MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

FAHRİ DEĞİL ASİL ÜYESİYİM

Bu sözü dün Adalet bakanımız Sayın Bekir Bozdağ söyledi. Bölgenin azametli aşiretlerinden olan, Şeddadi aşireti Derneğin düzenlediği ve yüzlerce akrabaların bir araya geldiği toplantıda, adalet bakanımız sayın Bekir Bozdağ ziyaret etti. Ziyarettinden TV. Haber spikeri Mustafa Çadırcı bakanımıza hoş geldin konuşmalarında Bakanım... Biz Selahattin Eyyubi'nin soyundan gelmiş bir aileyiz, biz Selahattin Eyyubi'nin torunlarıyız, biz  sizi Şeddadi aşiret Derneğinin  fahri bir üyesi olarak ilan ediyoruz deyince, adalet bakanı Sayın Bekir Bozdağ mikrofonu istedi ve şöyle dedi.....  ( Ben Şeddadi aşiret'in  fahri değil, asil üyesiyim ) Yani bakanımız Şeddadi  aşiret'in asil üyesi olarak ilan etti. Bakanımız aşiretimize olan  bu teveccühlerinden dolayı gerçekten mutlu olduk, kendisine teşekkür ediyoruz. Kökleri, Muhammed Bin Şeddadi (951 yılında kurulan Şeddadi devletinin kurucusu) ve Selahaddin-i Eyyubî El Kürdî'nin dedesi Şadi Bin Mervan'a dayanan şeddadi aşireti, AK Parti kurulduğu bu yana destek verdiği gibi bu önümüzdeki seçimlerde de tam destek  verecektir. ŞEDDADİ AŞİRETİN'DEN  biraz bahsedecek olursak. Kabul gören görüş Şeddadilerin Ravendi-Revadi aşiret mensupları (federasyon) bağlı olduklarıdır.  Berazilere katılan bölümü Asi, Osi, Alizeri; Şeddadi Fer, Şeddadi Ker olarak beş kabileden oluşur. Günümüzde diğer Berazi aşireti gibi Şeddadiler de Berazi isminden bağımsız bir aşiret statüsündedir.  Geneli Suruç, Urfa merkez, Harran ve Suriye hudutları içinde yaşarlar. Soyu Selahattin Eyyübiye dayanan Şeddadi aşireti Urfa'da ortalama  200 soyismi ve 10 bin üyesi vardir. Şeddadi aşireti son derece devletine bağlı olan bir aşirettir. Şimdiye kadar hiç çizgisini bozmadan  devletinin ve milletinin yanında olduğu, milletin huzurunu ve barışını  hep sağlamıştır. Bu ihtişamlı toplantıda emeği geçen başta Şeddadi aşireti dernek başkanı Nabi Çadırcı'ya, Yusuf Çadırcı' ya ve aile büyüklerimize ve  toplantıya katılım sağlayan bütün akrabalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2023 - Salı

FAHRİ DEĞİL ASİL ÜYESİYİM

Bu sözü dün Adalet bakanımız Sayın Bekir Bozdağ söyledi.

Bölgenin azametli aşiretlerinden olan,
Şeddadi aşireti Derneğin düzenlediği ve yüzlerce akrabaların bir araya geldiği toplantıda, adalet bakanımız sayın Bekir Bozdağ ziyaret etti.

Ziyarettinden TV. Haber spikeri Mustafa Çadırcı bakanımıza hoş geldin konuşmalarında Bakanım...

Biz Selahattin Eyyubi'nin soyundan gelmiş bir aileyiz, biz Selahattin Eyyubi'nin torunlarıyız, biz  sizi Şeddadi aşiret Derneğinin  fahri bir üyesi olarak ilan ediyoruz deyince, adalet bakanı Sayın Bekir Bozdağ mikrofonu istedi ve şöyle dedi..... 

( Ben Şeddadi aşiret'in  fahri değil, asil üyesiyim )

Yani bakanımız Şeddadi  aşiret'in asil üyesi olarak ilan etti.

Bakanımız aşiretimize olan  bu teveccühlerinden dolayı gerçekten mutlu olduk, kendisine teşekkür ediyoruz.

Kökleri, Muhammed Bin Şeddadi (951 yılında kurulan Şeddadi devletinin kurucusu) ve Selahaddin-i Eyyubî El Kürdî'nin dedesi Şadi Bin Mervan'a dayanan şeddadi aşireti, AK Parti kurulduğu bu yana destek verdiği gibi bu önümüzdeki seçimlerde de tam destek 
verecektir.

ŞEDDADİ AŞİRETİN'DEN  biraz bahsedecek olursak.

Kabul gören görüş Şeddadilerin Ravendi-Revadi aşiret mensupları (federasyon) bağlı olduklarıdır. 

Berazilere katılan bölümü Asi, Osi, Alizeri; Şeddadi Fer, Şeddadi Ker olarak beş kabileden oluşur.

Günümüzde diğer Berazi aşireti gibi Şeddadiler de Berazi isminden bağımsız bir aşiret statüsündedir.  Geneli Suruç, Urfa merkez, Harran ve Suriye hudutları içinde yaşarlar.

Soyu Selahattin Eyyübiye dayanan Şeddadi aşireti Urfa'da ortalama

 200 soyismi ve 10 bin üyesi vardir.

Şeddadi aşireti son derece devletine bağlı olan bir aşirettir.

Şimdiye kadar hiç çizgisini bozmadan  devletinin ve milletinin yanında olduğu, milletin huzurunu ve barışını  hep sağlamıştır.

Bu ihtişamlı toplantıda emeği geçen başta Şeddadi aşireti dernek başkanı Nabi Çadırcı'ya, Yusuf Çadırcı' ya ve aile büyüklerimize ve  toplantıya katılım sağlayan bütün akrabalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.