MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

MİLLET CAN DERDİNDE KEMAL BEY SEÇİM DERDİNDE.

Türkiye Kahramanmaraş'tan art arda gelen 7, 7 ve 7, 6 ile tarihinin, en büyük depremlerinden biri ile sarsıldı. Büyük bir alanı kapsayan ve pek çok ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem, Yüz binlerce bina hasar gördü. Yaklaşık 13.5 milyon insanımız etkilendi. Ölü sayımız 35 bini geçti, her geçen gün de artıyor. Depremin ardından 12, gün geçti hala enkaz altından çıkarılmayan cesetler var. Kim bilir, belki yaşayanlar bile bulunuyor enkaz altında. Örneğin dün 17 yaşında bir kız kardeşimiz Aleyna, sağ olarak çıkardılar. Kurtarma ekipleri uyku tulumlarında günde birkaç saat uykuyla ara vermeden çalışıyorlar. Cumhurbaşkanınız sayın Recap Tayip Erdoğan, bizzat kendisi deprem bölgesinde. Günlerce tıraş olmamış, yorgunluktan gözleri yuvalarına kaçmış, avurtları çökmüş bakanlar ile arazide çalışan devlet görevlileri ve gönüllüler var. Her kes tarihte yaşanmamış bu deprem felakati ile uğraşırken CHP. lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet cephesi "fırsat bu fırsat" şehvetiyle, enkaz altındaki insanların kurtarılmasını dahi beklemeden seçim tartışmasına başladı. "Seçim tarihinde yapılmalıymış da anayasa böyle emrediyormuş da" falan filan...  İyide  seçim ertelensin diyenmi var?. Seçimden bahsedenmi var? Cumhurbaşkanımız dahi tüm bakanlar hepsi deprem bölgesinde milletin yaralarını sarıyorlar, acılarını paylaşiyorlar. Yüz binlerce binanın yıkılması, acilen yerlerine yenilerinin yapılması gerekiyor. Yüz binlerce insanın sıcak bir barınma merkezine yerleştirilmesi şart. Bunlar varken CHP. Lideri Kemal, bey ve İYİ Parti lideri Meral, hanım seçimden bahsediyor, siyaset yapiyorlar. Şunlara bak...  Millet can derdinde, Kemal bey seçim derdinde. Seçim kaçmıyor. Hele önce şu acıları giderelim, yaraları saralım, milletçe birbirimize sarılalım. Gün seçimi konuşma ve tartışma zamanı değil. Gün siyaset yapma zamanı değil. Gün birlik zamanı.
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2023 - Çarşamba

MİLLET CAN DERDİNDE KEMAL BEY SEÇİM DERDİNDE.

Türkiye Kahramanmaraş'tan art arda gelen 7, 7 ve 7, 6 ile tarihinin, en büyük depremlerinden biri ile sarsıldı.

Büyük bir alanı kapsayan ve pek çok ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem, Yüz binlerce bina hasar gördü. Yaklaşık 13.5 milyon insanımız etkilendi. Ölü sayımız 35 bini geçti, her geçen gün de artıyor.

Depremin ardından 12, gün geçti hala enkaz altından çıkarılmayan cesetler var. Kim bilir, belki yaşayanlar bile bulunuyor enkaz altında. Örneğin dün 17 yaşında bir kız kardeşimiz Aleyna, sağ olarak çıkardılar.

Kurtarma ekipleri uyku tulumlarında günde birkaç saat uykuyla ara vermeden çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanınız sayın Recap Tayip Erdoğan, bizzat kendisi deprem bölgesinde. Günlerce tıraş olmamış, yorgunluktan gözleri yuvalarına kaçmış, avurtları çökmüş bakanlar ile arazide çalışan devlet görevlileri ve gönüllüler var.

Her kes tarihte yaşanmamış bu deprem felakati ile uğraşırken CHP. lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet cephesi "fırsat bu fırsat" şehvetiyle, enkaz altındaki insanların kurtarılmasını dahi beklemeden seçim tartışmasına başladı.

"Seçim tarihinde yapılmalıymış da anayasa böyle emrediyormuş da" falan filan...

 İyide  seçim ertelensin diyenmi var?.

Seçimden bahsedenmi var?

Cumhurbaşkanımız dahi tüm bakanlar hepsi deprem bölgesinde

milletin yaralarını sarıyorlar, acılarını paylaşiyorlar.

Yüz binlerce binanın yıkılması, acilen yerlerine yenilerinin yapılması gerekiyor. Yüz binlerce insanın sıcak bir barınma merkezine yerleştirilmesi şart.

Bunlar varken CHP. Lideri Kemal, bey ve İYİ Parti lideri Meral, hanım seçimden bahsediyor, siyaset yapiyorlar.

Şunlara bak...  Millet can derdinde, Kemal bey seçim derdinde.

Seçim kaçmıyor. Hele önce şu acıları giderelim, yaraları saralım, milletçe birbirimize sarılalım.

Gün seçimi konuşma ve tartışma zamanı değil.

Gün siyaset yapma zamanı değil.

Gün birlik zamanı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.