MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

ELİ BOŞ DÖNDÜ

İlk günden beri sayın Merak Akşener CHP' le  itifak etmek istemiyordu.  Bunu herzaman basının önünde de dile getirmişti.  Aslında sayın Akşener haksızda değildir.  CHP ve İYİ parti siyasi posizyonları tamemen farklı.  Bu nedenle CHP. Ve İYİ parti ittifak etmeleri  bile enteresan bir olaydır.  Siyasi posizyonları farklı, hedef ve amacları birbirlerine tamamen zıt.  Nasıl itifak olacak ki.  2022 genel seçimlerinden de itifak etmeleri tek amaçları  sayın Erdoğana seçimi kaybettirmek ten  başka bir şey aklıma gelmiyor.  Tabiki de bu amaçlarına kavuşamadılar.  2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sayın Kemal Kılıçdaroğlu kaç defa  İyi parti genel merkezini  ziyaret ederek, itifak için sayın Meral Akşener'e yalvardı yakardı ama çabası nafile.  Sayın  Akşener rest çekti.  Olmadı vaatler verdiler ve elini çeke çeke 6'lı masaya getirildi ama sayın Akşener pazarlığı  beğenmedi ve masada kalktı.  Masada kalktı, birdaha getirildi, kalktı birdaha getirildi.  En sonda sayın Ekrem İmamoğlunun ısrarıyla  zoraki olsada masaya getirildi ve böyle millet itifakına katıldı ve seçime gittiler.  Neticede seçimide kazanmadılar.  Sayın Akşener seçim sonuçlarınından sonra  bu adayla kazanamayız demedimmi sizlere deyip  seçim gecesi küplere bindi ve genel merkezin camlarını indirmişti söylentiler olmuştu.  Sayın Kılıçdaroğlu'yla itifak'a sıcak bakmayan ve her zaman rest çeken sayın Akşener bana rest çekmez hevesine kapılan çiçeği burnunda  CHP. lideri sayın Özgür Özel İyi parti nin kapısını çaldı.  Ama hayal kırklığına uğradı.  Sayın Akşener rest çektı ve herzaman ki gibi seçime tek başına gıdecez dedi.  İyi parti kapısında eli boş  dönen Sayın Özel   Bu sefer Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  kapısını çaldı.   Eş Genel Başkanları’nı ziyaret eden Özgür Özel, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde işbirliği yapılması için nabız yokladı. Kulislere yansıyan bilgilere göre Özel açıkça bir “ittifak modeli veya teklifi götürmedi” ancak yaklaşan seçim süreci masaya yatırıldı. Bu çerçevede DEM Partililer “kent uzlaşısı” adı altında muhalefet partileri ile yapılacak görüşmeler doğrultusunda bölgesel işbirliklerinin değerlendirilebileceği mesajı verdi. İki tarafın da “son derece verimli ve olumlu” geçtiğini belirttiği görüşmeyi, DEM Partililer “CHP’nin alışılagelmiş görüşmelerini çok aşan bir görüşme” olarak nitelendirdi. Dem parti eş başka nın ve sayın Özel'in basın karşısındaki tevesüm hallerine bakılırsa sayın Özel'in delvi suya değmiş gibi görünüyor.
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2023 - Pazartesi

ELİ BOŞ DÖNDÜ

İlk günden beri sayın Merak Akşener CHP' le  itifak etmek istemiyordu. 

Bunu herzaman basının önünde de dile getirmişti. 

Aslında sayın Akşener haksızda değildir. 
CHP ve İYİ parti siyasi posizyonları tamemen farklı. 

Bu nedenle CHP. Ve İYİ parti ittifak etmeleri  bile enteresan bir olaydır. 
Siyasi posizyonları farklı, hedef ve amacları birbirlerine tamamen zıt. 

Nasıl itifak olacak ki. 

2022 genel seçimlerinden de itifak etmeleri tek amaçları  sayın Erdoğana seçimi kaybettirmek ten  başka bir şey aklıma gelmiyor. 

Tabiki de bu amaçlarına kavuşamadılar. 

2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sayın Kemal Kılıçdaroğlu kaç defa  İyi parti genel merkezini  ziyaret ederek, itifak için sayın Meral Akşener'e yalvardı yakardı ama çabası nafile. 

Sayın  Akşener rest çekti. 
Olmadı vaatler verdiler ve elini çeke çeke
6'lı masaya getirildi ama sayın Akşener pazarlığı  beğenmedi ve masada kalktı. 

Masada kalktı, birdaha getirildi, kalktı birdaha getirildi. 

En sonda sayın Ekrem İmamoğlunun ısrarıyla  zoraki olsada masaya getirildi ve böyle millet itifakına katıldı ve seçime gittiler. 

Neticede seçimide kazanmadılar. 

Sayın Akşener seçim sonuçlarınından sonra  bu adayla kazanamayız demedimmi sizlere deyip  seçim gecesi küplere bindi ve genel merkezin camlarını indirmişti söylentiler olmuştu. 

Sayın Kılıçdaroğlu'yla itifak'a sıcak bakmayan ve her zaman rest çeken sayın Akşener bana rest çekmez hevesine kapılan çiçeği burnunda  CHP. lideri sayın Özgür Özel İyi parti nin kapısını çaldı. 

Ama hayal kırklığına uğradı. 

Sayın Akşener rest çektı ve herzaman ki gibi seçime tek başına gıdecez dedi. 

İyi parti kapısında eli boş  dönen Sayın Özel 
 Bu sefer Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  kapısını çaldı. 

 Eş Genel Başkanları’nı ziyaret eden Özgür Özel, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde işbirliği yapılması için nabız yokladı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Özel açıkça bir “ittifak modeli veya teklifi götürmedi” ancak yaklaşan seçim süreci masaya yatırıldı.

Bu çerçevede DEM Partililer “kent uzlaşısı” adı altında muhalefet partileri ile yapılacak görüşmeler doğrultusunda bölgesel işbirliklerinin değerlendirilebileceği mesajı verdi.

İki tarafın da “son derece verimli ve olumlu” geçtiğini belirttiği görüşmeyi, DEM Partililer “CHP’nin alışılagelmiş görüşmelerini çok aşan bir görüşme” olarak nitelendirdi.

Dem parti eş başka nın ve sayın Özel'in basın karşısındaki tevesüm hallerine bakılırsa sayın Özel'in delvi suya değmiş gibi görünüyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.