MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

TÜRKİYE'Yİ GÜLDÜREN ADAM.

Türkiye'yi güldüren adam deyince aklımıza Türk sinemasının unutulmaz efsanesi Kemal Sunal'dan başkası gelmez tabii ki. 82 fılm hayatına sığdıran Kemal Sunal,yaşam tarzıyla, esprileriyle, enerjisiyle ve özellikle de İnek Şaban karakteriyle hayatımız da yer edinmiş yeri doldurulmayan büyük bir komedyen oyuncuydu.  Hababam sınıfı'nın İnek Şaban'ı, kibar Feyzo'nun Feyzo'su, kapıçı'lar kıralı'nın Seyit'i Çöpçüler Kralı'nın Apti'si... O tüm Türkiye'yi güldürdü, genci de yaşlısı da o ekranda göründü mü hemen televizyon başına koştu. Türkiye filmlerini tekrar  tekrar sıkılmadan izledi ve hala da izlemeye devam ediyor. İnsanları güldürmek için hiç konuşmaya gerek yoktu, duruşu bile insanı güldürüyordu. Kemal Sunal'ın filmleri sadece komik değildir, aynı zamanda çok anlamlı ve insanlara önemli mesajlar da vermektedir. Deli Deli Küpeli adlı  filmde kasabayı  tımarhaneden kaçan bir delinin, akıllı birinden daha iyi yönettiğini ifadesidir. Karla kapanan yolları fırsat görerek halkı sömüren kara borsacı tüccarın, süpürge tohumundan ekmek yapan fırıncının ve vatandaşa faizle para verip borcunu ödemeyenlerin bütün tarlasını elinden alan tefecinin zulümlerine son verdi. Kasaba böyle kaymakam görmedi. Vatandaşın tüm dertlerini sıkıntılarını giderdi. Kasaba güllük gülistanlık oldu. O filmde çok anlamlı bir sahneside Karaborsacı tüçcar Hacı karamuratoğlu'nun yargılamasıdı. Mahkemede hakim olan Kemal Sunal sanığa sorar... annenin ismi? sanık Emine efendim Emine'den ötürü 10 yıl yedin. Hangi takımı tutuyorsun Samsunspor deyince bize iki gol atarsın değil mi,  ondan ötürü de 15 yıl yedin diyerek müebbete kadar gitti. Bu sahne bize neyi ifade etti?  Onuda siz düşünün ve karar verin. Gülen Adam filminde dünyanın bütün zorluklarına hep güldü, evini yıktılar yine güldü. Belediye'nin yıkım ekiplerinden kaçırmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa etti, yine belediye'nin  yıkım ekiplerinden kurtulmadı, onada güldü geçti. Ancak oğlu dünyaya geldiğinde ağlayınca her şeye gülüp geçen adam oğluna ağladı ve tekerlekli gecekondusunu çekip yola düşünce nereye gidiyorsun? dediler. Oğlumun ağlamayacak bir yere gidiyorum.   Ne kadar anlamlı bir sahne değil mi? Kemal Sunal filmlarinden sadece bizi güldürmedi, bize anlamlı mesajlarda verdi. Kemal Sunal'ın ne bir doğum günü ne de ölüm yıl dönümüdür bu yazının nedeni nedir belki sorarsanız. Cevap vereyim TV'yi açtım Kemal Sunal'ın Şaban Oğlu Şaban filmi oynuyordu ben Kemal Sunal'ın filmlerini çok sevdiğim için heyecanla izledim. İzlerken  kalemi aldım ve dedimki TÜRKİYE'Yİ GÜLDÜREN ADAM. Belki de ruhu dua istemiştir. Türkiye'yi güldüren adamı rahmetle anıyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin inşallah.
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2023 - Cuma

TÜRKİYE'Yİ GÜLDÜREN ADAM.

Türkiye'yi güldüren adam deyince aklımıza Türk sinemasının unutulmaz efsanesi Kemal Sunal'dan başkası gelmez tabii ki.

82 fılm hayatına sığdıran Kemal Sunal,yaşam tarzıyla, esprileriyle, enerjisiyle ve özellikle de İnek Şaban karakteriyle hayatımız da yer edinmiş
yeri doldurulmayan büyük bir komedyen oyuncuydu. 

Hababam sınıfı'nın İnek Şaban'ı, kibar Feyzo'nun Feyzo'su, kapıçı'lar kıralı'nın Seyit'i Çöpçüler Kralı'nın Apti'si... O tüm Türkiye'yi güldürdü, genci de yaşlısı da o ekranda göründü mü hemen televizyon başına koştu.

Türkiye filmlerini tekrar  tekrar sıkılmadan izledi ve hala da izlemeye devam ediyor.

İnsanları güldürmek için hiç konuşmaya gerek yoktu, duruşu bile insanı
güldürüyordu.

Kemal Sunal'ın filmleri sadece komik değildir, aynı zamanda çok anlamlı ve insanlara önemli mesajlar da vermektedir.

Deli Deli Küpeli adlı  filmde kasabayı  tımarhaneden kaçan bir delinin, akıllı birinden daha iyi yönettiğini ifadesidir.

Karla kapanan yolları fırsat görerek halkı sömüren kara borsacı tüccarın, süpürge tohumundan ekmek yapan fırıncının ve vatandaşa faizle para verip borcunu ödemeyenlerin bütün tarlasını elinden alan tefecinin zulümlerine son verdi.

Kasaba böyle kaymakam görmedi. Vatandaşın tüm dertlerini sıkıntılarını giderdi. Kasaba güllük gülistanlık oldu.

O filmde çok anlamlı bir sahneside
Karaborsacı tüçcar Hacı karamuratoğlu'nun yargılamasıdı.

Mahkemede hakim olan Kemal Sunal sanığa sorar... annenin ismi? sanık Emine efendim Emine'den ötürü 10 yıl yedin.

Hangi takımı tutuyorsun Samsunspor deyince bize iki gol atarsın değil mi,  ondan ötürü de 15 yıl yedin diyerek müebbete kadar gitti.

Bu sahne bize neyi ifade etti?  Onuda siz düşünün ve karar verin.

Gülen Adam filminde dünyanın bütün zorluklarına hep güldü, evini yıktılar yine güldü.

Belediye'nin yıkım ekiplerinden kaçırmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa etti, yine belediye'nin  yıkım ekiplerinden kurtulmadı, onada güldü geçti.

Ancak oğlu dünyaya geldiğinde ağlayınca her şeye gülüp geçen adam oğluna ağladı ve tekerlekli gecekondusunu çekip yola düşünce nereye gidiyorsun? dediler. Oğlumun ağlamayacak bir yere gidiyorum.
 
Ne kadar anlamlı bir sahne değil mi?

Kemal Sunal filmlarinden sadece bizi güldürmedi, bize anlamlı mesajlarda verdi.

Kemal Sunal'ın ne bir doğum günü ne de ölüm yıl dönümüdür bu yazının nedeni nedir belki sorarsanız.

Cevap vereyim

TV'yi açtım Kemal Sunal'ın Şaban Oğlu Şaban filmi oynuyordu ben Kemal Sunal'ın filmlerini çok sevdiğim için heyecanla izledim. İzlerken  kalemi aldım ve dedimki
TÜRKİYE'Yİ GÜLDÜREN ADAM.

Belki de ruhu dua istemiştir.
Türkiye'yi güldüren adamı rahmetle anıyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin inşallah.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.