HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

Her şey Vaktini Bekler

Yarabbi sana sana şükürler olsun bana bahşettiğin bu nefese ve bana ağladığı bu güzel duyguya ne kadar şükür etsem azdır. Yaradan’ımız olan Caneb-u Allah’ı zikrettikten sonra asıl konularımızı idrak etmek isterim. Her şey Vaktini Bekler, Ne Gül Vaktinden Önce Açar, Ne Güneş Vaktinden Erken Doğar, Bekle Senin Olan Sana Gelecektir... Hz. Mevlana’dan, Şeyh Abdulkadir Geylani Hz. ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’dan güzel yazılarla devam etmek istedim. Bak! Bil ki! Hak etmeyenin önüne inciler serilmez, Mücevherlerden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez. Ne fark eder ki, kör insan için elmas da bir cam da. Sana bakan kör ise sakın kendini camdan sanma..! Evet, Hazreti Mevlâna da ne diyor: Zerzevatçı bağırır, sarraf bağırmaz, Eskici bağırır, antikacı bağırmaz, Söyleyecek sözü, fikri kıymetli olan bağırmaz. Bağıran düşünemez, düşünmeyen kavga eder... Hz. Mevlana Bu zaman ahir zamandır..! Nifak çarşısı açılmıştır..! Yalan çarşısı açılmıştır..! Münafık, Yalancı, Deccal kişilerle oturmayınız! Yazık sana ki! Nefsin Münafıktır, Yalancıdır, Kâfirdir, Fecirdir, Müşriktir. Böyle olduğu hâlde sen onunla nasıl oturuyorsun? Ona Muhalefet et, asla Muvafakat etme! Onu bağla, asla salıverme! Onu hapset, zindana at! Kendisine ancak zaruri olan haklarını ver! Fazla verme! Onu müdahalelerle kahret, itaat altına al! Şeyh Abdülkadir Geylani Hz. İmandır o cevher ki. İlâhî ne büyüktür... İmansız olan paslı yürek, Sinede yüktür! Gamsız insanlara eğlence gelirmiş yaşamak.. Yüreğin hisli mi..? İşkencedesin, talihe bak… Mehmet Akif Ersoy
Ekleme Tarihi: 25 Kasım 2022 - Cuma

Her şey Vaktini Bekler

Yarabbi sana sana şükürler olsun bana bahşettiğin bu nefese ve bana ağladığı bu güzel duyguya ne kadar şükür etsem azdır. Yaradan’ımız olan Caneb-u Allah’ı zikrettikten sonra asıl konularımızı idrak etmek isterim.

Her şey Vaktini Bekler,

Ne Gül Vaktinden Önce Açar,

Ne Güneş Vaktinden Erken Doğar,

Bekle Senin Olan Sana Gelecektir...

Hz. Mevlana’dan, Şeyh Abdulkadir Geylani Hz. ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’dan güzel yazılarla devam etmek istedim.

Bak!

Bil ki!

Hak etmeyenin önüne inciler serilmez, Mücevherlerden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez.

Ne fark eder ki, kör insan için elmas da bir cam da.

Sana bakan kör ise sakın kendini camdan sanma..!

Evet, Hazreti Mevlâna da ne diyor:

Zerzevatçı bağırır, sarraf bağırmaz,

Eskici bağırır, antikacı bağırmaz,

Söyleyecek sözü, fikri kıymetli olan bağırmaz.

Bağıran düşünemez, düşünmeyen kavga eder... Hz. Mevlana

Bu zaman ahir zamandır..!

Nifak çarşısı açılmıştır..!

Yalan çarşısı açılmıştır..!

Münafık, Yalancı, Deccal kişilerle oturmayınız!

Yazık sana ki!

Nefsin Münafıktır, Yalancıdır, Kâfirdir, Fecirdir, Müşriktir.

Böyle olduğu hâlde sen onunla nasıl oturuyorsun?

Ona Muhalefet et, asla Muvafakat etme!

Onu bağla, asla salıverme!

Onu hapset, zindana at!

Kendisine ancak zaruri olan haklarını ver!

Fazla verme! Onu müdahalelerle kahret, itaat altına al!

Şeyh Abdülkadir Geylani Hz.

İmandır o cevher ki.

İlâhî ne büyüktür...

İmansız olan paslı yürek,

Sinede yüktür!

Gamsız insanlara eğlence gelirmiş yaşamak..

Yüreğin hisli mi..?

İşkencedesin, talihe bak…

Mehmet Akif Ersoy

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.