MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

POLİSLERİMİZE UZANAN ELLER KIRILSIN

Tarihten 2 ay kadar önce Akçakale ilçesinde evrak eksikliğinden dolayı işlem yaptığı sırada sürücünün akrabaları tarafında polislere taşlı sopalı saldırı yapılarak linç etmeye çalıştılar. Yine Şanlıurfa merkezde 2 adet kasten yaralama suçundan kaydının olduğu suçluyu, yakalama esnasında bir grup tarafından sandalye fırlatılarak 4 polisimiz yaralanmıştı. Dün de içimizin dağlandığı bir olay yaşandı. Şanlıurfa OSM kavşağında adam yaralama gasp tehdit suçlarından yaklaşık 30 suçtan kaydı olan ve ilk cinayeti 22 yaşında İşleyen 9 yıl hapis cezası yattıktan sonra 2013 yılında Tahliye edilen bir şahsı yakalama sırasında şahıs tarafından Ateş açılması sonucunda 2 gencecik vatan evladı polisimiz şehit edildi. Bu tür olaylar sadece Şanlıurfa'da değildir Türkiye'nin her yerinde de polise karşı yapıldığı mukavemet görüyoruz. Kimlik isteyen polise kafa tutup kimlik göstermemek, polisin belinden silahı alıp polise ateş açmak, polisi itme, küfür ve hakaret daha neler. Bu olanlar sebebi son yapılan kanunlarla polislerin yetkilerinin sınırlı olması mı, ya da insanların cahilliğimi bilemiyorum ama Polise karşı bu çirkin hain saldırıları nefretle kınıyorum. Biz akşam sıcak yataklarımızda uyurken uykusuz kalanlar vardır. İşte o uykusuz kalanlar bizlerin sükuneti için canlarını hiçe sayan polislerimizdir. Onlar halk rahat uyusun diye uyumuyorlar. Onlar bizim evlatlarımızdır. Onların da anneleri, eşleri, çocukları vardır. Onların tek çabası halkın emniyetini sağlamak, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamaktır. Onların tek amacı vatandaşların can, mal, ırz güvenliğini sağlamaktır. Onlar suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adâlete teslim edilmesi için canlarını ortaya koyanlardır. Kendimizi güvende hmediğimiz zaman onları aradığımızda anında yanımızda olurlar. Onların gelmesi ile gerginlik kendini güven, huzur ve nizamın temini bir ortama bırakıyor. Onlar güçsüz ve çaresiz kaldığımızda dayandığımız tek limandır, Suçluya korku, suçsuza güven verendir. Onlar şefkatli, merhametli ve kahraman Türk polisidir. Bunu asla unutmayalım. Bir ülkenin en önemli kurumu güvenlik güçleridir. Güvenlik güçleri de gücünü halk ve halkın sevgisi ile teveccühünden alır. Dolayısıyla bir ülkenin iç ,dış güvenliği, huzur, refahı asker ve polislere borçludur. Bu nedenle biz polislerimizi, askerlerimizi seviyoruz, destek veriyoruz ve onlara uzanan eller kırılsın diyoruz.
Ekleme Tarihi: 16 Mart 2022 - Çarşamba

POLİSLERİMİZE UZANAN ELLER KIRILSIN

Tarihten 2 ay kadar önce Akçakale ilçesinde evrak eksikliğinden dolayı işlem yaptığı sırada sürücünün akrabaları tarafında polislere taşlı sopalı saldırı yapılarak linç etmeye çalıştılar. Yine Şanlıurfa merkezde 2 adet kasten yaralama suçundan kaydının olduğu suçluyu, yakalama esnasında bir grup tarafından sandalye fırlatılarak 4 polisimiz yaralanmıştı.

Dün de içimizin dağlandığı bir olay yaşandı.

Şanlıurfa OSM kavşağında adam yaralama gasp tehdit suçlarından yaklaşık 30 suçtan kaydı olan ve ilk cinayeti 22 yaşında İşleyen 9 yıl hapis cezası yattıktan sonra 2013 yılında Tahliye edilen bir şahsı yakalama sırasında şahıs tarafından Ateş açılması sonucunda 2 gencecik vatan evladı polisimiz şehit edildi.

Bu tür olaylar sadece Şanlıurfa'da değildir Türkiye'nin her yerinde de polise karşı yapıldığı mukavemet görüyoruz. Kimlik isteyen polise kafa tutup kimlik göstermemek, polisin belinden silahı alıp polise ateş açmak, polisi itme, küfür ve hakaret daha neler.

Bu olanlar sebebi son yapılan kanunlarla polislerin yetkilerinin sınırlı olması mı, ya da insanların cahilliğimi bilemiyorum ama Polise karşı bu çirkin hain saldırıları nefretle kınıyorum. Biz akşam sıcak yataklarımızda uyurken uykusuz kalanlar vardır. İşte o uykusuz kalanlar bizlerin sükuneti için canlarını hiçe sayan polislerimizdir. Onlar halk rahat uyusun diye uyumuyorlar. Onlar bizim evlatlarımızdır. Onların da anneleri, eşleri, çocukları vardır. Onların tek çabası halkın emniyetini sağlamak, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamaktır.

Onların tek amacı vatandaşların can, mal, ırz güvenliğini sağlamaktır. Onlar suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adâlete teslim edilmesi için canlarını ortaya koyanlardır.

Kendimizi güvende hmediğimiz zaman onları aradığımızda anında yanımızda olurlar. Onların gelmesi ile gerginlik kendini güven, huzur ve nizamın temini bir ortama bırakıyor. Onlar güçsüz ve çaresiz kaldığımızda dayandığımız tek limandır, Suçluya korku, suçsuza güven verendir. Onlar şefkatli, merhametli ve kahraman Türk polisidir.

Bunu asla unutmayalım. Bir ülkenin en önemli kurumu güvenlik güçleridir. Güvenlik güçleri de gücünü halk ve halkın sevgisi ile teveccühünden alır. Dolayısıyla bir ülkenin iç ,dış güvenliği, huzur, refahı asker ve polislere borçludur. Bu nedenle biz polislerimizi, askerlerimizi seviyoruz, destek veriyoruz ve onlara uzanan eller kırılsın diyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.