MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

UYUŞTURUCU İLLETİNDEN YOK OLAN GENÇLİĞİMİZ

Uyuşturucu çoğu kez manevi boşlukta başlıyor. Kandırılma, uyumsuzluk, yanlış ortam ve kötü arkadaş uyuşturucunun başlıca sebeplerindendir. Etraflarındaki kişilerin ikram etmesiyle gençlerin genellikle ben bağımlı olmam bir kere kullanmaktan bir şey olmaz düşüncesiyle başladıkları uyuşturucu ve keyif verici maddelere kısa sürede bağımlı kaldıkları görülmektedir. Uyuşturucunun bir diğer sebeplerinden biride Aile ortamıdır. Çünkü Aile içinde Anne Babanın uyumsuzluğu, anlaşmasız lığı da çocuğun huzursuzluğuna neden olmaktadır. Kavga, şiddet ile meşgul olan Anne Baba yeterince çocukla ilgilenmemektedir. Evde kavga ve gürültüyü gören çocuk eve gelmek istemiyor. Eve gelmeyen bir çocuk Her kötülük başına gelebilir. Başına kötü bir şey gelmeden uyuşturucu ağına düşmeden bu geleceğimiz olan gençlerimizle ilgilenelim, Sahip çıkalım. Geçenlerde hırsızlık, gasp sucunda 5,6 sabıkası olan 16 yaşında Madde bağımlı bir gençle sohbet imkanımız oldu. Uyuşturucuyu bırakmak için nasihatlarta bulundum. Ancak imkansız olduğunu söyledi. Uyuşturucu bittiğinde gözüm hiçbir şeyi görmez onu temin etmek için her şeyi yaparım gasp, hırsızlık hepsini yaparım. Uyuşturu alıp kullandıktan sonra huzura kavuşurum uyuşturucuyu almak için geceleri evlere girip hırsızlık yapıp para, değerli eşyalar ne bulduysam alırım gün oluyor cebimde 3000 TL para oluyor ve akşama kadar o para bitiyor. Ne acı bir şey bu çocuk yaşta geleceğimiz olan uyuşturucu ağında kaybolup yok olmaktadır. Son yıllarda uyuşturucu kullanımının yaş itibariyle aşağıya doğru hızla indiğini görüyoruz, özellikle gençlerin geleceğimiz olan gençlerimizin uyuşturucu aldıktan sonra istem dışı hareketler ve caddelere ayırmaları hayattan kopmaları aileleriyle Umut olmamaları bizi yaralamaktadır. Gençlerimiz bu felakete düşmeden tedbir almalıyız. Aileler, Öğretmenler toplum bu tür durumlarda düşünmeli ve nerelerde hata yaptıklarını görmeliler. Genci maddeye iten sebepler ortaya çıkarılıp yok edilmelidir, Uyuşturucu ile mücadelede toplum olarak hepimize görev düşmektedir. Özellikle medya halkı bilgilendirmek aydınlatmak ve uyarmak açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bu sebeple uyuşturucuyla mücadelede Medya'ya büyük görev düşmektedir.        
Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2019 - Cuma

UYUŞTURUCU İLLETİNDEN YOK OLAN GENÇLİĞİMİZ

Uyuşturucu çoğu kez manevi boşlukta başlıyor. Kandırılma, uyumsuzluk, yanlış ortam ve kötü arkadaş uyuşturucunun başlıca sebeplerindendir. Etraflarındaki kişilerin ikram etmesiyle gençlerin genellikle ben bağımlı olmam bir kere kullanmaktan bir şey olmaz düşüncesiyle başladıkları uyuşturucu ve keyif verici maddelere kısa sürede bağımlı kaldıkları görülmektedir.

Uyuşturucunun bir diğer sebeplerinden biride Aile ortamıdır. Çünkü Aile içinde Anne Babanın uyumsuzluğu, anlaşmasız lığı da çocuğun huzursuzluğuna neden olmaktadır.

Kavga, şiddet ile meşgul olan Anne Baba yeterince çocukla ilgilenmemektedir. Evde kavga ve gürültüyü gören çocuk eve gelmek istemiyor. Eve gelmeyen bir çocuk Her kötülük başına gelebilir. Başına kötü bir şey gelmeden uyuşturucu ağına düşmeden bu geleceğimiz olan gençlerimizle ilgilenelim, Sahip çıkalım.

Geçenlerde hırsızlık, gasp sucunda 5,6 sabıkası olan 16 yaşında Madde bağımlı bir gençle sohbet imkanımız oldu. Uyuşturucuyu bırakmak için nasihatlarta bulundum. Ancak imkansız olduğunu söyledi. Uyuşturucu bittiğinde gözüm hiçbir şeyi görmez onu temin etmek için her şeyi yaparım gasp, hırsızlık hepsini yaparım. Uyuşturu alıp kullandıktan sonra huzura kavuşurum uyuşturucuyu almak için geceleri evlere girip hırsızlık yapıp para, değerli eşyalar ne bulduysam alırım gün oluyor cebimde 3000 TL para oluyor ve akşama kadar o para bitiyor. Ne acı bir şey bu çocuk yaşta geleceğimiz olan uyuşturucu ağında kaybolup yok olmaktadır. Son yıllarda uyuşturucu kullanımının yaş itibariyle aşağıya doğru hızla indiğini görüyoruz, özellikle gençlerin geleceğimiz olan gençlerimizin uyuşturucu aldıktan sonra istem dışı hareketler ve caddelere ayırmaları hayattan kopmaları aileleriyle Umut olmamaları bizi yaralamaktadır. Gençlerimiz bu felakete düşmeden tedbir almalıyız.

Aileler, Öğretmenler toplum bu tür durumlarda düşünmeli ve nerelerde hata yaptıklarını görmeliler. Genci maddeye iten sebepler ortaya çıkarılıp yok edilmelidir,

Uyuşturucu ile mücadelede toplum olarak hepimize görev düşmektedir. Özellikle medya halkı bilgilendirmek aydınlatmak ve uyarmak açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bu sebeple uyuşturucuyla mücadelede Medya'ya büyük görev düşmektedir.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.