HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

SONUNDA YAĞIŞ GELİYOR

Türkiye’de ve Şanlıurfa'da artık kış kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Şanlıurfa'da artık soğuk ve yağışlı hava ile tanıştı. Yarı çöl ikliminde bulunan Şanlıurfa'da bu sene yaz mevsimi çok sıcak geçti. Özellikle Ramazan ayında vatandaşlar oruç tutarken sıcaklardan bayağı yakındılar. Ama gelin görün ki Şanlıurfa'da da Ramazan ayını geçirmek ayrı bir güzel bu kutsal mekanda oruç tutmak ibadet etmek büyük bir huzur veriyor insana. Şanlıurfa artık yağışlarla tanıştı diyebiliriz kasım'ın yarısını bulduğumuz şu günlerde kurak geçen Eylül ve Ekim ayından sonra Kasım ayını itibarıyla meteorolojinin açıklamalarına göre yağış bekleniyor. Özellikle Şanlıurfa'lı çiftçiler bu habere çok sevinecekler zira eylül ve ekim ayı boya kurak geçti. Şanlıurfa'dan neredeyse hiç yağış düşmedi. İnşallah bu sene de kış ayında yeterince yağış alır tüm Türkiye özellikle barajların doluluk seviyesi bu önemli çok büyük önem arz ediyor. Yağan yağışlar ile birlikte barajlarda doluluk seviyesi üst seviyeye çıkarsa Türkiye'nin su kullanımı insanlarımızın su kullanımı açısından ve tarımsal sulama açısından çok önemli bir kaynak olacak. Zira su en temel ihtiyaçlarımızın başında gelen bir kaynak olması nedeniyle hayatımız için çok önemli bir faktör oluşturuyor. Bu kapsamda suyu boşa harcamayalım suyun kıymetini bilenim bilinçli kullanırım gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakmak için tasarruf edelim yapmayanları da uyaralım.  
Ekleme Tarihi: 12 Kasım 2022 - Cumartesi

SONUNDA YAĞIŞ GELİYOR

Türkiye’de ve Şanlıurfa'da artık kış kendini göstermeye başladı.

Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Şanlıurfa'da artık soğuk ve yağışlı hava ile tanıştı.

Yarı çöl ikliminde bulunan Şanlıurfa'da bu sene yaz mevsimi çok sıcak geçti. Özellikle Ramazan ayında vatandaşlar oruç tutarken sıcaklardan bayağı yakındılar.

Ama gelin görün ki Şanlıurfa'da da Ramazan ayını geçirmek ayrı bir güzel bu kutsal mekanda oruç tutmak ibadet etmek büyük bir huzur veriyor insana.

Şanlıurfa artık yağışlarla tanıştı diyebiliriz kasım'ın yarısını bulduğumuz şu günlerde kurak geçen Eylül ve Ekim ayından sonra Kasım ayını itibarıyla meteorolojinin açıklamalarına göre yağış bekleniyor.

Özellikle Şanlıurfa'lı çiftçiler bu habere çok sevinecekler zira eylül ve ekim ayı boya kurak geçti. Şanlıurfa'dan neredeyse hiç yağış düşmedi.

İnşallah bu sene de kış ayında yeterince yağış alır tüm Türkiye özellikle barajların doluluk seviyesi bu önemli çok büyük önem arz ediyor.

Yağan yağışlar ile birlikte barajlarda doluluk seviyesi üst seviyeye çıkarsa Türkiye'nin su kullanımı insanlarımızın su kullanımı açısından ve tarımsal sulama açısından çok önemli bir kaynak olacak.

Zira su en temel ihtiyaçlarımızın başında gelen bir kaynak olması nedeniyle hayatımız için çok önemli bir faktör oluşturuyor.

Bu kapsamda suyu boşa harcamayalım suyun kıymetini bilenim bilinçli kullanırım gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakmak için tasarruf edelim yapmayanları da uyaralım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.