MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

SİYASETİ NASILDA KİRLETTİLER

Yazık siyaset ne hale geldi, daha doğrusu ne hale getirdiler. Siyaseti nasıl da kirlettiler, hem de çok kirlettiler. Jel misali bulunduğu kabın şeklini alan insanlar türedi.  Ortada pazarlık masaları kuruldu. Kızıp masayı terk edenler oldu. Gittiği gibi bir daha geri göndüler. Bu iş esnaf pazarlığına döndü. Sofralar kuruldu, yenildi içildi. Ne vereyim abime, ne vereyim ablama ve ne vereyim ortakların en kücük  kardeşime muhabbetleri yapıldı.  Pazarlık masasına birileri perde arkasında masaya gizli dahil olsada seçimlere bir ay kala kendini tam belli etti. HDP. PKK'nın siyasi ayağı olan HDP' de seçim mitinglerinde seçimden sonra Selo, Figen Yüksekdağ ve  Gülten kışanal cezaevinden çıkacaktır. Apo özgürlüğüne kavuşacaktır, diye meydanlardan bas bas bağırdılar. Ahmet Türk Diyarbakır'da konuşmalarında  seçimden sonra şartlarımızı yerine getirmeseler, onlara gereken dersi veririz diye açıkça tehtid etmişti. Belli ki HDP' de bedava ortak olmamıştır.  Sonuçlar ortada: Kimi o masadan hak etmediği kadar götürdü, kimi de havasını aldı.     Seçim akşamı acılan sandık oranı %40, İki belediye başkanı basının karşısına geçip biz seçimi kazandık diye bir algı operasyonu yaptılar. Fakat o da işe yaramadı ve seçimi kaybettiler. Seçim kaybedilince ortaklardan biri, ben size demedim mi kazanamayız diye cinnet geçirmiş ve genel merkezin bütün camlarını indirmiş. Hatta bu kişinin elinde bir sopa Kemal Bey'i kovalıyor bir karikatürde sosyal medya paylaşımlarda gördüm. Kaybetmeye doymuyor. CHP. Son 20 yılın içinde AK Parti'nin karşısında kaç seçim kaybetti, onu da sayısını unuttum. Bitti mi, tabii ki bitmedi.  Seçim ikinci tura kalınca, yine aynı tablo ortaya çıktı. Bir defa daha mevcut durumu kara çevirmeye çalışanlar belirdi.  Şimdiye kadar ismini hiç dumadığımız Ata ittifakı' cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, Muharrem İnce'nin bir nedenle adaylıkta çekilmesi ve tepki oyları ile  %5, 20 oy aldı. Seçim ikinci tura kalınca Sinan Oğan gündem oldu, Türkiyede ismi duyuldu, adeta ikinci turun kilit ismi olduğu havasına girip %5, 20 aldığı oyların ranta çevirme hesapları içine girdi. Sinan Oğan hemen basının karşısına geçip bedavadan ortak olmayacağız, bakanlık taleplerimiz olacak türünden sözler sarf etti. Gerçekten çok kirlendi siyaset. Eskiden olmazdı, yaşanmazdı bunlar.  Bir duruşu ve omurgası vardı siyasetçilerin.  Dürüst siyaset vardı, asla çizgisini bozmayan siyasetçiler vardı, asla menfaat uğruna parti değiştirmezlerdi. Kimin kiminle yol yürüyeceği belliydi. Ama artık kim kimle iş tuttuğu belli değil. Dürüst siyasetçiler değil de artık işportacı siyasetçiler meydanlarda dolaşıyor. Siyaseti ticaret alanına çevirdiler. Ülkenin o kadar sorunları, sıkıntıları  vardır ama umurlarında bile değil.  Tek derdi kazanmak, makam, mevki, şan ve şöhrettir. Yazık siyaseti ne hale getirdiler, nasıl da siyaseti kirlettiler.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2023 - Pazartesi

SİYASETİ NASILDA KİRLETTİLER

Yazık siyaset ne hale geldi, daha doğrusu ne hale getirdiler.

