MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

PİYANGOYU MİLLİLEŞTİRDİLER

TDK'ye göre milli kelimesi anlamı şu şekildedir: - Mil içeren - Milletle ilgili, millete özgü, ulusal.  Milli vatan sevgisi, bayrak sevgisi, devlet sevgisi, marş sevgisi, istiklal anlayışı, vatanî duygu ve düşüncelerimizdir.  1926 - 1939 Tayyare Piyangosu.  Sonrada 5 Temmuz 1939'da 3670 sayılı kanunla  Piyangonun önüne  millete özgü, ulusal vatani, duygu ve düşüncemiz olan Milli cümlesini koydular.  Milli kelimesini bir şans oyunu piyangonun önüne nasıl yazılır.  Bu Milli değerlerimize büyük bir saygısızlıktır.  İhanettir.  Biran önce dinimizde de caiz olmayan bu şans oyunu piyangonun önüne konulan Milli kelimesi kaldırılmalı.  Yetkililer Milli değerlerlerimize ortak eden bu konuyu dikkate almalarını ümit ediyorum.  PİYANGO BİLETİ ALMAK CAİZ MİDİR? Piyango, kumarın bir çeşidi olduğundan, piyango biletini alıp oynamak kesinlikle dinen haramdır.  Onun yoluyla kazanılan mal da gayr-i meşru`dur. Kumar ve şans oyunları İslam dini tamamen yasaklamıştır.  Kumar ve şans oyunları insanın afetidir.  Parasıda kımse hayır görmemiştir.  Şimdiye kadar yılbaşı piyango  talihli leri hazım sonlarını haberdar olduk.  YILBAŞI KUTLAMAK GÜNAH MI?  Eğer yılbaşı kutlamaları ışıklandırmalar, noel agaçını süslendırmek, eğlence proğramları düzenlenmek, içki masaları kurmak yani Hristiyan örf ve adetlerine göre yapılırsa bu, İslam dini tarafından günah sayılır. Ancak yılbaşı kutlamaları yalnızca yeni yılın gelişini kutlamak, aileler bir araya gelmek ve  tebrikleşmek niyetleriyle yapılırsa, kutlamanın dini açıdan bir sakıncası yoktur.  Ama ne yazıkki dünyada olduğu gibi ülkemizde de yılbaşıda islam dinine aykırı hoş olmayan görüntüleri görüyoruz.  Noel ağacını süslenenler, eğlenceli partiler kuranlar, İçki'yi fazla kacırıp ortalığı dağıtanlar, sarhoş kafayla direksiyona geçip trafiği tehlikeye koyanlar, polise kafa tutanlar,  Özellikle İstanbul taksimde  yılbaşı kutlamarında kadın erkek iç içe ve birbirlerini taciz edenler.  Sahte içkiden ölenler.  Silahı eline alıp magandaya soyunanlar.  Ve daha neler.  Biraz düşünelim ve kendimize gelelim.  Yeni yıla sarhoş ve etrafına zarar vererek girmek vardır,  Birde duayla güzel dileklerle etrafına zarar vermeden ailece güzel ve huzurlu girmek vardır. Tercih senindir.  Bu yıl yılmaşıda bu hoş olmayan görüntüler yaşanmaz inşallah.  Duayla, güzel dileklerle, ailece mutlu ve huzurlu yeni yıla girmeyi dileğiyle...  Yeni yılınız kutlu olsun.
Ekleme Tarihi: 29 Aralık 2023 - Cuma

PİYANGOYU MİLLİLEŞTİRDİLER

TDK'ye göre milli kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Mil içeren
- Milletle ilgili, millete özgü, ulusal. 

Milli vatan sevgisi, bayrak sevgisi, devlet sevgisi, marş sevgisi, istiklal anlayışı, vatanî duygu ve düşüncelerimizdir. 


1926 - 1939 Tayyare Piyangosu. 

Sonrada 5 Temmuz 1939'da 3670 sayılı kanunla  Piyangonun önüne 
millete özgü, ulusal vatani, duygu ve düşüncemiz olan Milli cümlesini koydular. 


Milli kelimesini bir şans oyunu piyangonun önüne nasıl yazılır. 

Bu Milli değerlerimize büyük bir saygısızlıktır. 

İhanettir. 

Biran önce dinimizde de caiz olmayan bu şans oyunu piyangonun önüne konulan Milli kelimesi kaldırılmalı. 

Yetkililer Milli değerlerlerimize ortak eden bu konuyu dikkate almalarını ümit ediyorum. 


PİYANGO BİLETİ ALMAK CAİZ MİDİR?

Piyango, kumarın bir çeşidi olduğundan, piyango biletini alıp oynamak kesinlikle dinen haramdır. 

Onun yoluyla kazanılan mal da gayr-i meşru`dur.

Kumar ve şans oyunları İslam dini tamamen yasaklamıştır. 

Kumar ve şans oyunları insanın afetidir. 

Parasıda kımse hayır görmemiştir. 

Şimdiye kadar yılbaşı piyango  talihli leri hazım sonlarını haberdar olduk. 


YILBAŞI KUTLAMAK GÜNAH MI? 


Eğer yılbaşı kutlamaları ışıklandırmalar, noel agaçını süslendırmek, eğlence proğramları düzenlenmek, içki masaları kurmak yani Hristiyan örf ve adetlerine göre yapılırsa bu, İslam dini tarafından günah sayılır.

Ancak yılbaşı kutlamaları yalnızca yeni yılın gelişini kutlamak, aileler bir araya gelmek ve  tebrikleşmek niyetleriyle yapılırsa, kutlamanın dini açıdan bir sakıncası yoktur. 


Ama ne yazıkki dünyada olduğu gibi ülkemizde de yılbaşıda islam dinine aykırı hoş olmayan görüntüleri görüyoruz. 


Noel ağacını süslenenler, eğlenceli partiler kuranlar, İçki'yi fazla kacırıp ortalığı dağıtanlar, sarhoş kafayla direksiyona geçip trafiği tehlikeye koyanlar, polise kafa tutanlar, 


Özellikle İstanbul taksimde  yılbaşı kutlamarında kadın erkek iç içe ve birbirlerini taciz edenler. 

Sahte içkiden ölenler. 

Silahı eline alıp magandaya soyunanlar. 

Ve daha neler. 

Biraz düşünelim ve kendimize gelelim. 

Yeni yıla sarhoş ve etrafına zarar vererek girmek vardır, 

Birde duayla güzel dileklerle etrafına zarar vermeden ailece güzel ve huzurlu girmek vardır.

Tercih senindir. 

Bu yıl yılmaşıda bu hoş olmayan görüntüler yaşanmaz inşallah. 

Duayla, güzel dileklerle, ailece mutlu ve huzurlu yeni yıla girmeyi dileğiyle...

 Yeni yılınız kutlu olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.