MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa'dan Gaziantep'e giden sürücüler genelde Otobanı değil eski yol yani karayolunu tercih ediyorlar.İlimize komşu olan Gaziantep arasında Suruç,Birecik,Halfeti ve Nizip ilçeleri olması ve Şanlıurfa Gaziantep arasında ticari alışverişi nedeniyle eski yol yani karayolu çok yoğun trafik yaşanıyor. Özellikle Şanlıurfa ve Birecik arasında tek geliş ve gidişli bu yolda yüklü ağır vasıtaların yavaş gitmesi arkasında metrelerce trafik kuyruğu olmasına neden oluyor. 70 - 80 kilometre hızla giden ağır vasıtalarını Sollama da yapamıyorsun çünkü yol tek geliş ve gidişlidir. Tabii ki bu 70 80 kilometrede yolda gidilmiyor haliyle sürücüler sollama yapıyorlar.Sürücüler Sollama yaptıgında kazaya davetiye çıkartıyorlar.Her bir sollamada sürücüler ecel teri döküyorlar.   Şanlıurfa Suruç karayolundan şimdiye kadar sayısız kaza oldu ve bu kazaların yanlış sollama neticesinde araçların kafa kafaya çarpması ve bu kazaların 90 nı ölümle sonuçlandığı bu yol tabiri caizse artık halk dilinde ölüm yolu olarak nitelendiriliyor.   Bu yolun duble yol yapılması için şimdiye kadar defalarca haber yapıldı hatta meclise bile taşındı ve mecliste dile getirildi.Ama yolla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.Yetkili merciler kulaklarını tıkamışlar hiç bir şeyi duymuyorlar Nezman duyacaklar onuda bilemiyoruz.Ölüm yolu tabir ettiğimiz Şanlıurfa Suruç karayolunda nice canlar yandı ve nice ölümler oldu,nice ailelerin ocağı söndü. Ölümle sonuçlanan bu kazalara yüreğimiz yanıyor çok üzülüyoruz.   En sonda bayramdan önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada gazeteci Ferdi Kaplan ağabeyimiz kaybetmiştik çok üzüldük.Allah rahmet eylesin ailesine de sabırlar versin. Artık yeter diyoruz daha fazla kazaların olmasını istemiyoruz.Bir an önce Şanlıurfa Suruç kara yolunun duble yol olmasını istiyoruz. Bazen çalışma konusunda Gaziantep'i örnek gösterdiğimizde birileri çıkıp neden Urfa'yı karalıyorsunuz diyorlar.Doğru değil midir? Çalişan ve örnek şehirdir Gaziantep çünkü Gaziantep Şanlıurfa arasındaki olan karayolunu Gaziantep Birecik'e kadar kendi sınırlarına kadar duble yol olarak yaptı ve kazaları önledi.Peki Şanlıurfa yaptı mı? Tabii ki hayır.Şanlıurfa Suruç karayolunu Ne zaman yapacak? Daha ne kadar kazalar ölümler yaşanacak? bilmiyoruz. Tek temennimiz birdaha kaza ve ölümlerin olmaması için bir an önce Şanlıurfa Suruç yolunun duble yol yapılmasıdır. Bir vatandaş olarak sesli ve yazılı olarak bu sorunu dile getirecez.Bu yol yapılana kadar bu sorunu dile getirmeye devam edeceğiz.   Dile getirmesi bizden, yapılması da yetkili mercilerden.  
Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2022 - Cumartesi

ÖLÜM YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa'dan Gaziantep'e giden sürücüler genelde Otobanı değil eski yol yani karayolunu tercih ediyorlar.İlimize komşu olan Gaziantep arasında Suruç,Birecik,Halfeti ve Nizip ilçeleri olması ve Şanlıurfa Gaziantep arasında ticari alışverişi nedeniyle eski yol yani karayolu çok yoğun trafik yaşanıyor. Özellikle Şanlıurfa ve Birecik arasında tek geliş ve gidişli bu yolda yüklü ağır vasıtaların yavaş gitmesi arkasında metrelerce trafik kuyruğu olmasına neden oluyor. 70 - 80 kilometre hızla giden ağır vasıtalarını Sollama da yapamıyorsun çünkü yol tek geliş ve gidişlidir. Tabii ki bu 70 80 kilometrede yolda gidilmiyor haliyle sürücüler sollama yapıyorlar.Sürücüler Sollama yaptıgında kazaya davetiye çıkartıyorlar.Her bir sollamada sürücüler ecel teri döküyorlar.

 

Şanlıurfa Suruç karayolundan şimdiye kadar sayısız kaza oldu ve bu kazaların yanlış sollama neticesinde araçların kafa kafaya çarpması ve bu kazaların 90 nı ölümle sonuçlandığı bu yol tabiri caizse artık halk dilinde ölüm yolu olarak nitelendiriliyor.

 

Bu yolun duble yol yapılması için şimdiye kadar defalarca haber yapıldı hatta meclise bile taşındı ve mecliste dile getirildi.Ama yolla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı.Yetkili merciler kulaklarını tıkamışlar hiç bir şeyi duymuyorlar Nezman duyacaklar onuda bilemiyoruz.Ölüm yolu tabir ettiğimiz Şanlıurfa Suruç karayolunda nice canlar yandı ve nice ölümler oldu,nice ailelerin ocağı söndü. Ölümle sonuçlanan bu kazalara yüreğimiz yanıyor çok üzülüyoruz.

 

En sonda bayramdan önce 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazada gazeteci Ferdi Kaplan ağabeyimiz kaybetmiştik çok üzüldük.Allah rahmet eylesin ailesine de sabırlar versin. Artık yeter diyoruz daha fazla kazaların olmasını istemiyoruz.Bir an önce Şanlıurfa Suruç kara yolunun duble yol olmasını istiyoruz. Bazen çalışma konusunda Gaziantep'i örnek gösterdiğimizde birileri çıkıp neden Urfa'yı karalıyorsunuz diyorlar.Doğru değil midir? Çalişan ve örnek şehirdir Gaziantep çünkü Gaziantep Şanlıurfa arasındaki olan karayolunu Gaziantep Birecik'e kadar kendi sınırlarına kadar duble yol olarak yaptı ve kazaları önledi.Peki Şanlıurfa yaptı mı? Tabii ki hayır.Şanlıurfa Suruç karayolunu Ne zaman yapacak? Daha ne kadar kazalar ölümler yaşanacak? bilmiyoruz. Tek temennimiz birdaha kaza ve ölümlerin olmaması için bir an önce Şanlıurfa Suruç yolunun duble yol yapılmasıdır. Bir vatandaş olarak sesli ve yazılı olarak bu sorunu dile getirecez.Bu yol yapılana kadar bu sorunu dile getirmeye devam edeceğiz.

 

Dile getirmesi bizden, yapılması da yetkili mercilerden.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.