HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
Köşe Yazarı
HALİL ÇAVUŞ AKTAŞAN
 

BİR BAYRAM DAHA GERİDE KALDI

İslam alemi bir Ramazan Bayramı’nı daha geride bıraktı. Pandemi döneminin sona ermesinin ardından 2 yıllık kapanma ile birlikte Türkiye genelinde vatandaşlar yakınları akrabaları ve dostları ile bayramlaştılar. Pandeminin yüksek olduğu döneminde sokağa çıkma yasağının uygulandığı zamanında herkesin evine kapalı olduğu günlerde bu bayramlaşma büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpme ve hasret giderme özlem'i içinizde ukte olmuştu. Allah'a şükürler olsun ki covid19 hastalığının azalması ile birlikte Türkiye genelinde bu bayram herkes büyükleri ile akrabaları ile görüştüğü ve bayramlaştılar. Şanlıurfa'da da bayramlaşma çok yoğun bir şekilde geçti 3 gün boyunca siyasi partiler STK’lar vatandaşlar yakınları akrabaları dostları ile bayramlaştılar. Şanlıurfa'da özellikle Bediüzzaman mezarlarının bulunduğu alanda yoğun bir trafik hakimdi. Ben şahsen bayramın 2. Günü vefat eden büyüklerimizi ziyaret için Bediüzzaman mezarlığına gittim. Ziyaret ettikten sonra yaklaşık bir buçuk saat sonra ancak trafikten eve dönebildim. Zira mezarlığın etrafında o kadar yoğun bir trafik vardı ki yaklaşık 1 saat boyunca adım adım ilerlemek durumunda kaldık. Bu kadar yoğun araç trafiği ve insan trafiğin ardından iyice stres olmuş bir şekilde eve yetişebilirdik. Tabii bir de fırınlarda yaşanan ekmek çilesini söylemeden duramayacağım. Şanlıurfa'da özellikle Bayram 1 ve 2. Günü fırınların kapalı olması nedeniyle açık olan fırınlar a vatandaşlar adeta Akın ettiler. Metrelerce uzun kuyrukların oluştuğu görüldü. Bu kadar hesaplama yapmadan fırınları kapatmak vatandaşlara büyük eziyettir.
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2022 - Perşembe

BİR BAYRAM DAHA GERİDE KALDI

İslam alemi bir Ramazan Bayramı’nı daha geride bıraktı.

Pandemi döneminin sona ermesinin ardından 2 yıllık kapanma ile birlikte Türkiye genelinde vatandaşlar yakınları akrabaları ve dostları ile bayramlaştılar.

Pandeminin yüksek olduğu döneminde sokağa çıkma yasağının uygulandığı zamanında herkesin evine kapalı olduğu günlerde bu bayramlaşma büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpme ve hasret giderme özlem'i içinizde ukte olmuştu.

Allah'a şükürler olsun ki covid19 hastalığının azalması ile birlikte Türkiye genelinde bu bayram herkes büyükleri ile akrabaları ile görüştüğü ve bayramlaştılar.

Şanlıurfa'da da bayramlaşma çok yoğun bir şekilde geçti 3 gün boyunca siyasi partiler STK’lar vatandaşlar yakınları akrabaları dostları ile bayramlaştılar.

Şanlıurfa'da özellikle Bediüzzaman mezarlarının bulunduğu alanda yoğun bir trafik hakimdi.

Ben şahsen bayramın 2. Günü vefat eden büyüklerimizi ziyaret için Bediüzzaman mezarlığına gittim.

Ziyaret ettikten sonra yaklaşık bir buçuk saat sonra ancak trafikten eve dönebildim.

Zira mezarlığın etrafında o kadar yoğun bir trafik vardı ki yaklaşık 1 saat boyunca adım adım ilerlemek durumunda kaldık.

Bu kadar yoğun araç trafiği ve insan trafiğin ardından iyice stres olmuş bir şekilde eve yetişebilirdik.

Tabii bir de fırınlarda yaşanan ekmek çilesini söylemeden duramayacağım.

Şanlıurfa'da özellikle Bayram 1 ve 2. Günü fırınların kapalı olması nedeniyle açık olan fırınlar a vatandaşlar adeta Akın ettiler.

Metrelerce uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Bu kadar hesaplama yapmadan fırınları kapatmak vatandaşlara büyük eziyettir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.