MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

NECİP ÖZBEK SAKLI BAHÇE

En güzel sunumlar, en keyifli anları yaşamanın adresi  Necip Özbek Saklı Bahçe. Adı Saklı Bahçe ama bu Bahçe saklı kalmaz, saklı kalması da mümkün olamaz Herkes görecek. Gelip görmelisiniz  bu leziz ortamı. Gören de bir daha görmek isteyecektir. Heybetli bir dağın eteğinde yer alan bu eşsiz mekan, sakin ve sessizliği ile adeta insanın  ruhunu okşuyor. Masmavi bir havuzu, çocuk parkı, her türden meyve ağacından oluşan bahçesi, insana ferrah ve doyumsuz bir manzara yaşatıyor. Bir de bu güzel mekanı akşam görmelisiniz. Restaurant mekanın etrafında ağaçları süsleyen rengarenk ışıklar, içeriyi donatmış yanıp sönen led ışıkları Restaurant adeta bir ışık topu gibi ışıl ışıl parlıyor. İçeriye girdiğinizde güler yüzlü personel sizi selamlıyor. İçerde sizlere nostaljiği yaşatacak salonun ortasında kızarmış büyük odun sobası içinizi ısıtacaktır. Tam bir aile ortamıdır. Gidin görün. O güzel ortamı o, lezzetli Urfa'nın yöresel kebap ve tatlılarından yiyin. KEBAP ÇEŞİTLERİ. Patlıcanlı kebap, domatesli kebap, soğanlı Kebap, sebzeli haşhaş kebabı, Urfa kebap, Adana kebap,  ciğer kebap, kuşbaşı, İçli köfte. Özellikle Urfa'ya has lezzet olan kuzu tandır yemelisiniz. Ben yedim. Yok böyle bir lezzet. Kendiliğinden kemikten ayrılan, yumuşak, lif lif  olmuş kuzu tandırı yediğimde ağzımdan damağıma doğru bir lezzet şöleni oluştu. Abartmıyorum gerçekten öyleydi. PİDE ÇEŞİTLERİ. Urfa lahmacunu, kuşbaşılı kaşarlı pide, kıymalı pide, kıymalı kaşarlı pide, kaşarlı pide, kuşbaşılı pide, karışık pide, sucuklu pide. SALATA ÇEŞİTLERİ. Çoban salatası, yeşil salatası, Akdeniz salatası, Gavurdağı salatası vb. TATLI ÇEŞİTLERİ. Hasır tatlısı, şıllık tatlısı,  peynirli künefe, fıstıklı ve peynirli künefe, meyve tabağı, Özbek special. Kahve çeşitleri, meşrubat çeşitleri  ve nargile sefası. Hafta sonları çeşit çeşit serpme kahvaltı. Akşam muhteşem Urfa sıra gecesi ve canlı müzik ile unutulmaz bir gece yaşayacaksınız. Daha aklıma gelmeyen çok çeşitler vardır. Okurlarım sıkılmasın diye  yazıyı kısa tuttum. Kebabına doyum olmayan Necip Özbek Saklı Bahçe'ye ailece, arkadaşınızla, dışarıda gelen misafirlerinizle rahatlıkla gelebileceğiniz güzel ve leziz bir ortamdır.  Diyette olanlara da benden söylemesi. Necip Özbek Saklı Bahçe'ye  geldiğinizde diyeti bir kenara bırakacaksınız. Patlıcan kebabı, sebzeli haşhaş kebabı özellikle kuzu tandırın lezzetine dalıp iki lavaş ekmeği bitirmeden masadan kalkmayacaksınız.  Prof.Dr.Canan Karatay hoca bu yazıma  çok kızacaktır.  Ama Canan hoca Necip Özbek Saklı  Bahçe'ye gelip bu lezzetli kebapları tatsa, kesin bana hak verir ve geçici olsa da diyete ara verin diyecektir.  Urfa'ya yolu düşenler... Necip Özbek Saklı Bahçe'ye uğrayıp, diyeti bir kenara bırakıp hiçbir yerde bulunmayan bu muhteşem lezzeti yemeden veya tatmadan asla dönemezler.
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2023 - Cuma

NECİP ÖZBEK SAKLI BAHÇE

En güzel sunumlar, en keyifli anları yaşamanın adresi  Necip Özbek Saklı Bahçe.

