MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

İNSANLIK NEREYE GİDİYOR

Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı uçuruma gidiyor.  Kötülük insanlığı bir örüncek ağı gibi sarmış. Dünya alametimidir nedir. Kat kat binalar ve gök yüzüne yükselen göktelenler. Kötülük ve azgınlığın çığrından çıkması. Savaş ve ölümlerin çoğalması. Salgın hastalıklarının olması. Deprem ve doğal afetler. Küresel iklim değişiklikleri. Hırsızlık ve zinanın çoğalması. Faizcilerin ve tefecilerin değer görmeleri. Saygı ve sevginin tamamen bitmesi. Anneye - babaya ve büyüklere saygının olmaması. İnsandan daha çok mevki ve makamın değer görmesi. Kimi dost kimi duşman belli olmadığı. Güçlü güçsuzu eziyor. O, zaman bu olanlar neyin işaretidir? Silahallar internette peynir ekmek gibi satılıyor. Bu silahlarla günde onlarca cinayet işleniliyor ve yaralanılıyor. Uzun namlulu silahla işyeri taraniyor adam yaralaniyor polis zanliyi yakaliyor mahkeme adli kontrol şartiyla serbest bırakıyor.  Yanına kar kaldığı saldırganı artık kim tutabilirki.Saldırgan saldırmalarına devam edecektir, yani can yakmaya devam edecektir. Beni öldürecek diye haykırıyor ama sesini duyan olmiyor ertesi gün maalaesef öldürülüyor. Trafikte senmisin hata yapan silahı çekip hiç tanımadığı kişiyi öldürebiliyor. Bu ne kin, bu ne öfke. 47 suçtan kaydı olan hırsız en son işlediği suçtan serbest bırakılıyor ve dışarıda hırsızlığına devam ediyor. Yani milletin evini yakmaya devam ediyor. Hırsızların çoğu madde bağımlı gençlerdir. Ne acı bir taplo.Geleceğimizin gençleri bu karanlık zindanında yok olup gidiyorlar. Adaleti sorar olursak adalet perişan vaziyette.Güç kimdeyse adalet ondadır. Yani adalet mülkün temelidir değil,mülk adaletin temelidir desek daha doğru olur. Hz.Ömer (R.A) ya karşı yüzümüz karadır. Onun emaneti olan adelete sahip çıkamiyoruz.Bizleri affet ya Ömer (R.A) Bir diğer acı taploda evlilik var ama aile hayatı yok. Deniz ve yatak kıyaferleri sokakta giyiliyor. Pes yahu kıyafet üzgürlüğü vardır ama sokaktaki insanlarada biraz saygı yokmu. Evli bekar fark etmiyor istediğim erkekle yada beyanla görüşebilirim arkadaşımdır, ne olacak gece geç saatlere kadarda eğlenebilirim ben üzgürüm, çağdaşım ve baskıyada gelemem ha. İşte gününüzdeki boşanmaların ve aile içi kavga ve şiddetlerlerinden biride evlilikte aile olmamakdır.Özellikle z kuşa yanı yeni nesil dijital zındanında yok olup gidiyorlar.
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2022 - Perşembe

İNSANLIK NEREYE GİDİYOR

Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı uçuruma gidiyor. 

Kötülük insanlığı bir örüncek ağı gibi sarmış.

Dünya alametimidir nedir.

Kat kat binalar ve gök yüzüne yükselen göktelenler.

Kötülük ve azgınlığın çığrından çıkması.

Savaş ve ölümlerin çoğalması.

Salgın hastalıklarının olması.

Deprem ve doğal afetler.

Küresel iklim değişiklikleri.

Hırsızlık ve zinanın çoğalması.

Faizcilerin ve tefecilerin değer görmeleri.

Saygı ve sevginin tamamen bitmesi.

Anneye - babaya ve büyüklere saygının olmaması.

İnsandan daha çok mevki ve makamın değer görmesi.

Kimi dost kimi duşman belli olmadığı.

Güçlü güçsuzu eziyor.

O, zaman bu olanlar neyin işaretidir?

Silahallar internette peynir ekmek gibi satılıyor.

Bu silahlarla günde onlarca cinayet işleniliyor ve yaralanılıyor.

Uzun namlulu silahla işyeri taraniyor adam yaralaniyor polis zanliyi yakaliyor mahkeme adli kontrol şartiyla serbest bırakıyor. 

Yanına kar kaldığı saldırganı artık kim tutabilirki.Saldırgan saldırmalarına devam edecektir, yani can yakmaya devam edecektir.

Beni öldürecek diye haykırıyor ama sesini duyan olmiyor ertesi gün maalaesef öldürülüyor.

Trafikte senmisin hata yapan silahı çekip hiç tanımadığı kişiyi öldürebiliyor.

Bu ne kin, bu ne öfke.

47 suçtan kaydı olan hırsız en son işlediği suçtan serbest bırakılıyor ve dışarıda hırsızlığına devam ediyor. Yani milletin evini yakmaya devam ediyor.

Hırsızların çoğu madde bağımlı gençlerdir.
Ne acı bir taplo.Geleceğimizin gençleri bu karanlık zindanında yok olup gidiyorlar.

Adaleti sorar olursak adalet perişan vaziyette.Güç kimdeyse adalet ondadır.
Yani adalet mülkün temelidir değil,mülk adaletin temelidir desek daha doğru olur.

Hz.Ömer (R.A) ya karşı yüzümüz karadır.
Onun emaneti olan adelete sahip çıkamiyoruz.Bizleri affet ya Ömer (R.A)

Bir diğer acı taploda evlilik var ama aile hayatı yok.

Deniz ve yatak kıyaferleri sokakta giyiliyor. Pes yahu kıyafet üzgürlüğü vardır ama
sokaktaki insanlarada biraz saygı yokmu.

Evli bekar fark etmiyor istediğim erkekle yada beyanla görüşebilirim arkadaşımdır, ne olacak gece geç saatlere kadarda eğlenebilirim ben üzgürüm, çağdaşım ve baskıyada gelemem ha.

İşte gününüzdeki boşanmaların ve aile içi kavga ve şiddetlerlerinden biride evlilikte aile olmamakdır.Özellikle z kuşa yanı yeni nesil dijital zındanında yok olup gidiyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.