HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

GÜNDÜZÜ BAŞKA GÜZEL GECESI BAŞKA GÜZEL

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan ve hatta yarı çöl ikliminde bulunan Şanlıurfa'da sıcak hava kendisini iyiden iyiye htirmeye başladı. Özellikle Temmuz ve Ağustos ayında Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları 40 derecenin üstünde seyir etmekte bu da vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Tabu bu dediğimiz 40 derece gölgede ve yüksek yerde ölçülen bir sıcaklık güneşte bunun kaç dereceyi bulduğunu artık siz tahmin edin. Şanlıurfa sonbahara kışı ve ilkbaharı ile çok güzel bir şehir ama yazın özellikle Temmuz ve Ağustos ayı sıcakları ile insanları bunaltıyor. Geçtiğimiz gün Ankara'dan bir misafirim geldi tabii ben gelmezden önce kendisine Şanlıurfa'nın ne kadar sıcak bir il olduğunu anlatmaya çalıştım ama yok ben sıcağı severim bana tesir etmez söylemlerinde bulunduktan sonra kendisini bizzat giderek otogarda karşıladım. Otogarda indikten yaklaşık araca gidene kadar o güneşin tesirini htikten sonra sen doğru demişsin ben bu kadar sıcak bir şehir beklemiyordum diyerek sitem etmeye başladı. Tabii bir hafta kalacağına bu süre bayağı kısaldı 2 gün içerisinde şehri terk edip gitmek zorunda kaldı. bunun gibi örnekleri çoğaltarak sayabiliriz ama bunun yanında Şanlıurfa sıcak havada yetişen meyveleri tarım ürünleri ile güneş'in yakıcı sıcaklığını hissederek meyvelere o tatlı aromayı tahıl ürünlerini ise olgunlaştıran Bir güneşe sahip. Her ilin kendine özgü ve güzel güzellikleri mevcut Şanlıurfa'nın da gündüz sıcağı ama gece serin esintisi ile misafirlere kendisine davet ediyor. Şanlıurfa'ya gelerek sıcak havayı ve güreşi hmek isteyenler bekliyoruz inşallah bu yıl çok sayıda yabancı turistin şehrimize çekerek göbeklitepe Urfa kalesi peygamber Balıklıgöl Harran halfeti ve buna benzer birçok güzellikleri görme ve tanıma şanslarına sahip olurlar.       
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 - Cuma

GÜNDÜZÜ BAŞKA GÜZEL GECESI BAŞKA GÜZEL

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan ve hatta yarı çöl ikliminde bulunan Şanlıurfa'da sıcak hava kendisini iyiden iyiye htirmeye başladı.

Özellikle Temmuz ve Ağustos ayında Şanlıurfa'da hava sıcaklıkları 40 derecenin üstünde seyir etmekte bu da vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor.

Tabu bu dediğimiz 40 derece gölgede ve yüksek yerde ölçülen bir sıcaklık güneşte bunun kaç dereceyi bulduğunu artık siz tahmin edin.

Şanlıurfa sonbahara kışı ve ilkbaharı ile çok güzel bir şehir ama yazın özellikle Temmuz ve Ağustos ayı sıcakları ile insanları bunaltıyor.

Geçtiğimiz gün Ankara'dan bir misafirim geldi tabii ben gelmezden önce kendisine Şanlıurfa'nın ne kadar sıcak bir il olduğunu anlatmaya çalıştım ama yok ben sıcağı severim bana tesir etmez söylemlerinde bulunduktan sonra kendisini bizzat giderek otogarda karşıladım.

Otogarda indikten yaklaşık araca gidene kadar o güneşin tesirini htikten sonra sen doğru demişsin ben bu kadar sıcak bir şehir beklemiyordum diyerek sitem etmeye başladı.

Tabii bir hafta kalacağına bu süre bayağı kısaldı 2 gün içerisinde şehri terk edip gitmek zorunda kaldı.

bunun gibi örnekleri çoğaltarak sayabiliriz ama bunun yanında Şanlıurfa sıcak havada yetişen meyveleri tarım ürünleri ile güneş'in yakıcı sıcaklığını hissederek meyvelere o tatlı aromayı tahıl ürünlerini ise olgunlaştıran Bir güneşe sahip.

Her ilin kendine özgü ve güzel güzellikleri mevcut Şanlıurfa'nın da gündüz sıcağı ama gece serin esintisi ile misafirlere kendisine davet ediyor.

Şanlıurfa'ya gelerek sıcak havayı ve güreşi hmek isteyenler bekliyoruz inşallah bu yıl çok sayıda yabancı turistin şehrimize çekerek göbeklitepe Urfa kalesi peygamber Balıklıgöl Harran halfeti ve buna benzer birçok güzellikleri görme ve tanıma şanslarına sahip olurlar.   

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.