Adı Saklı Bahçe ama bu Bahçe saklı kalmaz, saklı kalması da mümkün olamaz

Herkes görecek.

Gelip görmelisiniz  bu leziz ortamı.

Gören de bir daha görmek isteyecektir.

Heybetli bir dağın eteğinde yer alan bu eşsiz mekan, sakin ve sessizliği ile adeta insanın  ruhunu okşuyor.

Masmavi bir havuzu, çocuk parkı, her türden meyve ağacından oluşan bahçesi, insana ferrah ve doyumsuz bir manzara yaşatıyor.

Bir de bu güzel mekanı akşam görmelisiniz.

Restaurant mekanın etrafında ağaçları süsleyen rengarenk ışıklar, içeriyi donatmış yanıp sönen led ışıkları Restaurant adeta bir ışık topu gibi ışıl ışıl parlıyor.

İçeriye girdiğinizde güler yüzlü personel sizi selamlıyor.

İçerde sizlere nostaljiği yaşatacak salonun ortasında kızarmış büyük odun sobası içinizi ısıtacaktır.

Tam bir aile ortamıdır.

Gidin görün.

O güzel ortamı o, lezzetli Urfa'nın yöresel kebap ve tatlılarından yiyin.

KEBAP ÇEŞİTLERİ.

Patlıcanlı kebap, domatesli kebap, soğanlı Kebap, sebzeli haşhaş kebabı, Urfa kebap, Adana kebap,  ciğer kebap, kuşbaşı, İçli köfte.

Özellikle Urfa'ya has lezzet olan kuzu tandır yemelisiniz.

Ben yedim.

Yok böyle bir lezzet.

Kendiliğinden kemikten ayrılan, yumuşak, lif lif  olmuş kuzu tandırı yediğimde ağzımdan damağıma doğru bir lezzet şöleni oluştu.

Abartmıyorum gerçekten öyleydi.

PİDE ÇEŞİTLERİ.

Urfa lahmacunu, kuşbaşılı kaşarlı pide, kıymalı pide, kıymalı kaşarlı pide, kaşarlı pide,

kuşbaşılı pide, karışık pide, sucuklu pide.

SALATA ÇEŞİTLERİ.

Çoban salatası, yeşil salatası,

Akdeniz salatası, Gavurdağı salatası vb.

TATLI ÇEŞİTLERİ.

Hasır tatlısı, şıllık tatlısı,  peynirli künefe, fıstıklı ve peynirli künefe, meyve tabağı, Özbek special.

Kahve çeşitleri, meşrubat çeşitleri  ve nargile sefası.

Hafta sonları çeşit çeşit serpme kahvaltı.

Akşam muhteşem Urfa sıra gecesi ve canlı müzik ile unutulmaz bir gece yaşayacaksınız.

Daha aklıma gelmeyen çok çeşitler vardır. Okurlarım sıkılmasın diye  yazıyı kısa tuttum.

Kebabına doyum olmayan Necip Özbek Saklı Bahçe'ye ailece, arkadaşınızla, dışarıda gelen misafirlerinizle rahatlıkla gelebileceğiniz güzel ve leziz bir ortamdır.

 Diyette olanlara da benden söylemesi.

Necip Özbek Saklı Bahçe'ye  geldiğinizde diyeti bir kenara bırakacaksınız.

Patlıcan kebabı, sebzeli haşhaş kebabı özellikle kuzu tandırın lezzetine dalıp iki lavaş ekmeği bitirmeden masadan kalkmayacaksınız.

 Prof.Dr.Canan Karatay hoca bu yazıma  çok kızacaktır.  Ama Canan hoca Necip Özbek Saklı  Bahçe'ye gelip bu lezzetli kebapları tatsa, kesin bana hak verir ve geçici olsa da diyete ara verin diyecektir.

 Urfa'ya yolu düşenler...

Necip Özbek Saklı Bahçe'ye uğrayıp, diyeti bir kenara bırakıp hiçbir yerde bulunmayan bu muhteşem lezzeti yemeden veya tatmadan asla dönemezler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.