MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

KADİR KIYMET BİLMEZLER

Başına ne geldiyse yapmaz dediklerinden gelmişdir. Canımdan bir parçadır dediklerinden gelmiştir. Kadir kıymet bilmeyenler işleri bittikten sonra, onun uğruna yapılan her şeyi yok sayıp, üstüne seni kırar, üzer ve sonrada çekip giderler.    Vefasızlık zalimlikten daha acıdır. Zalim insan bile, ona yapılan iyiliği ve fedakarlığı asla unutmaz, ancak vefasız insan hemen unutur, tek kalemle siler gider. Vefasız insan, sevgisi herşeyi geçicidir , sevgisine, dostluğuna uzun süre asla bağlı kalamazlar, çabuk bıkarlar, unuturlar, acıma duygulari hiç yoktur.   On iyilik yaparsın, fakat birinden olumsuz cevap alırlarsa, karşına dikilir ve sen bana ne yaptın der.  Yani o yaptığın on iliği hiçe sayar.   Vefasızlara bu imkanı veren temiz yürekli, gönlü saf ve sevgiye inanan kişilerdir. Şunu unutmayın ki yabancı kimse asla sana zarar veremez, çünkü yabancı seninle ilgili hiçbir şeyi bilmezler. Ama can dediklerin, sevgisine inandığın ve yapmaz dediklerin canını yakarlar, seninle ilgili her şeyi bilirler ve işine gelmediği zaman da seni yakarlar. Yaparlar mı? vefasız olursa yaparlar.  Hemde en alasını. Gururunu ayak altına atarlar, kemiklerini ayaklarıyla ezerler. Canan'a can olan bilmez canının kıymetini. Canan da bilmez canına can olanın kıymetini. - Hz. Mevlana Uğraşma hiç boşuna. Kadir kıymet bilmeyeni asla memnun edemezsin hayatta. Ne verirsen ver, o yine eksik der. İstek ve arzuları sınırsızdır, har vurup harman savur, hep bol keseden harcarlar. Gezip tozmak, tatil, eğlence yerleri ve en gözde restaurantlarda lüks kahvaltılar ve yemek ziyafetlerinden asla geri kalmazlar. Ödeme ne şekilde yapılıyor umurlarında bile değil. İşte zaman geçtikçe anlıyor insan, kadir kıymet bilmeyen insanlar için emek ve çaba sarf etmenin en büyük yanlış olduğunu, vefa bilmeyenlere beş parmağını mum edip yaksan da değeri olmuyor. Sol eline ayı, sağ eline güneşi versen de yine yaranamazsın, burun kıvırırlar. Bizim burada büyüklerimizin bir sözü var...  vefasızın ekmeği dizi üstündedir, yani sofrada sabit değildir, her an kalkıp gidebilir. Bu bir gerçektir, kadir kıymet bilmeyene gönül verilmez. Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için gelmedik bu dünyaya. Zamanında kıymet bilmeyene ne tekrarınız olsun ne de özetiniz. Herkes bir gün anlar sevdiğinin kıymetini. Ama gidince, ama bitince, ama ölünce. Kısaca iş işten geçince... Dün tarih oldu yarın sır. Bugünümün kıymetini bil, belki yarın yokumdur kim bilir? Rahatlatacağını sanarız ama duvara atılan yumruk zarar olarak geri döner, değer bilmeyen insanlara iyi gelmek için uğraşmakta biraz böyle. Daha ne kadar kıymet bilmeyen insanlara değer vereceksin, vazgeç garip, İnsanlara zorla garibi sevdiremezsin. Gerçekten kadir kıymet bilmeyen insanlarla sınanıyoruz. Sabır da yoruldu artık, kırgınlığımız ondan... Bir insan ancak, değerini bilenin yanında kıymetlidir. - Hz. Mevlana Kadir kıymet  bilmeyene ömür emanet edilmez. Bırakın vefasız insanlar gitsinler. Çünkü başına ne geldiyse yapmaz dediklerinden gelmişdir.
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2023 - Pazartesi

KADİR KIYMET BİLMEZLER

Başına ne geldiyse yapmaz dediklerinden gelmişdir.

