ve tekniği Kur'an'dan müslümanlar dan almışlardır, diye, kesin cümleler kullanır. Bilemeyiz, buna Risaleyi Nur okuyanlar karar verir. Hemen belirtmekte yarar var, her inançlı müslüman da bunu kabul eder. "Ey eski çağların cihangir savaşçı Asya ordularının kahraman askerlerinin torunları olan muhterem din kardeşlerim! "Beş yüz senedir yattığınız yeter! Artık Kur'an'ın sabahında uyanınız. Kur'an'a sarılın, yoksa vahşet ve gaflet sizi perişan edecektir." Devam edecek
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2023 - Pazartesi

BİR BAŞKA AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -28

Bediüzzaman yeni rejimin İslamiyete karşı olumsuz tutumunu içine sinderemiyor çöyle diiyordu: "Evet altı yüz sene, belki Abbasiler döneminden beri yani bin senedir, Kur'ani hakime bayraktarlık yapan, bütün cihana karşı meydan okuyan Türk milletini, vatan evlatlarını İslamiyetten uzaklaştırmak ve mahrum bırakmak için müslümanlığa ait her türlü bağın koparılmasına çalışılıyor bilfiil de başarılı olunuyordu. Bu olay küçük değil büyük çoğunluğu, geneli kapsıyordu.

İslam dini ve milletlerine karşı aleyhte propağanda milyonlarca insanın, gencin imanını ilgilendiren dünyevi ve uhrevi bir hadisedir.

Bin yıllık parlak bir geçmişin gerçekliği ve şehadetiyle Kur'an'ın bayraktarlığını en üstün bir şekilde yapan kahraman Türk milletinin hayatından Kur'an ve İslamiyeti çıkarma grişimleridir. Bu çalışmalar Türk halkını kominist bir rejimle yönetme uğraşlarıdır."

Said Nursiye göre İslam dinine yönelik böyle örgütlü çalışmalara karşı Risaleyi Nur eserleri bir kalkan görevini görüyordu. Bunu şu şekide söyler; "Risaleyi Nur insanlığa yol gösteren İKur'an'ın elmas bir kılıncıdır."

Devan eder; Risleyi Nur filiozofları dini kabul etmeyen her türlü felsefelerine karşı şimdi ve gelecekte Seyfül İslam İslamın kılıcıdır tabirini kullanmıştır.

"Evet Türk milletini ve bu vatanın diğer milletlerini mazide olduğu gibi gelecekte de özelikle Türk milletini tarihin altın sahifelerine yazdıracak, Risaleyi Nur, Kur'an ve İslamiyet hizmetinde alem-ii İslamın ehli imanın malıdır.

Görüldüğü gibi Said Nursi Türk milletine tarihte İslamiyete yaptığ hizmetlerden dolayı derin bir muhabbet ve sevgi duyuyor. Bundan dolayı olsa da gerek Türk halkından Risaleyi Nur mensuplarının gönlünü derin bir şekilde kazanmıştır. Bunda da sanırım haklıdırlar.

Devam eder "Evet, dünya ilim ve irfan sahasına Türkiye'den bir güneş doğmuştur. Bu yeni doğan güneş, bin üç yüz yıl evvel insanlık alemine doğmuş olan güneşin yansımasıdır.

Risaleyi Nur öğrencilerinin yöntemleri, İslam ve din muhaliflerine karşı hakaret ve şiddet kullanmaz. Mücadele şekilleri münazara ve ikna metodudur.

Hak din olan İslamiyetin, insanlık aleminin kurtuluşuna vesile olan kkutsal kitabı Kur'an'dır. der.

"Ey İslam alemi uyan, Kur'an'a sarıl; İslamiyete bütün maddi ve manevi varlığınla yönel.

Said Nursi bir müslüman sözü ve davranışı ile Kur'an'a uymalıdır, böyle yapılınca müslümanlar maddi ve manevi olarak dünya milletlerine örnek olur, onurlu ve şerefli bir yer ederler.

Müslümanlar batı uygarlığına imrenmesinler, batı uygarlığı ve tekniği Kur'an'dan müslümanlar dan almışlardır, diye, kesin cümleler kullanır. Bilemeyiz, buna Risaleyi Nur okuyanlar karar verir. Hemen belirtmekte yarar var, her inançlı müslüman da bunu kabul eder.

"Ey eski çağların cihangir savaşçı Asya ordularının kahraman askerlerinin torunları olan muhterem din kardeşlerim!

"Beş yüz senedir yattığınız yeter! Artık Kur'an'ın sabahında uyanınız. Kur'an'a sarılın, yoksa vahşet ve gaflet sizi perişan edecektir." Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.