HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

SICAK HAVA BAŞLADI

Türkiye genelinde sıcak hava etkili olmaya başladı. Özellikle Şanlıurfa gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerde etkili olmaya başlayan sıcak hava halkı özellikle gündüz saatlerinde etkiliyor.   Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında bulunan illerde ise yağmur ve serin hava etkili olmaya başladı.   Şimdiye kadar yağan yağışlar ardından Şanlıurfa gibi illerde özellikle gece saatlerinde serin hava vatandaşları sevindiriyor.   Avrupa'nın birçok bölümlerinde 'kuraklığın' sıcak havayla birlikte etkili oluyor. İklim değişikliğinin bir sonucu olarak ısı dalgaları daha erken başlıyor ve ısıyı tutan sera gazlarının rekor yoğunlukları nedeniyle daha sık ve şiddetli hale geliyor.   Bu konuda uzman değilim ama son zamanlarda hava durumu ve haberlerde üstüne basa basa geçilen bir söylem var. Kuraklık evet kuraklık neredeyse tüm dünyada etkili olmaya başladı.   Dünya genelini etkisi altına alan kuraklık özelliklede Türkiye gibi ülkelerde etkisini sürdürüyor. Bunu geçen yıl yağışların azlığına etkileyen sektörlerden biri oldu.   Bu yüzden lütfen ama lütfen suyumuzu idareli ve tasarruflu kullanalım. Unutmayalım ki su hayattır. Yaşayan tüm canlılar için en önemli ihtiyaçtır.   Su tasarrufu konusunda özellikle çocuklarımıza eğitim verelim. Geçmişte petrol için çıkan savaşlar ilerleyen yıllarda su için çıkacak derken yazıma burada son veriyorum. Sağlıcakla kalın…
Ekleme Tarihi: 25 Haziran 2022 - Cumartesi

SICAK HAVA BAŞLADI

Türkiye genelinde sıcak hava etkili olmaya başladı. Özellikle Şanlıurfa gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan illerde etkili olmaya başlayan sıcak hava halkı özellikle gündüz saatlerinde etkiliyor.

 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında bulunan illerde ise yağmur ve serin hava etkili olmaya başladı.

 

Şimdiye kadar yağan yağışlar ardından Şanlıurfa gibi illerde özellikle gece saatlerinde serin hava vatandaşları sevindiriyor.

 

Avrupa'nın birçok bölümlerinde 'kuraklığın' sıcak havayla birlikte etkili oluyor. İklim değişikliğinin bir sonucu olarak ısı dalgaları daha erken başlıyor ve ısıyı tutan sera gazlarının rekor yoğunlukları nedeniyle daha sık ve şiddetli hale geliyor.

 

Bu konuda uzman değilim ama son zamanlarda hava durumu ve haberlerde üstüne basa basa geçilen bir söylem var. Kuraklık evet kuraklık neredeyse tüm dünyada etkili olmaya başladı.

 

Dünya genelini etkisi altına alan kuraklık özelliklede Türkiye gibi ülkelerde etkisini sürdürüyor. Bunu geçen yıl yağışların azlığına etkileyen sektörlerden biri oldu.

 

Bu yüzden lütfen ama lütfen suyumuzu idareli ve tasarruflu kullanalım. Unutmayalım ki su hayattır. Yaşayan tüm canlılar için en önemli ihtiyaçtır.

 

Su tasarrufu konusunda özellikle çocuklarımıza eğitim verelim. Geçmişte petrol için çıkan savaşlar ilerleyen yıllarda su için çıkacak derken yazıma burada son veriyorum. Sağlıcakla kalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.