MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

İYİLİK DOLUSU KURBAN BAYRAMI OLSUN

Hayatla mücadele maratonunda  unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz, dünya telaşına kaptırdığımız ve gözden kaçırdığımız ne varsa yeniden hatırlarız. Şükürler olsun ki o nimetlerin birine daha inşallah kavuşacağız. Kurban Bayramına son bir gün kala büyük ve onurlu ikramları, aile bireylerin bir araya geleceği,kalplerin birleştiği ve ihtişamlı sofraların kurulacağı heyacanını yaşamaktayız. Evet pandemi salgınıyla mücadele etmenin yorgunluğu ile yarın idrak edeceğimiz kurban bayramı,manevi niyetimize kavuşacağımız,birlik ve beraberliğin perçimleştiği, teslimiyet ve aidiyetin müşahhas bir mecrası, yardım ve paylaşmanın,inanç ufkumuzun ve cemiyet hayatımızın aydınlığıdır. Rabbim sağ salim kavuşmayı, islami kuraları çerçevesi içinde hakkı ile idrak edebilmeyi hepimize nasip eylesin. Kurban Allah'a yakınlaşmak teşekkür etkmek,şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı ise; bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramında ibadet etmek isteyenler,emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, etini de kendi aralarında paylaşmak,bu paylaşma bireysel olarak da,bir dernek çatının altında'da yapılır. Bu kurban bayramında yardımlaşma atmosferini bizlere yaşatacak olan bir aydır Şanlıurfa'da yeni kurulan ve bu kısa süre içinde yaptığı yardımlarıyla varlığını htiren Ebul Vefa insanı Yardımlaşma Derneği'dir.Ebu'l Vefa Derneği yarın adak kurbanları ve bayramın 1. Günü kesilecek kurbanları ihtiyaç sahiplerine,kurban kesmeyen yüze yakın aileye ulaşacaktır. Dolayısıyla kuruldugu dünden bugüne şimdiye kadar ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve onlarca yetim çocuğu giydirmiştir. Ebu'l Vefa insanı Yardımlaşma Derneği gönül insanları yönetimine bu kısa zamanda yaptığı ve yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kurban bayramı; Kin nefret ve küskünlüğü bir kenara bırakıp bir selam ile bir araya gelelim.Barış'ı sağlayıp güzellikleri arttırarak devam ettiğimiz, eksikliklerimizi giderip tamam edebildiğimiz bir çetelenin hesap görme günü, çıkarılmış derslerin yaşanılır bir hayata dönüştüğü muazzez bir tarih olsun. Gelin bu bayram, günlere serpiştirilmiş rahmetin ciğerlerimize nüfus ettiği ve nefes aldığımız her anın bayram olduğu bir bereketli iklim olsun. Evet Olsun ki, dünyayı mazlum kanına boyayan zalimlerin zulmü bizim itaat ettiğimiz ilahi emrin kestiğimiz kurban kanları ile temizlensin. Bu içimizdeki. derinliklerinden gelen duygularla, ülkemizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olması temennisiyle, mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik eder,Sevgi saygı ve adaletin hakim olduğu bir bayram dilerim.Kurban Bayramınız mübarek olsun.
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2021 - Pazartesi

İYİLİK DOLUSU KURBAN BAYRAMI OLSUN

Hayatla mücadele maratonunda 

unuttuğumuz ve ihmal ettiğimiz, dünya telaşına kaptırdığımız ve gözden kaçırdığımız ne varsa yeniden hatırlarız.
Şükürler olsun ki o nimetlerin birine daha inşallah kavuşacağız. Kurban Bayramına son bir gün kala büyük ve onurlu ikramları, aile bireylerin bir araya geleceği,kalplerin birleştiği ve ihtişamlı sofraların kurulacağı
heyacanını yaşamaktayız.
Evet pandemi salgınıyla mücadele etmenin yorgunluğu ile yarın idrak edeceğimiz kurban bayramı,manevi niyetimize kavuşacağımız,birlik ve beraberliğin perçimleştiği, teslimiyet ve aidiyetin müşahhas bir mecrası, yardım ve paylaşmanın,inanç ufkumuzun ve cemiyet hayatımızın aydınlığıdır.
Rabbim sağ salim kavuşmayı, islami kuraları çerçevesi içinde hakkı ile idrak edebilmeyi hepimize nasip eylesin.

Kurban Allah'a yakınlaşmak teşekkür etkmek,şükretmek ve varlığına inanışı göstermek amacıyla yapılan bir ibadettir.
Kurban Bayramı ise; bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir.
Kurban Bayramında ibadet etmek isteyenler,emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, etini de kendi aralarında paylaşmak,bu paylaşma bireysel olarak da,bir dernek çatının altında'da yapılır.

Bu kurban bayramında yardımlaşma atmosferini bizlere yaşatacak olan bir aydır Şanlıurfa'da yeni kurulan ve bu kısa süre içinde yaptığı yardımlarıyla varlığını htiren Ebul Vefa insanı Yardımlaşma Derneği'dir.Ebu'l Vefa Derneği yarın adak kurbanları ve bayramın 1. Günü kesilecek kurbanları ihtiyaç sahiplerine,kurban kesmeyen yüze yakın aileye ulaşacaktır. Dolayısıyla kuruldugu dünden bugüne şimdiye kadar ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve onlarca yetim çocuğu giydirmiştir. Ebu'l Vefa insanı Yardımlaşma Derneği gönül insanları yönetimine bu kısa zamanda yaptığı ve yapacağı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu kurban bayramı; Kin nefret ve küskünlüğü bir kenara bırakıp bir selam ile bir araya gelelim.Barış'ı sağlayıp
güzellikleri arttırarak devam ettiğimiz, eksikliklerimizi giderip tamam edebildiğimiz bir çetelenin hesap görme günü, çıkarılmış derslerin yaşanılır bir hayata dönüştüğü muazzez bir tarih olsun. Gelin bu bayram, günlere serpiştirilmiş rahmetin ciğerlerimize nüfus ettiği ve nefes aldığımız her anın bayram olduğu bir bereketli iklim olsun.
Evet Olsun ki, dünyayı mazlum kanına boyayan zalimlerin zulmü bizim itaat ettiğimiz ilahi emrin kestiğimiz kurban kanları ile temizlensin.
Bu içimizdeki. derinliklerinden gelen duygularla, ülkemizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olması temennisiyle, mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik eder,Sevgi saygı ve adaletin hakim olduğu bir bayram dilerim.Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.