HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLALIM

Doğayı kirletmeyelim elimizden geldiği kadar koruyalım. Geçtiğimiz haftalarda havanın güzel olmasının da fırsat bilerek çocukları alarak bir piknik alanına gittim ama maalesef gitmez olaydım konum şu değil piknik alanı gayet güzel yerel belediye tarafından çok güzel dizayn edilmiş ağaçlar oturma alanları çimler ve buna benzer birçok yeri düşünerek yapmışlar ama gelin görün ki buradaki en büyük sıkıntıların başında maalesef insanlarımızın duyarsızlığı geliyor mesafede duran çöp kutusuna atmak yerine adeta yerlere etrafa saçarak çevre kirliliğine neden olmuşlar. Bu kadar duyarsız insanlara karşı ne yapmak lazım bilmiyorum belki de o duyarsız insanları görsem orada uyarıp neden böyle yapıyorsunuz bakın yanınızda çöp kutusu var diyerek en azından ikaz ederek bilinçlendirmek isterdim. Bu konuda çok bilinçli insanlarımız mevcut durumda sayıları çok da az olsa bu tür insanlarımız da mevcut maalesef çareye karşı son derece duyarsız olan bu kişiler tüm çevreyi kendilerinin adeta çöplüymüş gibi davranıyorlar. Bu konuda yapılacak olan en büyük eğitim bence aileden başlayan eğitimdir aile bu konuda yetiştirdiği çocuğa gerekli çevre eğitimini verirse o çocuk ileride çok duyarlı bir çevreci ve gönüllü olma fırsatını yakalar. En büyük eğitim ve ilk eğitim aileden başlıyor aile çocuğuna her konuda eğittiği gibi çevre konusunda da çocuğa duyarlı bizzat göstermeli. İcabında anne veya baba eline mevcut bulunan çöpü elinden taşıyarak belki de dakikalarca yürüyerek çöp kutusunu bulup attığı zaman o çocuk bu konuda daha da duyarlı olma şansını yakalar. Dediğim gibi bu konuda birçok vatandaşımız çok duyarlılar ama gelin görün ki böyle duyarsız kişiler de yok değil. İnşallah her birliği ile bu duyarsız kişileri de uyararak çevre konusunda duyarlı olmaları duyarlı hareket etmeleri duyarlı davranmaları konusunda bir nebze olsun destek verirsek çok mutlu oluruz. Sizler de bu konuda çevreyi kirleten kişilere en azından yapmayın bakın şurada çöp bidonu var buraya atsanız daha güzel olur diyerek uyarda bulunursanız bilinçli toplum daha yaşanabilir bir çevre şansını yakalamamız içten bile değil.
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2022 - Cumartesi

ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLALIM

Doğayı kirletmeyelim elimizden geldiği kadar koruyalım. Geçtiğimiz haftalarda havanın güzel olmasının da fırsat bilerek çocukları alarak bir piknik alanına gittim ama maalesef gitmez olaydım konum şu değil piknik alanı gayet güzel yerel belediye tarafından çok güzel dizayn edilmiş ağaçlar oturma alanları çimler ve buna benzer birçok yeri düşünerek yapmışlar ama gelin görün ki buradaki en büyük sıkıntıların başında maalesef insanlarımızın duyarsızlığı geliyor mesafede duran çöp kutusuna atmak yerine adeta yerlere etrafa saçarak çevre kirliliğine neden olmuşlar.
Bu kadar duyarsız insanlara karşı ne yapmak lazım bilmiyorum belki de o duyarsız insanları görsem orada uyarıp neden böyle yapıyorsunuz bakın yanınızda çöp kutusu var diyerek en azından ikaz ederek bilinçlendirmek isterdim.
Bu konuda çok bilinçli insanlarımız mevcut durumda sayıları çok da az olsa bu tür insanlarımız da mevcut maalesef çareye karşı son derece duyarsız olan bu kişiler tüm çevreyi kendilerinin adeta çöplüymüş gibi davranıyorlar.
Bu konuda yapılacak olan en büyük eğitim bence aileden başlayan eğitimdir aile bu konuda yetiştirdiği çocuğa gerekli çevre eğitimini verirse o çocuk ileride çok duyarlı bir çevreci ve gönüllü olma fırsatını yakalar.
En büyük eğitim ve ilk eğitim aileden başlıyor aile çocuğuna her konuda eğittiği gibi çevre konusunda da çocuğa duyarlı bizzat göstermeli.
İcabında anne veya baba eline mevcut bulunan çöpü elinden taşıyarak belki de dakikalarca yürüyerek çöp kutusunu bulup attığı zaman o çocuk bu konuda daha da duyarlı olma şansını yakalar.
Dediğim gibi bu konuda birçok vatandaşımız çok duyarlılar ama gelin görün ki böyle duyarsız kişiler de yok değil.
İnşallah her birliği ile bu duyarsız kişileri de uyararak çevre konusunda duyarlı olmaları duyarlı hareket etmeleri duyarlı davranmaları konusunda bir nebze olsun destek verirsek çok mutlu oluruz.
Sizler de bu konuda çevreyi kirleten kişilere en azından yapmayın bakın şurada çöp bidonu var buraya atsanız daha güzel olur diyerek uyarda bulunursanız bilinçli toplum daha yaşanabilir bir çevre şansını yakalamamız içten bile değil.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.