Canımdan bir parçadır dediklerinden gelmiştir.

Kadir kıymet bilmeyenler işleri bittikten sonra, onun uğruna yapılan her şeyi yok sayıp, üstüne seni kırar, üzer ve sonrada çekip giderler.
  
Vefasızlık zalimlikten daha acıdır.

Zalim insan bile, ona yapılan iyiliği ve fedakarlığı asla unutmaz, ancak vefasız insan hemen unutur, tek kalemle siler gider.

Vefasız insan, sevgisi herşeyi geçicidir , sevgisine, dostluğuna uzun süre asla bağlı kalamazlar, çabuk bıkarlar, unuturlar, acıma duygulari hiç yoktur.
 
On iyilik yaparsın, fakat birinden olumsuz cevap alırlarsa, karşına dikilir ve sen bana ne yaptın der. 

Yani o yaptığın on iliği hiçe sayar.
 
Vefasızlara bu imkanı veren temiz yürekli, gönlü saf ve sevgiye inanan kişilerdir.

Şunu unutmayın ki yabancı kimse asla sana zarar veremez, çünkü yabancı seninle ilgili hiçbir şeyi bilmezler.

Ama can dediklerin, sevgisine inandığın ve yapmaz dediklerin canını yakarlar, seninle ilgili her şeyi bilirler ve işine gelmediği zaman da seni yakarlar.

Yaparlar mı? vefasız olursa yaparlar. 

Hemde en alasını.

Gururunu ayak altına atarlar, kemiklerini ayaklarıyla ezerler.

Canan'a can olan bilmez canının kıymetini. Canan da bilmez canına can olanın kıymetini. - Hz. Mevlana

Uğraşma hiç boşuna. Kadir kıymet bilmeyeni asla memnun edemezsin hayatta. Ne verirsen ver, o yine eksik der.

İstek ve arzuları sınırsızdır, har vurup harman savur, hep bol keseden harcarlar.

Gezip tozmak, tatil, eğlence yerleri ve en gözde restaurantlarda lüks kahvaltılar ve yemek ziyafetlerinden asla geri kalmazlar.

Ödeme ne şekilde yapılıyor umurlarında bile değil.

İşte zaman geçtikçe anlıyor insan, kadir kıymet bilmeyen insanlar için emek ve çaba sarf etmenin en büyük yanlış olduğunu, vefa bilmeyenlere beş parmağını mum edip yaksan da değeri olmuyor.

Sol eline ayı, sağ eline güneşi versen de yine yaranamazsın, burun kıvırırlar.

Bizim burada büyüklerimizin bir sözü var... 

vefasızın ekmeği dizi üstündedir, yani sofrada sabit değildir, her an kalkıp gidebilir.

Bu bir gerçektir, kadir kıymet bilmeyene gönül verilmez.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için gelmedik bu dünyaya. Zamanında kıymet bilmeyene ne tekrarınız olsun ne de özetiniz.

Herkes bir gün anlar sevdiğinin kıymetini. Ama gidince, ama bitince, ama ölünce. Kısaca iş işten geçince...

Dün tarih oldu yarın sır. Bugünümün kıymetini bil, belki yarın yokumdur kim bilir?

Rahatlatacağını sanarız ama duvara atılan yumruk zarar olarak geri döner, değer bilmeyen insanlara iyi gelmek için uğraşmakta biraz böyle.

Daha ne kadar kıymet bilmeyen insanlara değer vereceksin, vazgeç garip, İnsanlara zorla garibi sevdiremezsin.

Gerçekten kadir kıymet bilmeyen insanlarla sınanıyoruz. Sabır da yoruldu artık, kırgınlığımız ondan...

Bir insan ancak, değerini bilenin yanında kıymetlidir. - Hz. Mevlana

Kadir kıymet  bilmeyene ömür emanet edilmez. Bırakın vefasız insanlar gitsinler. Çünkü başına ne geldiyse yapmaz dediklerinden gelmişdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.