Siyaseti nasıl da kirlettiler, hem de çok kirlettiler.
Jel misali bulunduğu kabın şeklini alan insanlar türedi. 

Ortada pazarlık masaları kuruldu. Kızıp masayı terk edenler oldu. Gittiği gibi bir daha geri göndüler.

Bu iş esnaf pazarlığına döndü.

Sofralar kuruldu, yenildi içildi.

Ne vereyim abime, ne vereyim ablama ve ne vereyim ortakların en kücük  kardeşime muhabbetleri yapıldı. 

Pazarlık masasına birileri perde arkasında masaya gizli dahil olsada seçimlere bir ay kala kendini tam belli etti.

HDP.

PKK'nın siyasi ayağı olan HDP' de
seçim mitinglerinde seçimden sonra Selo, Figen Yüksekdağ ve  Gülten kışanal cezaevinden çıkacaktır. Apo özgürlüğüne kavuşacaktır, diye meydanlardan bas bas bağırdılar.

Ahmet Türk Diyarbakır'da konuşmalarında  seçimden sonra şartlarımızı yerine getirmeseler, onlara gereken dersi veririz diye açıkça tehtid etmişti.

Belli ki HDP' de bedava ortak olmamıştır. 

Sonuçlar ortada: Kimi o masadan hak etmediği kadar götürdü, kimi de havasını aldı. 
  
Seçim akşamı acılan sandık oranı %40, İki belediye başkanı basının karşısına geçip
biz seçimi kazandık diye bir algı operasyonu yaptılar. Fakat o da işe yaramadı ve seçimi kaybettiler.

Seçim kaybedilince ortaklardan biri, ben size demedim mi kazanamayız diye cinnet geçirmiş ve genel merkezin bütün camlarını indirmiş.

Hatta bu kişinin elinde bir sopa Kemal Bey'i kovalıyor bir karikatürde sosyal medya paylaşımlarda gördüm.

Kaybetmeye doymuyor.

CHP. Son 20 yılın içinde AK Parti'nin karşısında kaç seçim kaybetti, onu da sayısını unuttum.

Bitti mi, tabii ki bitmedi.

 Seçim ikinci tura kalınca, yine aynı tablo ortaya çıktı. Bir defa daha mevcut durumu kara çevirmeye çalışanlar belirdi. 

Şimdiye kadar ismini hiç dumadığımız Ata ittifakı' cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, Muharrem İnce'nin bir nedenle adaylıkta çekilmesi ve tepki oyları ile  %5, 20 oy aldı.

Seçim ikinci tura kalınca Sinan Oğan gündem oldu, Türkiyede ismi duyuldu, adeta ikinci turun kilit ismi olduğu havasına girip %5, 20 aldığı oyların ranta çevirme hesapları içine girdi.

Sinan Oğan hemen basının karşısına geçip bedavadan ortak olmayacağız, bakanlık taleplerimiz olacak türünden sözler sarf etti.

Gerçekten çok kirlendi siyaset.
Eskiden olmazdı, yaşanmazdı bunlar. 

Bir duruşu ve omurgası vardı
siyasetçilerin. 

Dürüst siyaset vardı, asla çizgisini bozmayan siyasetçiler vardı, asla menfaat uğruna parti değiştirmezlerdi.

Kimin kiminle yol yürüyeceği belliydi.

Ama artık kim kimle iş tuttuğu belli değil. Dürüst siyasetçiler değil de artık işportacı siyasetçiler meydanlarda dolaşıyor.

Siyaseti ticaret alanına çevirdiler. Ülkenin o kadar sorunları, sıkıntıları  vardır ama umurlarında bile değil.  Tek derdi kazanmak, makam, mevki, şan ve şöhrettir.

Yazık siyaseti ne hale getirdiler, nasıl da siyaseti kirlettiler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.