HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

DEPREM!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen büyük deprem Şanlıurfa'da da kendini hissettirdi. Sabah 04.17 civarlarında uykuda yakalanan vatandaşlar büyük korku ve panik içerisinde kendilerini dışarı attılar. Ben de bu depremi derinden yaşayan insanlardan biri idim saat 04.17 civarlarında ilk etapta depremin sesine uyanmadım sonradan çocukların panik ve korku sesleri ile uykudan uyanınca deprem olduğunu hissettim. Çocukların korku ve paniklerini yenmek için ne kadar telkin etsem sakinleştirsem de boş idi hemen kendilerini bir an önce binadan dışarı atmak açık alana koşmak yetişmek için var güçleri ile dışarıya koşmaya başladılar. Ben de tabii sakinliğimi korumaya devam ettim çocukları çıkardıktan sonra kapıları çekerek aşağı sakin açık bir alanda durarak beklemeye başladım. Tabii bir anda müthiş bir kalabalık yığıldı herkesin gözünde korkup panik ve depremin nerede olduğu merkez üstün neresi olduğu yıkılan bina olup olmadığı konusunda birbirleriyle görüş alışverişine başladılar. İlk etapta depremin merkez üstünün Kahramanmaraş Pazarcık ve 7.7 büyüklüğünde olduğunu öğrenince korkumuz daha da arttı çünkü bu kadar şiddetli bir depremin daha önce hiç karşılaşmamışdık. Hemen yakınlarımızı arayıp durumlarını öğrenmeye çalıştık ilk etapta çok şükür Şanlıurfa'da yakınlarımızdan çok fazla zarar ziyan gören yok idi. Ama sonradan acı haberler üst üste gelmeye başladı. İlk olarak ipekyol'da bulunan Osman Ağa apartmanının yıkıldığını 10 katlı bina olması münasebeti ile içinde birçok kişinin yaşadığını öğrenince yardım amaçlı hemen o binanın olduğu yere hareket ettik. İlk etapta görülen manzara çok acı idi binada oturan kişilerin yakınları etrafa dolaşmış hatta elleri ile tırnaklarıyla betonları kazımaya çalışıyorlardı. Onlara yardım amaçlı her ne kadar elimizden geleni yaptık ise sonrasında tabii görevli arkadaşların gelmesi ile bize yapacak çok fazla bir şey kalmadı. Görevli arkadaşlar görevi devir alarak ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştılar. Burada daha sonra öğrendik ki Şanlıurfa'da birçok bina yıkılmış birçok binada çok sayıda insan toprak altında kaldılar. Tabii hepsine yetişmemiz insan olarak mümkün değil ama İpek yoldaki binada bir vatandaş bir duyarlı insan olarak elinden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştım. Allah böyle acıları Bir daha yaşatmasın inşallah böyle büyük felaketleri bizlere göstermesin. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet dilerken yaralılara da acil şifalar diliyorum İnşallah daha güzel sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle.  
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2023 - Cumartesi

DEPREM!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen büyük deprem Şanlıurfa'da da kendini hissettirdi.

Sabah 04.17 civarlarında uykuda yakalanan vatandaşlar büyük korku ve panik içerisinde kendilerini dışarı attılar.

Ben de bu depremi derinden yaşayan insanlardan biri idim saat 04.17 civarlarında ilk etapta depremin sesine uyanmadım sonradan çocukların panik ve korku sesleri ile uykudan uyanınca deprem olduğunu hissettim.

Çocukların korku ve paniklerini yenmek için ne kadar telkin etsem sakinleştirsem de boş idi hemen kendilerini bir an önce binadan dışarı atmak açık alana koşmak yetişmek için var güçleri ile dışarıya koşmaya başladılar.

Ben de tabii sakinliğimi korumaya devam ettim çocukları çıkardıktan sonra kapıları çekerek aşağı sakin açık bir alanda durarak beklemeye başladım.

Tabii bir anda müthiş bir kalabalık yığıldı herkesin gözünde korkup panik ve depremin nerede olduğu merkez üstün neresi olduğu yıkılan bina olup olmadığı konusunda birbirleriyle görüş alışverişine başladılar.

İlk etapta depremin merkez üstünün Kahramanmaraş Pazarcık ve 7.7 büyüklüğünde olduğunu öğrenince korkumuz daha da arttı çünkü bu kadar şiddetli bir depremin daha önce hiç karşılaşmamışdık.

Hemen yakınlarımızı arayıp durumlarını öğrenmeye çalıştık ilk etapta çok şükür Şanlıurfa'da yakınlarımızdan çok fazla zarar ziyan gören yok idi.

Ama sonradan acı haberler üst üste gelmeye başladı.

İlk olarak ipekyol'da bulunan Osman Ağa apartmanının yıkıldığını 10 katlı bina olması münasebeti ile içinde birçok kişinin yaşadığını öğrenince yardım amaçlı hemen o binanın olduğu yere hareket ettik.

İlk etapta görülen manzara çok acı idi binada oturan kişilerin yakınları etrafa dolaşmış hatta elleri ile tırnaklarıyla betonları kazımaya çalışıyorlardı.

Onlara yardım amaçlı her ne kadar elimizden geleni yaptık ise sonrasında tabii görevli arkadaşların gelmesi ile bize yapacak çok fazla bir şey kalmadı. Görevli arkadaşlar görevi devir alarak ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştılar.

Burada daha sonra öğrendik ki Şanlıurfa'da birçok bina yıkılmış birçok binada çok sayıda insan toprak altında kaldılar.

Tabii hepsine yetişmemiz insan olarak mümkün değil ama İpek yoldaki binada bir vatandaş bir duyarlı insan olarak elinden gelen tüm gayreti göstermeye çalıştım.

Allah böyle acıları Bir daha yaşatmasın inşallah böyle büyük felaketleri bizlere göstermesin.

Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet dilerken yaralılara da acil şifalar diliyorum İnşallah daha güzel sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.