HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

DOSTLUKLAR BİLE SANAL OLMUŞ

Dostluk en büyük hazinedir fakat günümüzde her şey sanal yaşandığı için dostluklarda sanal yaşanmaya başlandı. Geçmişi bir hatırlayalım özellikle yaşı 40'ın üstünde olan değerli ağabeylerim bu söylediklerimi çok iyi bilirler ve dostluk denilen kelimeyi geçmişte en güzel yaşayanlardan biri de şu anda yaşı 40'ın üstünde olan değerli ağabeylerimdir. Geçmiş yıllarda dostluğa güvene arkadaşlığa verilen önem ehemmiyet çok büyük idi. Bir dost bir kardeşten daha yakın bilinir ve onunla her türlü sır paylaşılır idi. Birinin başı sıkıştımı hemen dostu herkesten önce onun yardımına koşar elinden geldiği tüm gayreti çabayı sarf ederdi. Buna maddi ve manevi olmak üzere her ikisi de dahildir. Zira geçmişte tanıdığın birçok değerli büyüğüm öyle arkadaşlarım dostlarım var ki bana bir kardeşten daha öteler diyerek geçmişte yaşanan dostlukların arkadaşlıkların ne kadar değerli olduğunu bizlere anlatırdı. Bir de gelelim şu anki yaşadığımız ortama her şey sanal olmuş dostluklar bile sanal kuruluyor sanal bitiyor. Bu kadar sanal yaşadığımız bir dünyada bozukluklarında sanal olması elbette sizin için doğal gelebilir ama yaşı benim gibi orta yaş üstü olanlara çok doğal gelmiyor. Neymiş efendim beni sosyal medyadan arkadaş olarak eklemiş biraz konuşup muhabbet edip yok olmadı hadi tamam sosyal medyanın çıkarayım arkadaşlığın da bitsin diyerek yaşayan bir toplum geliyor maalesef. Dostluk, Kadir, kıymetin, arkadaşlığın kıymetini geçmişte yaşayanlar bugün hala anlatıyorlar. İşte bu birlik beraberlik inancın sürmesi dileğiyle tüm dostlarınızı sanal ortamda değil gerçek hayatta sosyal hayatta bulun yaşayın sağlıcakla günler dilerim.  
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2021 - Pazartesi

DOSTLUKLAR BİLE SANAL OLMUŞ

Dostluk en büyük hazinedir fakat günümüzde her şey sanal yaşandığı için dostluklarda sanal yaşanmaya başlandı.

Geçmişi bir hatırlayalım özellikle yaşı 40'ın üstünde olan değerli ağabeylerim bu söylediklerimi çok iyi bilirler ve dostluk denilen kelimeyi geçmişte en güzel yaşayanlardan biri de şu anda yaşı 40'ın üstünde olan değerli ağabeylerimdir.

Geçmiş yıllarda dostluğa güvene arkadaşlığa verilen önem ehemmiyet çok büyük idi. Bir dost bir kardeşten daha yakın bilinir ve onunla her türlü sır paylaşılır idi. Birinin başı sıkıştımı hemen dostu herkesten önce onun yardımına koşar elinden geldiği tüm gayreti çabayı sarf ederdi. Buna maddi ve manevi olmak üzere her ikisi de dahildir.

Zira geçmişte tanıdığın birçok değerli büyüğüm öyle arkadaşlarım dostlarım var ki bana bir kardeşten daha öteler diyerek geçmişte yaşanan dostlukların arkadaşlıkların ne kadar değerli olduğunu bizlere anlatırdı.

Bir de gelelim şu anki yaşadığımız ortama her şey sanal olmuş dostluklar bile sanal kuruluyor sanal bitiyor. Bu kadar sanal yaşadığımız bir dünyada bozukluklarında sanal olması elbette sizin için doğal gelebilir ama yaşı benim gibi orta yaş üstü olanlara çok doğal gelmiyor.

Neymiş efendim beni sosyal medyadan arkadaş olarak eklemiş biraz konuşup muhabbet edip yok olmadı hadi tamam sosyal medyanın çıkarayım arkadaşlığın da bitsin diyerek yaşayan bir toplum geliyor maalesef. Dostluk, Kadir, kıymetin, arkadaşlığın kıymetini geçmişte yaşayanlar bugün hala anlatıyorlar. İşte bu birlik beraberlik inancın sürmesi dileğiyle tüm dostlarınızı sanal ortamda değil gerçek hayatta sosyal hayatta bulun yaşayın sağlıcakla günler dilerim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.