MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

YUVARLAK MASA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Şubat ayında 6 partinin lideri, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesislerinde yuvarlak bir masanın etrafında bir araya gelerek toplantı sonrasında yüzler gülüyordu. Toplantı olumlu geçti ve 2023 seçimlere millet ittifakı güçlü bir şekilde seçime gidecektir diye bir görüntü sergilediler. Ama olmadı, seçim yasası değişti. Baraj yüzde 7'ye indi. Partilerin oy oranını öne sürülerek pazarlık ettiler. Yuvarlak masa yuvarlandı, sinirler gergin, ortalık karışmış. Belki inanmayacaksınız ama en çok resti çeken de altılı masanın küçüğü deyip dalga geçtikler. Aşağıladılar Fakat ne kabadayı çıkmış sunduğu şartlar Kaal'e alınmayınca bağırışmalar icinde adeta Pimi çekilmiş bir el bombası gibi olmuş. Evet Demokrat Partisi genel başkanı Gültekin Uysal dan bahsediyorum.Gültekin Uysal merhum Adnan Menderes'i darağacına götüren zihniyetle aynı masada oturduğunu geç de olsa farkına vardı sanırım. Diğer ortaklara gelince onlar da pek geride değiller.Pazarlık halindedirler.İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı olma derdi yok gözü Türkiye'de olmadığı sistemde yani başbakan olmak istiyor ve Cumhurbaşkanı adayı tercihi de İBB.başkanı Ekrem imamoğlu'ndan yana.Haliyle İmamoğlu bu tercihe çok sevindi fakat sevinci pek fazla uzun sürmedi çünkü CHP yönetimi buna karşı çıktı ve millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Sonrasında Kemal Bey İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarına kapıyı kapattı. Oturun oturduğunuz yerde belediye başkanlığınızı yapın demesiyle İBB.baskanı İmamoğlunun aday sevincini sonlandırma noktasını koydu.Deva partisi ve Gelecek partisi cephesindede durum farksız değildir. Onlarsa kendini işaret ediyorlar. Yani söz yuvarlaması devam ediyor adı üstünde yuvarlak masa Tabi ki söz yuvarlaması olur keşke yuvarlak masa olmasaydı dörtköşe olsaydı ki sözler köşeli olurdu ama değil. Dolayısıyla yuvarlak masa kendi aralarında bir pazarlık bir anlaşmazlık devam ediyor. Anlaşacak gibi de değiller.Şunu unutmayalım ki derdi ülke olan bir ittifak çok kolayca anlaşırlar. Ancak derdi şahsi çıkarları,makam ve mevki olanlar asla anlaşamazlar. Evet, yuvarlak masa sessizliğini koruyor dedik ama içeriği hiç de öyle değil.
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2022 - Cuma

YUVARLAK MASA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Şubat ayında 6 partinin lideri, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesislerinde yuvarlak bir masanın etrafında bir araya gelerek toplantı sonrasında yüzler gülüyordu. Toplantı olumlu geçti ve 2023 seçimlere millet ittifakı güçlü bir şekilde seçime gidecektir diye bir görüntü sergilediler. Ama olmadı, seçim yasası değişti. Baraj yüzde 7'ye indi.

Partilerin oy oranını öne sürülerek pazarlık ettiler. Yuvarlak masa yuvarlandı, sinirler gergin, ortalık karışmış. Belki inanmayacaksınız ama en çok resti çeken de altılı masanın küçüğü deyip dalga geçtikler. Aşağıladılar Fakat ne kabadayı çıkmış sunduğu şartlar Kaal'e alınmayınca bağırışmalar icinde adeta Pimi çekilmiş bir el bombası gibi olmuş.

Evet Demokrat Partisi genel başkanı Gültekin Uysal dan bahsediyorum.Gültekin Uysal merhum Adnan Menderes'i darağacına götüren zihniyetle aynı masada oturduğunu geç de olsa farkına vardı sanırım.

Diğer ortaklara gelince onlar da pek geride değiller.Pazarlık halindedirler.İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı olma derdi yok gözü Türkiye'de olmadığı sistemde yani başbakan olmak istiyor ve Cumhurbaşkanı adayı tercihi de İBB.başkanı Ekrem imamoğlu'ndan yana.Haliyle İmamoğlu bu tercihe çok sevindi fakat sevinci pek fazla uzun sürmedi çünkü CHP yönetimi buna karşı çıktı ve millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

Sonrasında Kemal Bey İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarına kapıyı kapattı.

Oturun oturduğunuz yerde belediye başkanlığınızı yapın demesiyle İBB.baskanı İmamoğlunun aday sevincini sonlandırma noktasını koydu.Deva partisi ve Gelecek partisi cephesindede durum farksız değildir. Onlarsa kendini işaret ediyorlar. Yani söz yuvarlaması devam ediyor adı üstünde yuvarlak masa Tabi ki söz yuvarlaması olur keşke yuvarlak masa olmasaydı dörtköşe olsaydı ki sözler köşeli olurdu ama değil. Dolayısıyla yuvarlak masa kendi aralarında bir pazarlık bir anlaşmazlık devam ediyor. Anlaşacak gibi de değiller.Şunu unutmayalım ki derdi ülke olan bir ittifak çok kolayca anlaşırlar. Ancak derdi şahsi çıkarları,makam ve mevki olanlar asla anlaşamazlar.

Evet, yuvarlak masa sessizliğini koruyor dedik ama içeriği hiç de öyle değil.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.