HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

Bir Bayramı daha geride bıraktık

Hayat kısa Ömür hızla geçiyor ömrümüzden bir bayram daha geride kaldı. Geçtiğimiz aylarda kutladığımız Ramazan Bayramı'nın ardından yaklaşık 70 gün sonra ise kurban bayramını idrak ettik. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi kuvvet 19 salgını nedeni ile 2 yıl bayramları evlerimizde kapalı olarak geçirmiş idik. Pandemi salgınının az da olsa yavaşlamasının ardından artık ailelerimiz akrabalarımız ve dostlarımız ile bayramlaşarak bayramlarımızı idrak etmeye başladık. Zor bir dönemden geçtik özellikle bayram zamanı evlerimizde kısıtlamalardan dolayı telefonla veya mesajla büyüklerimizin veya dostlarımızın akrabalarımızın bayramını kutladık. Geçen yıl 2 yılın ardından Ramazan bayramı ve kurban bayramında da pandemide olan alışkanlıklarımızı az da olsa devam ettirdik. Birçok kimse akrabalarını ve dostlarını ziyaret etmezken sadece telefonla arayarak bayramlarını kutladılar. Bir de buna 9 gün bayram tatili ekleyince Şanlıurfa'da çok sayıda vatandaş başka illere tatil amaçlı yolculuk yaptılar. Şanlıurfa adatağı bayram döneminde ve 9 günlük tatilde boşalmış durumda Yolda geçen tek tip insanlardan başka kimse yok. Tabii bir de buna hava sıcaklığı ve güneşin tesiri de eklenince kimse evinden de çıkmaz oldu. Bu Bayramı memleketinde geçirenler özellikle aileleriyle birlikte Hasret giderdiler. İmkanı olanlar kurbanlarını keserek fakirlere yardıma muhtaçlara dağıttılar. İmkanı olmayanlar ise sadece Kurban bayramına bayramlaşma ve kaynaşma amaçlı olarak idrak ettiler. Tabii bayramlar kaynaşmanın ve yardımlaşmanın en önemli unsurlarından biri kestiğimiz hayvanların etlerde fakir fukara ile özellikle paylaşım yapmak lazım çünkü öyle insanlar var ki evlerine sadece Kurban bayramında etkiliyor bunları unutmamak lazım. Ama bu dediklerimi acaba kaç kişi yerine getirdi yaptı Allah bilir onu da. Allah yaptığımız tüm hayırları duaları ibadetleri kabul etsin İnşallah hep böyle bayramlara güler yüzlü sağlık mutluluk ve huzur içerisinde ulaşmayı nasip etsin geçmiş bayramınızı ben de bir kez daha kutlarken hepinize saygılarımı sunuyorum.
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2022 - Cuma

Bir Bayramı daha geride bıraktık

Hayat kısa Ömür hızla geçiyor ömrümüzden bir bayram daha geride kaldı.

Geçtiğimiz aylarda kutladığımız Ramazan Bayramı'nın ardından yaklaşık 70 gün sonra ise kurban bayramını idrak ettik.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi kuvvet 19 salgını nedeni ile 2 yıl bayramları evlerimizde kapalı olarak geçirmiş idik.

Pandemi salgınının az da olsa yavaşlamasının ardından artık ailelerimiz akrabalarımız ve dostlarımız ile bayramlaşarak bayramlarımızı idrak etmeye başladık.

Zor bir dönemden geçtik özellikle bayram zamanı evlerimizde kısıtlamalardan dolayı telefonla veya mesajla büyüklerimizin veya dostlarımızın akrabalarımızın bayramını kutladık.

Geçen yıl 2 yılın ardından Ramazan bayramı ve kurban bayramında da pandemide olan alışkanlıklarımızı az da olsa devam ettirdik.

Birçok kimse akrabalarını ve dostlarını ziyaret etmezken sadece telefonla arayarak bayramlarını kutladılar.

Bir de buna 9 gün bayram tatili ekleyince Şanlıurfa'da çok sayıda vatandaş başka illere tatil amaçlı yolculuk yaptılar.

Şanlıurfa adatağı bayram döneminde ve 9 günlük tatilde boşalmış durumda Yolda geçen tek tip insanlardan başka kimse yok.

Tabii bir de buna hava sıcaklığı ve güneşin tesiri de eklenince kimse evinden de çıkmaz oldu.

Bu Bayramı memleketinde geçirenler özellikle aileleriyle birlikte Hasret giderdiler.

İmkanı olanlar kurbanlarını keserek fakirlere yardıma muhtaçlara dağıttılar.

İmkanı olmayanlar ise sadece Kurban bayramına bayramlaşma ve kaynaşma amaçlı olarak idrak ettiler.

Tabii bayramlar kaynaşmanın ve yardımlaşmanın en önemli unsurlarından biri kestiğimiz hayvanların etlerde fakir fukara ile özellikle paylaşım yapmak lazım çünkü öyle insanlar var ki evlerine sadece Kurban bayramında etkiliyor bunları unutmamak lazım.

Ama bu dediklerimi acaba kaç kişi yerine getirdi yaptı Allah bilir onu da.

Allah yaptığımız tüm hayırları duaları ibadetleri kabul etsin İnşallah hep böyle bayramlara güler yüzlü sağlık mutluluk ve huzur içerisinde ulaşmayı nasip etsin geçmiş bayramınızı ben de bir kez daha kutlarken hepinize saygılarımı sunuyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.