Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

GENÇ ÖĞRENCİLER VE ŞANLIURFA

Güzel bir Kurban Bayramı sonrası bir güzellik daha yaşamak üzere okullara koştuk.  Ülkemizde okullar ne zaman açılacak diye hep bilinmeyenler vardı. Gün geldi çattı. 2016 & 2017 Eğitim Öğretim yıllı daha 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle başladı. Ülkemizde olduğu gibi Milyonlarca öğrencinin yaşamış olduğu heyecanı Şanlıurfa’mızda da Öğrencilerde yaşadılar. Buralarda bu heyecanı yaşarken de bizim evde de anaokulu heyecanı yaşanmaya başlandı.   Ülkemin bütün öğrencilerini ve Şanlıurfalı bütün öğrencilerimizin zihin açıklı başarılı olmalarını dilerim. Şanlıurfa’nın ayrı bir özelliği vardır? Nedir derseniz! Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğu gibi aynı oranda genç öğrencilere sahiptir. Aynı zamanda ülkemizin en kalabalık nüfusu barındıran 9. İl’i konumundadır. Şanlıurfa ilimizin öğrenci durumunu TÜİK’in yaklaşık iki üç yıl önceki verilerini takip ettiğim kadarı ile ilköğretimdeki öğrenci sayısında İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR' den sonra 4. sırada yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun son zamanlardaki durumuna istinaden, 1 milyon 716 bini aşkın nüfusunun yüzde yetmişi (70'i)  otuz (30) yaş ve altında olan Şanlıurfa İlimiz her yıl elli (50) bin üzerinde çocuk ilk kez okula başlıyor. Son zamanlarda Şanlıurfa İl’miz de İlk ve ortaöğretimde Beş yüz doksan (590) binin üzerinde öğrencinin bulunmaktadır. Tarihin başlangıcı kadar eski olan ve Dünyanın en genç nüfusuna sahip İlimizdeki öğrenci sayısı bir çok İlin nüfusundan daha büyüktür. Bolu İlimizin Nüfusu 276 bin 506, Çanakkale İlimizin Nüfusu 486 bin 445, Edirne İlimizin Nüfusu 399 bin 316, Rize İlimizin Nüfusu 323 bin 12 kişinin yaşadığı bilinmektedir. Bu illerimizi örnek vererek 45 İlimiz (kentin) toplam nüfusundan daha fazla bir oranda öğrencisi bulunmaktadır. Şanlıurfa da iki üç yıl değil de üç dört yıl daha geriye gidersek, beş yüz kırk dört (544) bin öğrenciye sahipken ülkemin 42 İlin Nüfusundan fazla öğrenciye sahipti. Eğim öğretim yılları arasında bir yıl geçmesinden dolayı 42 İl Nüfusuna 3 İl daha ekleyerek İl sayısını üste belirttiğimiz gibi 45’e yükseltmiştir. Ayrıca Taşımalı Eğitim Sistemi ile Ülkemizde 1.Sırada yer almaktadır. Şanlıurfa ilimiz okul çağındaki öğrenci çok fazla olmasından dolayı büyük hızla okul ve dersliklere ihtiyacımız vardır. Yanlış değilsem bu yıl yeni kayıtlarla beraber 600 Bini öğrenciyi aşmış durumdadır. Bu vesileyle üç büyük şehrin (İstanbul, Ankara ve İzmir) ardından dördüncü sırada yer almaktayız. Ülkemizde ve Şanlıurfa’mızda 2016&2017 Eğitim Öğretim Yıllının hayırlara vesile olmasını yüce Mevlam’dan dilerim.  
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2016 - Salı

GENÇ ÖĞRENCİLER VE ŞANLIURFA

Güzel bir Kurban Bayramı sonrası bir güzellik daha yaşamak üzere okullara koştuk. 

Ülkemizde okullar ne zaman açılacak diye hep bilinmeyenler vardı. Gün geldi çattı. 2016 & 2017 Eğitim Öğretim yıllı daha 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle başladı.

Ülkemizde olduğu gibi Milyonlarca öğrencinin yaşamış olduğu heyecanı Şanlıurfa’mızda da Öğrencilerde yaşadılar. Buralarda bu heyecanı yaşarken de bizim evde de anaokulu heyecanı yaşanmaya başlandı.  

Ülkemin bütün öğrencilerini ve Şanlıurfalı bütün öğrencilerimizin zihin açıklı başarılı olmalarını dilerim.

Şanlıurfa’nın ayrı bir özelliği vardır?

Nedir derseniz!

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğu gibi aynı oranda genç öğrencilere sahiptir.

Aynı zamanda ülkemizin en kalabalık nüfusu barındıran 9. İl’i konumundadır.

Şanlıurfa ilimizin öğrenci durumunu TÜİK’in yaklaşık iki üç yıl önceki verilerini takip ettiğim kadarı ile ilköğretimdeki öğrenci sayısında İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR' den sonra 4. sırada yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun son zamanlardaki durumuna istinaden, 1 milyon 716 bini aşkın nüfusunun yüzde yetmişi (70'i)  otuz (30) yaş ve altında olan Şanlıurfa İlimiz her yıl elli (50) bin üzerinde çocuk ilk kez okula başlıyor.

Son zamanlarda Şanlıurfa İl’miz de İlk ve ortaöğretimde Beş yüz doksan (590) binin üzerinde öğrencinin bulunmaktadır. Tarihin başlangıcı kadar eski olan ve Dünyanın en genç nüfusuna sahip İlimizdeki öğrenci sayısı bir çok İlin nüfusundan daha büyüktür.

Bolu İlimizin Nüfusu 276 bin 506,

Çanakkale İlimizin Nüfusu 486 bin 445,

Edirne İlimizin Nüfusu 399 bin 316,

Rize İlimizin Nüfusu 323 bin 12 kişinin yaşadığı bilinmektedir.

Bu illerimizi örnek vererek 45 İlimiz (kentin) toplam nüfusundan daha fazla bir oranda öğrencisi bulunmaktadır.

Şanlıurfa da iki üç yıl değil de üç dört yıl daha geriye gidersek, beş yüz kırk dört (544) bin öğrenciye sahipken ülkemin 42 İlin Nüfusundan fazla öğrenciye sahipti. Eğim öğretim yılları arasında bir yıl geçmesinden dolayı 42 İl Nüfusuna 3 İl daha ekleyerek İl sayısını üste belirttiğimiz gibi 45’e yükseltmiştir.

Ayrıca Taşımalı Eğitim Sistemi ile Ülkemizde 1.Sırada yer almaktadır.

Şanlıurfa ilimiz okul çağındaki öğrenci çok fazla olmasından dolayı büyük hızla okul ve dersliklere ihtiyacımız vardır. Yanlış değilsem bu yıl yeni kayıtlarla beraber 600 Bini öğrenciyi aşmış durumdadır. Bu vesileyle üç büyük şehrin (İstanbul, Ankara ve İzmir) ardından dördüncü sırada yer almaktayız.

Ülkemizde ve Şanlıurfa’mızda 2016&2017 Eğitim Öğretim Yıllının hayırlara vesile olmasını yüce Mevlam’dan dilerim.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.