MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

KAYBIMIZ ÇOK ACIMIZ BÜYÜK

Şu günlerde yediden yetmişe milletce büyük, çok büyük bir acı yaşıyoruz. Dünya üzerinde çok az görülen bir felaketle karşılaştık. Tarifsiz can yakıcı bir felakat. Ülkemizde, yer kürede yüzyıllardır rastlanılmayan bir hadise yaşandı. Türkiye'de Şubat pazartesi sabahı saat 04:17'de tarih, saat durdu, gözyaşılar sel, feryatlar gecenin karanlığından yükseldi. Ülkemizde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, ve Kilis'te on ilimizi kapsayan büyük bir alanımız yerle yeksan oldu. Hasar çok büyük, binlerce ölü ve yaralımız var. Bir o' kadarda evsiz kalanlar var. Evler yıkıldı, ocaklar söndü, canlar, canlarımız yitirildi. Yüreğimize kor, gözümüze yaş, sinelerimize acı düştü. Tanıdığım bir çoğun yakınları enkaz altında can verdiler. Kimi aile tamamen beton blokların altında hiç sağ çıkmadılar. Deprem'in verdiği acıya yabancı değiliz. Daha önce de Erzincan'dan, Marmara'dan, Düzce'den, Van'dan, Elazığ'dan izmirde'de binlerce vatandaşımızı kaybettik. Ama ilk kez yaşar gibi yandı canımız. Her yıkıntı altında kalan bizdik. Her cansız bedenin ağıtıydık. Her kaybın kaybedeni olduk milletçe. Binlerce binanın yıkılması, zor hava şartları ve büyük bir coğrafya'yı kapsaması nedeniyle yardımda güçlük çektiysek yine çabuk toparlandık. Devletimizin yardımıyla, milletçe el ele vererek tüm imkanlarımızla seferber olduk. Kimileri enkaz başında kurtarma ekiplerine yardım ederek, kimileri çadır, battaniye getirerek, kimileri ekmek, yemek ikram ederek, kimileride dua ederek tek yürek olduk. Tıpkı kurtuluş mücadelesi, Çanakkale, 14 Mart Ruhu gibi. Birlikte öldük, birlikte yaralandık, birlikte ileştik. Yediden yetmişe milletce yine öyle olduk.
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2023 - Perşembe

KAYBIMIZ ÇOK ACIMIZ BÜYÜK

Şu günlerde yediden yetmişe milletce büyük, çok büyük bir acı yaşıyoruz.

Dünya üzerinde çok az görülen bir felaketle karşılaştık. Tarifsiz can yakıcı bir felakat.

Ülkemizde, yer kürede yüzyıllardır rastlanılmayan bir hadise yaşandı.

Türkiye'de Şubat pazartesi sabahı saat 04:17'de tarih, saat durdu, gözyaşılar sel, feryatlar gecenin karanlığından yükseldi.

Ülkemizde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, ve Kilis'te on ilimizi kapsayan büyük bir alanımız yerle yeksan oldu. Hasar çok büyük, binlerce ölü ve yaralımız var. Bir o' kadarda evsiz kalanlar var.

Evler yıkıldı, ocaklar söndü, canlar, canlarımız yitirildi. Yüreğimize kor, gözümüze yaş, sinelerimize acı düştü.

Tanıdığım bir çoğun yakınları enkaz altında can verdiler. Kimi aile tamamen beton blokların altında hiç sağ çıkmadılar.

Deprem'in verdiği acıya yabancı değiliz. Daha önce de Erzincan'dan, Marmara'dan, Düzce'den, Van'dan, Elazığ'dan izmirde'de binlerce vatandaşımızı kaybettik. Ama ilk kez yaşar gibi yandı canımız. Her yıkıntı altında kalan bizdik. Her cansız bedenin ağıtıydık. Her kaybın kaybedeni olduk milletçe.

Binlerce binanın yıkılması, zor hava şartları ve büyük bir coğrafya'yı kapsaması nedeniyle yardımda güçlük çektiysek yine çabuk toparlandık.

Devletimizin yardımıyla, milletçe el ele vererek tüm imkanlarımızla seferber olduk. Kimileri enkaz başında kurtarma ekiplerine yardım ederek, kimileri çadır, battaniye getirerek, kimileri ekmek, yemek ikram ederek, kimileride dua ederek tek yürek olduk.

Tıpkı kurtuluş mücadelesi, Çanakkale, 14 Mart Ruhu gibi. Birlikte öldük, birlikte yaralandık, birlikte ileştik. Yediden yetmişe milletce yine öyle olduk.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.