MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

SEVGİ BENİM DÜNYAMDIR

 Sevgi, saygı benim dünyamdır. Yüreğim sevgi dolu. Gözlerim ışıl ışıl parliyor, tüm dünyayı kucaklamak istiyor ruhum. Dedimya sevgi benin dünyamdır. İşte o benim. Seviyorun insanları ve tüm varlıkları. Çünkü sevgi Allah'tandır, saygı da insanın asaletindendir. Huzur da bunların devamıdır. Yani sevgi ve saygının actığı yoldur huzur. Sevilmek istiyorsan seveceksin, seversen saygı duyarsın, saygının ardında huzurdur. Bırakın bu mal, mülk para hırsını. Bu hırs kin, nefret ve çekememezliğe neden oluyor.  Sevin ve saygı duyun ki  huzura erersenız. Dünya sevginin üzerinde kurulmuştur. Varlık nedenimiz bile sevgidir. Annelerimiz, babalarımız birbirini sevmeseydi biz var olmazdık. Yani dünya üzerinde meydana gelen her şey aslında sevginin birer ürünüdür.  Onun için diyorum sevgi, saygı ve huzur benim dünyamdır,  İşte o benim, Sevince huzurlu, değer verince mutlu oluyorum. Sevgi denilince aklınıza sadece iki karşı cins arasındaki duygusal çekim gelmesin. İcabında bir çiçeği seversin, onu sularsın, onun bakımını yaparsın ve yetiştirirsin ve onunla,  onun kokusuyla huzur bulursun. Bir ağacı seversin, onun sularsın, bakımını yapıp meyve vermesini sağlarsın, meyvesini millet yediğinde keyif alırsın ve  o görüntüyü seversin ve onunla huzur bulursun. Yada bir işi yaparken severek yaparsın ve o işten mutlu olursun, buda seni huzurlu eder. Cennetin anahtarı da sevgidir, insanlara ince ve hoş davrandığın saygıdadır cennetin anahtarı, Onun için  sevgi, saygı ve huzur benim dünyamdır, işte o benim.
Ekleme Tarihi: 12 Mayıs 2023 - Cuma

SEVGİ BENİM DÜNYAMDIR

 Sevgi, saygı benim dünyamdır.

Yüreğim sevgi dolu.

Gözlerim ışıl ışıl parliyor, tüm dünyayı kucaklamak istiyor ruhum.

Dedimya sevgi benin dünyamdır.

İşte o benim.

Seviyorun insanları ve tüm varlıkları.

Çünkü sevgi Allah'tandır, saygı da insanın asaletindendir.

Huzur da bunların devamıdır.

Yani sevgi ve saygının actığı yoldur huzur.

Sevilmek istiyorsan seveceksin, seversen saygı duyarsın, saygının ardında huzurdur.

Bırakın bu mal, mülk para hırsını.

Bu hırs kin, nefret ve çekememezliğe neden oluyor.

 Sevin ve saygı duyun ki  huzura erersenız.

Dünya sevginin üzerinde kurulmuştur.

Varlık nedenimiz bile sevgidir. Annelerimiz, babalarımız birbirini sevmeseydi biz var olmazdık.

Yani dünya üzerinde meydana gelen her şey aslında sevginin birer ürünüdür. 

Onun için diyorum sevgi, saygı ve huzur benim dünyamdır,  İşte o benim,

Sevince huzurlu, değer verince mutlu oluyorum.

Sevgi denilince aklınıza sadece iki karşı cins arasındaki duygusal çekim gelmesin.

İcabında bir çiçeği seversin, onu sularsın, onun bakımını yaparsın ve yetiştirirsin ve onunla,  onun kokusuyla huzur bulursun.

Bir ağacı seversin, onun sularsın, bakımını yapıp meyve vermesini sağlarsın, meyvesini millet yediğinde keyif alırsın ve  o görüntüyü seversin ve onunla huzur bulursun.

Yada bir işi yaparken severek yaparsın ve o işten mutlu olursun, buda seni huzurlu eder.

Cennetin anahtarı da sevgidir, insanlara ince ve hoş davrandığın saygıdadır cennetin anahtarı, Onun için  sevgi, saygı ve huzur benim dünyamdır, işte o benim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.