HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

KYK YURTLARI

Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birinci faz yerleştirme sonuçlarının açıklanmıştı. Kasapoğlu, yüzde 80'lik karşılama oranına imza attıklarını tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Diyerek açıklamada bulunmuştu. genelde KYK yurtlarında kalan öğrenciler birkaç sorun dışında yurtlardan memmun durumdalar. Özellikle son yıllarda yapılan yeni yurtlar ile Türkiye bu konuda çok ciddi ilerlemeler yaptı. Geçtiğimiz gün başka bir şehirde üniversite okuyan bir genç gazetemize gelerek yurtta yaşadıkları sorunları anlattı bende kaleme aldım sizlere de iyi okumalar dilerim. “KYK YURTLARINDA BARINMAK Öncelikle yurtların temel problemi olan yemek sorunundan bahsetmek istiyorum; Kyk ile anlaşmalı yemek kurumları öğrencilere temiz ve sağlıklı yemeklerden çok ticari gelirler ön planda tutuluyor, yemek çeşitliliği az olmakla birlikte besin değeri düşük gidalar kullanılıyor ve aşçilara gelecek olursak tavukları dahi çiğ yiyiyor öğrenciler, ve yemeğin yemek saatleri içerisnde  kısa sürede tükenmesi.  ikinci bir problemde temizlik ve hijyen ; Temizlik konusuna gelecek olursak temizlik görevlileri temizlemekden daha çok ben bu işi yapıyorum maksadıyla uğraşiyor. Tuvalet banyo zemizliğinde herhangibir temizlik maddesi kullanmaksızın hortum yoluyla su fışkırtılıyor, günlük yer silme işleminde ise tüm 1 kattaki odalar aynı su ile siliniyor. Önemli problemlerden bir tanesi ise ailelerin ekonomik yönder mağdur bırakılması örneğin yıllık depozito ücretinde yaşanan artış ve burs ücretinin giderleri karşılamaması aileleri zor durumda bırakıyor. Bir sonraki sorun ise çamaşır makinnelerinin yetersizliği gençler bu durumdan muzdarip saatlerce sıra beklediklerini ifade ediyorlar.”
Ekleme Tarihi: 10 Eylül 2022 - Cumartesi

KYK YURTLARI

Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birinci faz yerleştirme sonuçlarının açıklanmıştı. Kasapoğlu, yüzde 80'lik karşılama oranına imza attıklarını tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Diyerek açıklamada bulunmuştu.

genelde KYK yurtlarında kalan öğrenciler birkaç sorun dışında yurtlardan memmun durumdalar. Özellikle son yıllarda yapılan yeni yurtlar ile Türkiye bu konuda çok ciddi ilerlemeler yaptı.

Geçtiğimiz gün başka bir şehirde üniversite okuyan bir genç gazetemize gelerek yurtta yaşadıkları sorunları anlattı bende kaleme aldım sizlere de iyi okumalar dilerim.

“KYK YURTLARINDA BARINMAK

Öncelikle yurtların temel problemi olan yemek sorunundan bahsetmek istiyorum;

Kyk ile anlaşmalı yemek kurumları öğrencilere temiz ve sağlıklı yemeklerden çok ticari gelirler

ön planda tutuluyor, yemek çeşitliliği az olmakla birlikte besin değeri düşük gidalar kullanılıyor ve aşçilara gelecek olursak tavukları dahi çiğ yiyiyor öğrenciler, ve yemeğin yemek saatleri içerisnde  kısa sürede tükenmesi.

 ikinci bir problemde temizlik ve hijyen ; Temizlik konusuna gelecek olursak temizlik görevlileri temizlemekden daha çok ben bu işi yapıyorum maksadıyla uğraşiyor. Tuvalet banyo zemizliğinde herhangibir temizlik maddesi kullanmaksızın hortum yoluyla su fışkırtılıyor, günlük yer silme işleminde ise tüm 1 kattaki odalar aynı su ile siliniyor.

Önemli problemlerden bir tanesi ise ailelerin ekonomik yönder mağdur bırakılması

örneğin yıllık depozito ücretinde yaşanan artış ve burs ücretinin giderleri karşılamaması

aileleri zor durumda bırakıyor.

Bir sonraki sorun ise çamaşır makinnelerinin yetersizliği gençler bu durumdan muzdarip

saatlerce sıra beklediklerini ifade ediyorlar.”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.