HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

Haci Bektaşi veli

Bektaşi veli ve makalat, yani makaleleri... Büyük veli bütün düşüncelerini Makalat isimli eserinde cem etmiştir. Veliye göre: İnsan Allah'ın bildirdi ği her şeye inanmalı, Allah'ın büyüklüğü karşısında acizliğini farkedip verdiği nimetlere şükretmelidir. Çünkü "Her kim kendini bilirse Rabbini bilir. Kendinin farkında olmadan birisi insan suretinde olsada insanlıktan nasibini almamıştır. O, ne kendini ne Allah'ı nede hak ehlini bilir. Bu yüzden bu tip insan taifeleri hayvanlardan aşağı bir mertebededirler. Günümüzde bir takım insanlar bu Allah'ın veli kulunun 750'ci yıl dönümünü kutluyorlar .Bu insanlar bu veli kulun ilkelerinin neresindeler sorgulanmalıdır. Velinin Makalat eserinden bir kaç güzel sözleri:"Murada ermek sabır iledir.
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2022 - Cumartesi

Haci Bektaşi veli

Bektaşi veli ve makalat, yani makaleleri...
Büyük veli bütün düşüncelerini Makalat isimli eserinde cem etmiştir. Veliye göre: İnsan Allah'ın bildirdi ği her şeye inanmalı, Allah'ın büyüklüğü karşısında acizliğini farkedip verdiği nimetlere şükretmelidir.
Çünkü "Her kim kendini bilirse Rabbini bilir. Kendinin farkında olmadan birisi insan suretinde olsada insanlıktan nasibini almamıştır. O, ne kendini ne Allah'ı nede hak ehlini bilir. Bu yüzden bu tip insan taifeleri hayvanlardan aşağı bir mertebededirler.
Günümüzde bir takım insanlar bu Allah'ın veli kulunun 750'ci yıl dönümünü kutluyorlar .Bu insanlar bu veli kulun ilkelerinin neresindeler sorgulanmalıdır.
Velinin Makalat eserinden bir kaç güzel sözleri:"Murada ermek sabır iledir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.