NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BAŞKA BİR AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -73

Said Nursi'ye Irak'ta Hazreti Ali ile Muaviye arasındaki savaşın sebebi nedir diye sorulduğunda, "Hilafet ve saltanatın savaşıdır" cevabını verir. Hilafeti savunan Hazreti Ali, saltanat isteyen Muaviyedir.  Gerçek anlamda Halifelik Hazreti Hasanla  son bulmuştur. Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin'in Muviyenin oğlu Yezid ile aralarındaki mücadele nedir sorusuna üstad şu cevabı verir: "Din ile Milliyet mücadelesidir." Hazreti Hüseyin Yezid'in Arap ırkçılığına karşı İslam milliyetini savunmuştur." Irkçılık nedir " Gaflet, delalet, riya ve zülumdür. Gerçek olmayıp İslam kardeşliğine zarar verir. Irkçılık bir iillettir, karanlık bir macundur, bu hastalığı tedavi etmek istediğimi talebelerim bilir." Uygarlık kapısını Kürtlere kapatan nedir? İslamiyet ile bilimin çatıştığı algisıdir. Bu yanlış yorumdan dolayı Kürt halkı ve alimleri geçmişte bilim ile fen, teknoloji karşısında İslam dini ilkelerini seçmiştir." Said Nursi bunun yanlış bir algı olduğunu zira bilim ile dinin çelismediğini hatta örtüştügünü savunur. Asyanın bahtını ve İslamiyetii güçlendirecek nedir sorusuna verdiği cevab: "Meşrutiyet ve Hürriyettir." Sınırsız bir özgürlüğün olamayacağını, üstad, sınırsız bir özgürlüğe vahşet demiştir. Sual: Kürdistanda en geçerli olan nedir? Ahlak, cesaret, ızzet-i nefs, sağlam bir dindarlık, özüyle sözü bir olmaktır. KüKürtrt mektebi tabirinizden kastedilen nedir? "Yüksek dağlardir." Kürdistan dağlarının yanınızdaki önemi nedir? "Sınırsız bir özgürlüğün meydanıdir. Dağlar en sevdiğim mevkidir.edebi bir okuldur." Kürdistan dağlarında tam manasıyla hükmeden nedir? Burada görmediğim düşünce özgürlüğü, iyi niyet, huzur dolu bir kalbdir."  Medreset-üz Zehra nedir? Şimdi ortadoğu'da genel bir barışın temel taşı, kalesidir. Kürdleri meşrutiyeti ısrarla teşvik etmekle istediğin nokta nedir? "İstediğim nokta, Kürtlük  namus ve haysiyetini muhafaza etmektir." Sünni Kürtlükten kastın nedir? Eşi benzeri olmamak, ayrılık birlik olmamak, kendini beğendirmeye çalışmak, ağalık feodal aşiret düzeni, milleti beleş çalıştırmak, aldanmak ve aldatmamaktır. Tabii Kürtluk nedir? "Cesaret,sadakat   ve diyanetin ünvanıdir. Devam edecek
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2023 - Çarşamba

BAŞKA BİR AÇIDAN BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ -73

Said Nursi'ye Irak'ta Hazreti Ali ile Muaviye arasındaki savaşın sebebi nedir diye sorulduğunda, "Hilafet ve saltanatın savaşıdır" cevabını verir. Hilafeti savunan Hazreti Ali, saltanat isteyen Muaviyedir. 
Gerçek anlamda Halifelik Hazreti Hasanla  son bulmuştur. Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin'in Muviyenin oğlu Yezid ile aralarındaki mücadele nedir sorusuna üstad şu cevabı verir: "Din ile Milliyet mücadelesidir." Hazreti Hüseyin Yezid'in Arap ırkçılığına karşı İslam milliyetini savunmuştur."
Irkçılık nedir " Gaflet, delalet, riya ve zülumdür. Gerçek olmayıp İslam kardeşliğine zarar verir. Irkçılık bir iillettir, karanlık bir macundur, bu hastalığı tedavi etmek istediğimi talebelerim bilir." Uygarlık kapısını Kürtlere kapatan nedir? İslamiyet ile bilimin çatıştığı algisıdir. Bu yanlış yorumdan dolayı Kürt halkı ve alimleri geçmişte bilim ile fen, teknoloji karşısında İslam dini ilkelerini seçmiştir." Said Nursi bunun yanlış bir algı olduğunu zira bilim ile dinin çelismediğini hatta örtüştügünü savunur. Asyanın bahtını ve İslamiyetii güçlendirecek nedir sorusuna verdiği cevab: "Meşrutiyet ve Hürriyettir." Sınırsız bir özgürlüğün olamayacağını, üstad, sınırsız bir özgürlüğe vahşet demiştir.
Sual: Kürdistanda en geçerli olan nedir? Ahlak, cesaret, ızzet-i nefs, sağlam bir dindarlık, özüyle sözü bir olmaktır. KüKürtrt mektebi tabirinizden kastedilen nedir? "Yüksek dağlardir." Kürdistan dağlarının yanınızdaki önemi nedir? "Sınırsız bir özgürlüğün meydanıdir. Dağlar en sevdiğim mevkidir.edebi bir okuldur." Kürdistan dağlarında tam manasıyla hükmeden nedir? Burada görmediğim düşünce özgürlüğü, iyi niyet, huzur dolu bir kalbdir." 
Medreset-üz Zehra nedir? Şimdi ortadoğu'da genel bir barışın temel taşı, kalesidir. Kürdleri meşrutiyeti ısrarla teşvik etmekle istediğin nokta nedir? "İstediğim nokta, Kürtlük  namus ve haysiyetini muhafaza etmektir." Sünni Kürtlükten kastın nedir? Eşi benzeri olmamak, ayrılık birlik olmamak, kendini beğendirmeye çalışmak, ağalık feodal aşiret düzeni, milleti beleş çalıştırmak, aldanmak ve aldatmamaktır.
Tabii Kürtluk nedir? "Cesaret,sadakat   ve diyanetin ünvanıdir. Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.