MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

OKSİJEN VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ ORMANLARIMIZI YAKIYORLAR

Oksijen ve yaşam kaynağımız ormanlarımız alevler içinde.Ciğerimiz yanıyor İçimiz parçalanıyor.Müğla marmaris ilçesinde bir orman yangını daha.Rüzgarın da etkisi ile büyüdü bu yangın.Yangına müdahale sürüyor.Allah devletimize zeval vermesin devletin bütün imkanları ile yangına müdahale ediliyor. Umarım yüreğimizi yakan bu yangın bir an önce söner. Derin bir nefes almış oluruz inşallah. Bu acı tabloda ihmal var. Dikkatsizlik var. Anızın yakılması.Sönmemiş sigara izmariti ve kibritin yere atılması.Yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması.Cam ve cam kırıklarının ormanda bırakılması. Ve en acımasızı da kasıtlı çıkarılan orman yangınları!...Bunlar da insanın doğaya yapabileceği en büyük ihanetlerdendir. Yangını çıkartan zanlı yakalandı ifadesinde aile arasında ticari anlaşmamazlık nedeniyle kızdım ve yaktım. Temennimiz hak ettiği cezayı almak. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, (SAV) "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz buyurmuş."  Fatih Sultan Mehmet Han'ın ormanlardan bir dal kesenin başını keserim demesi ağaç ve ormanlara nekadar değer verdiklerini ve korudukalarını açıkça ifade atmışler. Ağaç, sadece bir gölgelik olarak baksak bile hakkını ödeyemeyiz.Fakat ağaç bir gölgelikten daha fazlası insanlara ve dünya gezegenine faydası vardır. Ağaç,topraktan yaratılmış insanın toprağa vefasıdır, Ağaç, insanın varlık anlamlarındandır bu dünyada. Ağaç, insanoğlunun kıyamete kadar devam eden serüveninde yol arkadaşıdır.  Bunun için bir ağacın ölümü binlerce ölüm demektir bizim nazarımızda. Agaç,ihtiyaç duyduğumuz oksijeni üretir. Bu ormanlarda ağaç ve bitki çeşitleri sayısı çok olduğu için oksijen daha fazladır. Orman varlığından haberdar dahi olmadığımız ama eko sistemin ayrılmaz parçası olan birçok canlıya ev sahipliğini yapıyor.Orman canlı ve can erozyon, sel-taşkın ve hava kirliliği önler.İklim sisteminde,sıcaklık, rüzgâr, nem ve yağışı dengeler,Orman ve orman ürünlerine dayalı turizm, sağlık, spor, avcılık gibi sektörler daha nicelerı hepsi ormanlardan bize gelen faydalar. Mavi ve yeşil tonları insanlara neşe ve. huzur veriyor yani ( "Deniz ve Orman.") Insanlar için olmazsa olmazıdır.Bu nedenle ormanlarımızı seviyoruz değer veriyoruz ve koruyoruz ve korumayada devam edeceğiz.Bu bizim için Asli bir görevdir. Mavi ve yeşil bir dünya dileğiyle...Kalın sağlıcakla.
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2022 - Çarşamba

OKSİJEN VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ ORMANLARIMIZI YAKIYORLAR

Oksijen ve yaşam kaynağımız ormanlarımız alevler içinde.Ciğerimiz yanıyor İçimiz parçalanıyor.Müğla marmaris ilçesinde bir orman yangını daha.Rüzgarın da etkisi ile büyüdü bu yangın.Yangına müdahale sürüyor.Allah devletimize zeval vermesin devletin bütün imkanları ile yangına müdahale ediliyor. Umarım yüreğimizi yakan bu yangın bir an önce söner.

Derin bir nefes almış oluruz inşallah.

Bu acı tabloda ihmal var. Dikkatsizlik var.
Anızın yakılması.Sönmemiş sigara izmariti ve kibritin yere atılması.Yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması.Cam ve cam kırıklarının ormanda bırakılması.
Ve en acımasızı da kasıtlı çıkarılan orman yangınları!...Bunlar da insanın doğaya yapabileceği en büyük ihanetlerdendir.

Yangını çıkartan zanlı yakalandı ifadesinde aile arasında ticari anlaşmamazlık nedeniyle kızdım ve yaktım.
Temennimiz hak ettiği cezayı almak.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, (SAV) "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz buyurmuş." 

Fatih Sultan Mehmet Han'ın ormanlardan bir dal kesenin başını keserim demesi ağaç ve ormanlara nekadar değer verdiklerini ve korudukalarını açıkça ifade atmışler.

Ağaç, sadece bir gölgelik olarak baksak bile hakkını ödeyemeyiz.Fakat ağaç bir gölgelikten daha fazlası insanlara ve dünya gezegenine faydası vardır.
Ağaç,topraktan yaratılmış insanın toprağa vefasıdır, Ağaç, insanın varlık
anlamlarındandır bu dünyada.
Ağaç, insanoğlunun kıyamete kadar devam eden serüveninde yol arkadaşıdır. 
Bunun için bir ağacın ölümü binlerce ölüm demektir bizim nazarımızda.
Agaç,ihtiyaç duyduğumuz oksijeni üretir. Bu ormanlarda ağaç ve bitki çeşitleri sayısı çok olduğu için oksijen daha fazladır.
Orman varlığından haberdar dahi olmadığımız ama eko sistemin ayrılmaz parçası olan birçok canlıya ev sahipliğini yapıyor.Orman canlı ve can erozyon, sel-taşkın ve hava kirliliği önler.İklim sisteminde,sıcaklık, rüzgâr, nem ve yağışı dengeler,Orman ve orman ürünlerine dayalı turizm, sağlık, spor, avcılık gibi sektörler daha nicelerı hepsi ormanlardan bize gelen faydalar.

Mavi ve yeşil tonları insanlara neşe ve. huzur veriyor yani ( "Deniz ve Orman.") Insanlar için olmazsa olmazıdır.Bu nedenle ormanlarımızı seviyoruz değer veriyoruz ve koruyoruz ve korumayada devam edeceğiz.Bu bizim için Asli bir görevdir.
Mavi ve yeşil bir dünya dileğiyle...Kalın sağlıcakla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.