Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

BAYRAM VE ÖĞRENCİ

Bu yılın (2015-2016) Eğitim ve Öğretiminin başlamasıyla birlikte Kurban Bayramı tatili de aynı da başladı. 2015-2016 yılı Eğitim ve öğretimin ön kısmının uzamasının nedenlerinden, Eğitim Öğretimde kesikliğin önüne geçildi. Milli Eğitim Tarihinde ilk kez kesintisiz Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlandı. Bu konuda öncelikle Eğitimci olan Sayın Başbakanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nun şahsında Milli Eğitim Bakanımızı da kutlamadan yazıma geçemeyeceğim.      Bu gün yani 28.09.2015 Pazartesi günü itibariyle 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında görev alan Öğretmenlerimizin, Öğrencilerimizin ve Velilerimizin bu güzel günün hayırlara vesile olmasını cenab-u mevlamdan niyaz ederim. Eğitim öğretimci rahmetlik abimi Öğretmen Mehmet Canbeyli’yi anmak istedim. Bunun yanında çok yakın zamanda ebediyete uğurladığım en büyük abim ve sporumuzun duayenlerinden Bahattin Canbeyli, yine büyüğüm İbrahim Halil Canbeyli, Eski Milletvekili büyüğüm Mustafa Demir ve Bahattin Demir’i yaklaşık 15’e gün arayla kaybetmenin üzüntüsünü yaşayarak bayram yapmaya çalıştık.    Bu vesileyle üstüme farz gibi olan konuyu açıklama isini duyduktan sonra yazıma giriş yapmak istedim. Güzelim tatili ve Kurban Bayramını da birlikte idrak ettik. Güzelim Kurban Bayramını dün ikindi namazıyla birlikte eda ederek yolculadık. İnşallah Rabim bu güzel Kurban Bayramını bizden memnun ve layıkıyla kabulünü diliyorum. Sevgili Peygamber efendimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir;  “Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia’s-semavati ve’l-ardı, yâ ze’l-celâli ve’l-ikram.”  “Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi’i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle.” Dün geride bıraktığımız Bayram günlerinde bayram tebrikleri için MUSAFAHA ederken önce davranan biri diğerine şöyle duâ eder:  “Tekabbellahü minnâ ve minküm.” Allah sizden ve bizden kabûl buyursun.” Muhatab olan da buna “amin” demekle karşılık vereceği gibi.  “Gaferallâhü lenâ ve leküm” diye de cevap verebilir. Allah bizi de, sizi de mağfiret buyursun der. Eğitim Öğretim Yılımızın, Bayramımızın hayırlara vesile olmasını cenab-u Allahtan niyaz ederim.
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2015 - Pazar

BAYRAM VE ÖĞRENCİ

Bu yılın (2015-2016) Eğitim ve Öğretiminin başlamasıyla birlikte Kurban Bayramı tatili de aynı da başladı. 2015-2016 yılı Eğitim ve öğretimin ön kısmının uzamasının nedenlerinden, Eğitim Öğretimde kesikliğin önüne geçildi. Milli Eğitim Tarihinde ilk kez kesintisiz Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlandı.

Bu konuda öncelikle Eğitimci olan Sayın Başbakanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nun şahsında Milli Eğitim Bakanımızı da kutlamadan yazıma geçemeyeceğim.     

Bu gün yani 28.09.2015 Pazartesi günü itibariyle 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında görev alan Öğretmenlerimizin, Öğrencilerimizin ve Velilerimizin bu güzel günün hayırlara vesile olmasını cenab-u mevlamdan niyaz ederim.

Eğitim öğretimci rahmetlik abimi Öğretmen Mehmet Canbeyli’yi anmak istedim. Bunun yanında çok yakın zamanda ebediyete uğurladığım en büyük abim ve sporumuzun duayenlerinden Bahattin Canbeyli, yine büyüğüm İbrahim Halil Canbeyli, Eski Milletvekili büyüğüm Mustafa Demir ve Bahattin Demir’i yaklaşık 15’e gün arayla kaybetmenin üzüntüsünü yaşayarak bayram yapmaya çalıştık.   

Bu vesileyle üstüme farz gibi olan konuyu açıklama isini duyduktan sonra yazıma giriş yapmak istedim. Güzelim tatili ve Kurban Bayramını da birlikte idrak ettik.

Güzelim Kurban Bayramını dün ikindi namazıyla birlikte eda ederek yolculadık. İnşallah Rabim bu güzel Kurban Bayramını bizden memnun ve layıkıyla kabulünü diliyorum.

Sevgili Peygamber efendimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir;

 “Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia’s-semavati ve’l-ardı, yâ ze’l-celâli ve’l-ikram.”

 “Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi’i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle.”

Dün geride bıraktığımız Bayram günlerinde bayram tebrikleri için MUSAFAHA ederken önce davranan biri diğerine şöyle duâ eder:

 “Tekabbellahü minnâ ve minküm.” Allah sizden ve bizden kabûl buyursun.”

Muhatab olan da buna “amin” demekle karşılık vereceği gibi.

 “Gaferallâhü lenâ ve leküm” diye de cevap verebilir.

Allah bizi de, sizi de mağfiret buyursun der.

Eğitim Öğretim Yılımızın, Bayramımızın hayırlara vesile olmasını cenab-u

Allahtan niyaz ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.