HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

Selin ardından

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da yaşanan sağanak yağışlar sonrası büyük bir sel felaketi oluşmuş ve birçok kardeşimiz hayatını kaybederek vefat etmişti. Yaşanan sel felaketinden birçok dersler çıkarmamız lazım nasıl ki deprem felaketinden birçok dersler çıkardıksa İnşallah sel felaketinden de bu dersleri çıkarırız. Tabii en başta dere yatağına yapılan evlerin bir an önce kamulaştırılması lazım çünkü bu evler olası bir sel felaketinde en büyük tehlikelerden başında geliyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki zamanında bu ruhsatlar bu evlere nasıl verildi orasını bilemem ama şu anda bu evlere müdahale edilmez ise ileride yaşanacak bir sağanak yağış sonrası yine aynı durumlar ile karşı karşıya kalırız. Tabii bunu yetkili kurumlarımız bizlerden çok daha iyi bilirler biz sadece fikrimizi beyan etmek zorundayız. Bunun dışında yetkili kurumlarımız önlemlerini tedbirlerini gerekirse evleri boşaltıp kamulaştırmaya kadar tüm önlemleri alacaklar. Bu sel felaketi bize de gösterdi ki Şanlıurfa'nın altyapısı böyle sağanak yağışları kaldıracak bir durumda değil. Aklıma geliyor da bundan yaklaşık 7-8 yıl önce yine böyle bir sağanak yağış ve yine aynı durumda olan bölgelerde yani dere diye tabir edilen yerlerdeki yerleşim birimlerinde yine sular basmış ve birçok ev vatandaş mağdur durumunda kalmış idi. O zaman bu tedbirler alınmış olsaydı şimdi böyle bir felakette bu acılar yaşanmaz idi. Geç kalmış değiliz yine de tedbirler alarak ileride yaşanacak böyle olumsuzluklara karşı daha bir hazırlıklı şekilde durmuş oluruz. Bu arada yaşanan sen felaketinden sonra özellikle İçişleri bakanımız Süleyman Soylu'nun bölgeye gelmesi ve sel bölgesinde yaptığı inceleme sonrası devletin tüm kurumlarını harekete geçirip temizlik çalışmalarını ve diğer çalışmaları yapmasını çok yerinde bir davranış idi. Kendi şahsın adıma da Süleyman Soylu beyefendiye çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hemen anında askeriyeyi belediye ekiplerini ve tüm kamu kurum personellerini harekete geçirerek yerinde yaptığı müdahale sonrası Şanlıurfa kısa sürede normale dönmeye başladı. İnşallah yüce Rabbim bu tür felaketleri bir daha bizlere yaşatmaz sağlıklı ve mutlu günlerde buluşmak dileğiyle.
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2023 - Cumartesi

Selin ardından

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da yaşanan sağanak yağışlar sonrası büyük bir sel felaketi oluşmuş ve birçok kardeşimiz hayatını kaybederek vefat etmişti.
Yaşanan sel felaketinden birçok dersler çıkarmamız lazım nasıl ki deprem felaketinden birçok dersler çıkardıksa İnşallah sel felaketinden de bu dersleri çıkarırız.
Tabii en başta dere yatağına yapılan evlerin bir an önce kamulaştırılması lazım çünkü bu evler olası bir sel felaketinde en büyük tehlikelerden başında geliyorlar.
Şimdi diyeceksiniz ki zamanında bu ruhsatlar bu evlere nasıl verildi orasını bilemem ama şu anda bu evlere müdahale edilmez ise ileride yaşanacak bir sağanak yağış sonrası yine aynı durumlar ile karşı karşıya kalırız.
Tabii bunu yetkili kurumlarımız bizlerden çok daha iyi bilirler biz sadece fikrimizi beyan etmek zorundayız. Bunun dışında yetkili kurumlarımız önlemlerini tedbirlerini gerekirse evleri boşaltıp kamulaştırmaya kadar tüm önlemleri alacaklar.
Bu sel felaketi bize de gösterdi ki Şanlıurfa'nın altyapısı böyle sağanak yağışları kaldıracak bir durumda değil.
Aklıma geliyor da bundan yaklaşık 7-8 yıl önce yine böyle bir sağanak yağış ve yine aynı durumda olan bölgelerde yani dere diye tabir edilen yerlerdeki yerleşim birimlerinde yine sular basmış ve birçok ev vatandaş mağdur durumunda kalmış idi.
O zaman bu tedbirler alınmış olsaydı şimdi böyle bir felakette bu acılar yaşanmaz idi.
Geç kalmış değiliz yine de tedbirler alarak ileride yaşanacak böyle olumsuzluklara karşı daha bir hazırlıklı şekilde durmuş oluruz.
Bu arada yaşanan sen felaketinden sonra özellikle İçişleri bakanımız Süleyman Soylu'nun bölgeye gelmesi ve sel bölgesinde yaptığı inceleme sonrası devletin tüm kurumlarını harekete geçirip temizlik çalışmalarını ve diğer çalışmaları yapmasını çok yerinde bir davranış idi.
Kendi şahsın adıma da Süleyman Soylu beyefendiye çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hemen anında askeriyeyi belediye ekiplerini ve tüm kamu kurum personellerini harekete geçirerek yerinde yaptığı müdahale sonrası Şanlıurfa kısa sürede normale dönmeye başladı.
İnşallah yüce Rabbim bu tür felaketleri bir daha bizlere yaşatmaz sağlıklı ve mutlu günlerde buluşmak dileğiyle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.