MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

YAŞANTIMIZDA KADIN GÜCÜNÜN VE ÖNEMİ

Kadınlar görev aldıkları her alanlarda önlerine çıkan veya çıkarılan engellere karşı azim ve kararlı olarak hedefelerine varmalarındaki  mucizeleri fark ediyoruz. Kadının olmadığı yerde üretim, bereket,düzen, hukuk ve demokrasi olmadığını vurgulayabilirim. Kadın gücü olmadan hiçbir iş alanında istediğimiz başarıya,potansiyellere ulaşmamız imkansızdır. Ticaret,üretim,turizim,siyasi alanlarda, ekonomi ve yerel kalkınmamızda kadının rolü büyüktür. Geçen hafta Ak parti şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı tanıtım programında ön sıralarda elinde bayraklarla coşkulu,gür tezahüratla platformu coşturan yine kadınlar oldu. Seçim çalışmalarında yorulmadan,usanmadan kararlı bir şekilde kapı kapı dolaşıp insanlara mütevazi davranışlarıyla,beden dilini en güzel şekilde kullanarak ikna edici kabiliyetleriyle sahada erkeklerden daha çok etkili olduklarını görüyoruz.Kadın gücü olmadan zirveye, hedeflerimize ulaşmamız imkansız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefleri kadın gücü olmadan gerçekleşebilir mi? Konuşmalarının arasında sıklıkla dile getirmiştir. Tabiki sadece siyasi alanda değil her alanda olduğu gibi kadın gücüne önem verip kadınların önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak kadına destek ve imkan verildiğinde,iş alanlarında'da başarılı olduklarını göreceğiz.Kereste üretimi erkek işi olduğunu söylüyoruz. Karabük’ün Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadınları gördüğünüzde kereste üretimi erkek işidir sözüne mahcup kalacaksınız.Karabük ilini zirayetimizde Erkek işi olarak bilinen kereste üretiminde çalışarak aile geçimine katkıda bulunun kadınlar'la sohbet etme imkanımız oldu. Zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başardıklarını,Sabahları işe geldiğimizde kendimizi güçlü,dinamik hissediyoruz diyen kereste üreten kadınlar çalışmalarından gayet memnun. Kendilerinden son derece emin olan karabük'lü kereste üreten kadınlar,Temiz ve düzenli üretim yaptıklarını Üretikleri kerestelerini'de İstanbul ve Ankara gibi şehirlere ihraç ediyoruz.Şanlıurfa Organize sanayı bolgesin'de bir konfeysiyon işletmecisinden dinliyoruz.25 kadın olmak üzere 70 çalışanımız var.İşine sadakatla bağlı üretimde temiz düzenli daha çok verim sağlayan kadınlar,erkeklere göre daha düzenlidir.Bu başarılar kadı'nın görevi sadece ev işi yapmakla ibaret olmadığı anlaşılmaktadır.  Netice olarak kadının yaşantımızda büyük önemi ve yeri vardır.
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2018 - Çarşamba

YAŞANTIMIZDA KADIN GÜCÜNÜN VE ÖNEMİ

Kadınlar görev aldıkları her alanlarda önlerine çıkan veya çıkarılan engellere karşı azim ve kararlı olarak hedefelerine varmalarındaki 

mucizeleri fark ediyoruz.
Kadının olmadığı yerde üretim, bereket,düzen, hukuk ve demokrasi olmadığını vurgulayabilirim.
Kadın gücü olmadan hiçbir iş alanında istediğimiz başarıya,potansiyellere ulaşmamız imkansızdır.
Ticaret,üretim,turizim,siyasi alanlarda, ekonomi ve yerel kalkınmamızda kadının rolü büyüktür.

Geçen hafta Ak parti şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adayı tanıtım programında ön sıralarda elinde bayraklarla coşkulu,gür tezahüratla platformu coşturan yine kadınlar oldu. Seçim çalışmalarında yorulmadan,usanmadan kararlı bir şekilde kapı kapı dolaşıp insanlara mütevazi davranışlarıyla,beden dilini en güzel şekilde kullanarak ikna edici kabiliyetleriyle sahada erkeklerden daha çok etkili olduklarını görüyoruz.Kadın gücü olmadan zirveye,
hedeflerimize ulaşmamız imkansız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefleri kadın gücü olmadan gerçekleşebilir mi? Konuşmalarının arasında sıklıkla dile getirmiştir.

Tabiki sadece siyasi alanda değil her alanda olduğu gibi kadın gücüne önem verip kadınların önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak kadına destek ve imkan verildiğinde,iş alanlarında'da başarılı olduklarını göreceğiz.Kereste üretimi erkek işi olduğunu söylüyoruz. Karabük’ün Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadınları gördüğünüzde kereste üretimi erkek işidir sözüne mahcup kalacaksınız.Karabük ilini zirayetimizde Erkek işi olarak bilinen kereste üretiminde çalışarak aile geçimine katkıda bulunun kadınlar'la sohbet etme imkanımız oldu. Zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başardıklarını,Sabahları işe geldiğimizde kendimizi güçlü,dinamik hissediyoruz diyen kereste üreten kadınlar çalışmalarından gayet memnun.
Kendilerinden son derece emin olan karabük'lü kereste üreten kadınlar,Temiz ve düzenli üretim yaptıklarını Üretikleri kerestelerini'de İstanbul ve Ankara gibi şehirlere ihraç ediyoruz.Şanlıurfa Organize sanayı bolgesin'de bir konfeysiyon işletmecisinden dinliyoruz.25 kadın olmak üzere 70 çalışanımız var.İşine sadakatla bağlı üretimde temiz düzenli daha çok verim sağlayan kadınlar,erkeklere göre daha düzenlidir.Bu başarılar kadı'nın görevi sadece ev işi yapmakla ibaret olmadığı anlaşılmaktadır. 

Netice olarak kadının yaşantımızda büyük önemi ve yeri vardır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.