HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

ŞANLIURFA SESSİZ ŞEHİR GİBİ OLDU

Şanlıurfa son zamanlarda özellikle artan hava sıcaklığı nedeniyle adeta sessiz bir şehre büründü. Caddeler sokaklar özellikle gündüz vakitlerinde neredeyse bomboş gibi. Türkiye'nin en sıcak illerinden bir tanesi olan Şanlıurfa'da özellikle Temmuz ayı çok sıcak geçiyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Şanlıurfa'lılar bağ evlerine veya başka şehirlerde yazlığı oranlar da illere gidiyorlar. Özellikle okulların kapanma döneminin başlamasının ardından birçok Şanlıurfalı kendini başka yerlere adeta atıyor. 40 derecenin etrafında seyreden hava sıcaklığından etkilenmemek için özellikle yaşlılar ve çocuklar bu sıcak havalara çok dikkat etmesi gerekiyor. Gündüz saatlerinde 10 ile 16.00 arası özellikle dışarı çıkmamak mümkün olduğu kadar dışarı çıkılsa ise kıyafetleri ince ve şapka ile çıkmak özellikle de yanlarına su alması çok önemli. Özellikle Avrupa'da aşırı sıcak hava ile mücadele ediyor meteoroloji uzmanları geçtiğimiz günlerde hava durumu açıklamasında önümüzdeki 4 güne dikkat edilmesi hususuna dikkat çekmiş idi Türkiye'de de sıcak hava etkisini sürdürmeye devam ederken bunun yanında Türkiye'nin bazı illerinde de serin ve yağışlı hava görünüyor bu da Türkiye'nin ne kadar güzel bir iklime sahip olduğunun bir göstergesi durumunda. Tabii bu dikkat edilmesi gereken hususların başında da orman yangınları geliyor. Türkiye'de özellikle yaz döneminde birçok bölgede ağaçların ve otların kuru olması nedeniyle en ufak bir kıvılcım da bile orman yangını çıkmaya sebep oluyor. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar ile ormanlara girmek yasaklandı. Türkiye'de birçok orman alanında özellikle mangal yapmak ve ateş yapmak yasaklanması çok yerinde bir karar oldu. Bu konuda da özellikle vatandaşlarımızın çok dikkat edip ve hassas göstermesi gereken konuların başında geliyor. Lütfen ormanlık alanlara girdiğinizde en ufak bir kıvılcım dahi güzelim ormanları oksijen kaynağımızın yok olmasına neden olur. Bunu unutmayın. Lütfen biraz daha duyarlı olun.
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2022 - Çarşamba

ŞANLIURFA SESSİZ ŞEHİR GİBİ OLDU

Şanlıurfa son zamanlarda özellikle artan hava sıcaklığı nedeniyle adeta sessiz bir şehre büründü.
Caddeler sokaklar özellikle gündüz vakitlerinde neredeyse bomboş gibi.
Türkiye'nin en sıcak illerinden bir tanesi olan Şanlıurfa'da özellikle Temmuz ayı çok sıcak geçiyor.
Bu kapsamda vatandaşlar, Şanlıurfa'lılar bağ evlerine veya başka şehirlerde yazlığı oranlar da illere gidiyorlar.
Özellikle okulların kapanma döneminin başlamasının ardından birçok Şanlıurfalı kendini başka yerlere adeta atıyor.
40 derecenin etrafında seyreden hava sıcaklığından etkilenmemek için özellikle yaşlılar ve çocuklar bu sıcak havalara çok dikkat etmesi gerekiyor.
Gündüz saatlerinde 10 ile 16.00 arası özellikle dışarı çıkmamak mümkün olduğu kadar dışarı çıkılsa ise kıyafetleri ince ve şapka ile çıkmak özellikle de yanlarına su alması çok önemli.
Özellikle Avrupa'da aşırı sıcak hava ile mücadele ediyor meteoroloji uzmanları geçtiğimiz günlerde hava durumu açıklamasında önümüzdeki 4 güne dikkat edilmesi hususuna dikkat çekmiş idi Türkiye'de de sıcak hava etkisini sürdürmeye devam ederken bunun yanında Türkiye'nin bazı illerinde de serin ve yağışlı hava görünüyor bu da Türkiye'nin ne kadar güzel bir iklime sahip olduğunun bir göstergesi durumunda.
Tabii bu dikkat edilmesi gereken hususların başında da orman yangınları geliyor. Türkiye'de özellikle yaz döneminde birçok bölgede ağaçların ve otların kuru olması nedeniyle en ufak bir kıvılcım da bile orman yangını çıkmaya sebep oluyor.
İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar ile ormanlara girmek yasaklandı. Türkiye'de birçok orman alanında özellikle mangal yapmak ve ateş yapmak yasaklanması çok yerinde bir karar oldu.
Bu konuda da özellikle vatandaşlarımızın çok dikkat edip ve hassas göstermesi gereken konuların başında geliyor. Lütfen ormanlık alanlara girdiğinizde en ufak bir kıvılcım dahi güzelim ormanları oksijen kaynağımızın yok olmasına neden olur. Bunu unutmayın. Lütfen biraz daha duyarlı olun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.