HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

TURİZM BAŞKENTİ

2023 yılında Şanlıurfa İslam dünyası turizm başkenti seçilmesinin mutluluğunu yaşadık ve halen de yaşıyoruz. Şanlıurfa tarihi ile kültürü ile dünyanın sayılı illerinden bir tanesi konumunda. Bunu da taçlandırarak yaşamaya devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda Göbeklitepe turizm yılı Şanlıurfa seçilmesinin ardından bu defa da geçtiğimiz yıl 2023 yılı İslam dünyası turizm başkenti olarak Şanlıurfa seçilmişti. Her tarafından tarih fışkıran bu güzelim şehirde inşallah İslam dünyası turizm başkenti olmasın artılarını ve getirilerini fazlasıyla yaşar diye düşünüyorum. Dünya Göbeklitepe yılında Şanlıurfa'ya yurt dışından ve yurt dışından bir turist akını gerçekleşmiş idi. Adeta Şanlıurfa'da oteller, konuk evleri hiçbir yerde yer bulamamıştı yabancı misafirler. Hatta tanıdık olan yabancı misafirlere evlerimizde bile ağırlamıştık o dönem inşallah beklentimiz bu yıl da Şanlıurfa'nın dolu dolu bir turizm yılı geçirmesi temennisindeyiz. Tabii Şanlıurfa İslam dünyası turizm başkenti hazırlıkları ne aşamada bu konu hakkında çok fazla bir detaylı açıklama yapılmıyor. Gerek denetimler olsun, gerek misafirlerin ağırlanacağı yerlerdeki eksikler olsun bunlar hangi aşamada giderildi veya gelen misafirleri yatak sayısı bağlamında Şanlıurfa ağırlayabilecek mi. Daha buna benzer birçok sorular var. inşallah üstesinden gelir güzel ve başarılı bir turizm yılı olarak 2023'ü Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtımı noktasında yol kat etmiş bir şekilde geçiririz.  
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2023 - Cumartesi

TURİZM BAŞKENTİ

2023 yılında Şanlıurfa İslam dünyası turizm başkenti seçilmesinin mutluluğunu yaşadık ve halen de yaşıyoruz.

Şanlıurfa tarihi ile kültürü ile dünyanın sayılı illerinden bir tanesi konumunda.

Bunu da taçlandırarak yaşamaya devam ediyoruz.

Geçmiş yıllarda Göbeklitepe turizm yılı Şanlıurfa seçilmesinin ardından bu defa da geçtiğimiz yıl 2023 yılı İslam dünyası turizm başkenti olarak Şanlıurfa seçilmişti.

Her tarafından tarih fışkıran bu güzelim şehirde inşallah İslam dünyası turizm başkenti olmasın artılarını ve getirilerini fazlasıyla yaşar diye düşünüyorum.

Dünya Göbeklitepe yılında Şanlıurfa'ya yurt dışından ve yurt dışından bir turist akını gerçekleşmiş idi.

Adeta Şanlıurfa'da oteller, konuk evleri hiçbir yerde yer bulamamıştı yabancı misafirler. Hatta tanıdık olan yabancı misafirlere evlerimizde bile ağırlamıştık o dönem inşallah beklentimiz bu yıl da Şanlıurfa'nın dolu dolu bir turizm yılı geçirmesi temennisindeyiz.

Tabii Şanlıurfa İslam dünyası turizm başkenti hazırlıkları ne aşamada bu konu hakkında çok fazla bir detaylı açıklama yapılmıyor.

Gerek denetimler olsun, gerek misafirlerin ağırlanacağı yerlerdeki eksikler olsun bunlar hangi aşamada giderildi veya gelen misafirleri yatak sayısı bağlamında Şanlıurfa ağırlayabilecek mi.

Daha buna benzer birçok sorular var.

inşallah üstesinden gelir güzel ve başarılı bir turizm yılı olarak 2023'ü Şanlıurfa'nın dünyaya tanıtımı noktasında yol kat etmiş bir şekilde geçiririz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.