HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

Deprem paniği devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'in Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7. 7 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş'a yakın olan birçok çevre il etkilenmiş birçok can kaybı meydana gelmiş idi. Depremden sonra artçı sarsıntılarda üst üste devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Cumartesi gecesi yaşandı. Yaşanan artçı sarsıntıdan sonra korku içerisinde olan vatandaşlar kendilerini dışarı attılar. Korku ve panik havası vatandaşlarda devam ediyor ama tabii ki ilk güne oranla halk da sakinleşmiş gibi görünüyor. Evleri daireleri zarar gören insanlar hala dışarıda çadırlarda ve toplanma merkezlerinde kalmaya devam ediyorlar. Dün gece yaşanan artçı sarsıntıdan sonra Şanlıurfa'da sosyal medya üzerinden sırrın Karşıyaka'da bir bina yıkılmış paylaşımın ardından çok sayıda AFAD ekibi sağlık ekipleri polis ekipleri olay yerine giderek böyle bir şeyin olmadığını kendi gözleri ile tanıklık ettiler. Sosyal medyadan özellikle bu tür paylaşımlar çok tehlikeli yapılmaması lazım. Özellikle halkı korkuya ve konuya neden olacak paylaşımlardan uzak durmamız lazım. Bu tür paylaşımlar Hakkı korku ve paniğe neden olmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Bunları paylaşanlar yapanlar ile ilgili özellikle Şanlıurfa valiliğinin harekete geçmesi ve halkı korku ve paniğe neden olması münasebeti ile soruşturma açması lazım. Gerçi dün gece yaşanan olaydan sonra Şanlıurfa valiliği hemen harekete geçerek bu tür kişiler hakkında soruşturma açılacağını duyurmuş idi. Bunlardan bir tanesi paylaşımını ben de gördüm nasıl görür görmez panik ve korku hakim oldu. Ben de belirtilen yere yakın idim özellikle Sırrın mahalle muhtarının yanına giderek durumu öğrenmeye çalıştım o da böyle bir şey olmadığını belirterek Şanlıurfa valiliği'nin soruşturma açılacağını kaydetti. Bu zor günleri atlatacağız halk olarak birbirimize kenetlenmemiz ve dik durmamız lazım özellikle yardım konusunda Şanlıurfa halkı duyarlı bir kez daha gösterdi kendi yarasını sarmadan ziyade başka illere de acilen yardımlar göndererek ne kadar duyarlı bir halk olduğunu kanıtladı. Halk olarak el ele vererek bu zor günleri hep birlikte aşacağız inşallah Allah'ın izniyle daha güzel günlere buluşmak dileğiyle. Lütfen bu tür sahtekar paylaşımlara da dikkat almayın ve resmi kurumlardan yapılan açıklamaları dikkate alarak öyle hareket edin.
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2023 - Pazartesi

Deprem paniği devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'in Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7. 7 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.

Yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş'a yakın olan birçok çevre il etkilenmiş birçok can kaybı meydana gelmiş idi.
Depremden sonra artçı sarsıntılarda üst üste devam ediyor.
Bunlardan bir tanesi de Cumartesi gecesi yaşandı.
Yaşanan artçı sarsıntıdan sonra korku içerisinde olan vatandaşlar kendilerini dışarı attılar.
Korku ve panik havası vatandaşlarda devam ediyor ama tabii ki ilk güne oranla halk da sakinleşmiş gibi görünüyor.
Evleri daireleri zarar gören insanlar hala dışarıda çadırlarda ve toplanma merkezlerinde kalmaya devam ediyorlar.
Dün gece yaşanan artçı sarsıntıdan sonra Şanlıurfa'da sosyal medya üzerinden sırrın Karşıyaka'da bir bina yıkılmış paylaşımın ardından çok sayıda AFAD ekibi sağlık ekipleri polis ekipleri olay yerine giderek böyle bir şeyin olmadığını kendi gözleri ile tanıklık ettiler.
Sosyal medyadan özellikle bu tür paylaşımlar çok tehlikeli yapılmaması lazım.
Özellikle halkı korkuya ve konuya neden olacak paylaşımlardan uzak durmamız lazım.
Bu tür paylaşımlar Hakkı korku ve paniğe neden olmaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Bunları paylaşanlar yapanlar ile ilgili özellikle Şanlıurfa valiliğinin harekete geçmesi ve halkı korku ve paniğe neden olması münasebeti ile soruşturma açması lazım.
Gerçi dün gece yaşanan olaydan sonra Şanlıurfa valiliği hemen harekete geçerek bu tür kişiler hakkında soruşturma açılacağını duyurmuş idi.
Bunlardan bir tanesi paylaşımını ben de gördüm nasıl görür görmez panik ve korku hakim oldu.
Ben de belirtilen yere yakın idim özellikle Sırrın mahalle muhtarının yanına giderek durumu öğrenmeye çalıştım o da böyle bir şey olmadığını belirterek Şanlıurfa valiliği'nin soruşturma açılacağını kaydetti.
Bu zor günleri atlatacağız halk olarak birbirimize kenetlenmemiz ve dik durmamız lazım özellikle yardım konusunda Şanlıurfa halkı duyarlı bir kez daha gösterdi kendi yarasını sarmadan ziyade başka illere de acilen yardımlar göndererek ne kadar duyarlı bir halk olduğunu kanıtladı.
Halk olarak el ele vererek bu zor günleri hep birlikte aşacağız inşallah Allah'ın izniyle daha güzel günlere buluşmak dileğiyle.
Lütfen bu tür sahtekar paylaşımlara da dikkat almayın ve resmi kurumlardan yapılan açıklamaları dikkate alarak öyle hareket edin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.