MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

HÜZÜNLÜ BAYRAM

Ülkemin insanları birinin ayağı daşa değse burda canım acır o, gece uyuyamam, Ülkemin insanları biri dara girse o, gece  uyuyamam kaygım, tasam olur. 6 Şubat 2023  11 ilimizde yaşanan depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Canımız acıdı, içimiz yandı. Bu nedenle yazımın başında hüzünlü bayram diye başladım. Başka ne yazabilirdimki. Depremde kimileri evladını, kimileri anne babasını, kimileri kardeşini hatta kimileri tüm ailesini kaybetmiş, biz nasıl bayramı neşeli yaşarız. Depremde ailesini kaybedenler, evlerini kaybedenler şu an çadır ve konteyner de  çok zor şartlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Onlar ülkemizin insanlarıdır, onlar kardeşlerimizdir. Gelin bu bayramda kardeşlerimizin  yanında olalım. Onları ziyaret edelim onlarla kucaklaşalım. Acılarını, hüzünlerini paylaşalım. Ziyarete giderken eli boş gitmeyelim. Bayram kıyafetleri, erzak, temizlik malzemeleri götürelim. Tüm ülke olarak bu yıl fitrelerimizi depremde etkilenen vatandaşlarımıza verelim. İnan mutlu olurlar. Gönülleri hoş olur. Az da olsa acıları, hüzünleri hafifler ve hüzünlü bayramı sevinçli bayrama döner belki. Bu vesileyle cuma günü yaşayacağımız ramazan bayramı, acıların unutulduğu, yüreklerin sevinçle dolduğu, umutların gerçek olduğu, duaların kabul olduğu bir  bayram olur inşallah. Ramazan bayramımız mübarek olsun.
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2023 - Pazartesi

HÜZÜNLÜ BAYRAM

Ülkemin insanları birinin ayağı daşa değse burda canım acır o, gece uyuyamam,

Ülkemin insanları biri dara girse o, gece  uyuyamam kaygım, tasam olur.

6 Şubat 2023  11 ilimizde yaşanan depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik.

Canımız acıdı, içimiz yandı.

Bu nedenle yazımın başında hüzünlü bayram diye başladım.

Başka ne yazabilirdimki.

Depremde kimileri evladını, kimileri anne babasını, kimileri kardeşini hatta kimileri tüm ailesini kaybetmiş, biz nasıl bayramı neşeli yaşarız.

Depremde ailesini kaybedenler, evlerini kaybedenler şu an çadır ve konteyner de  çok zor şartlarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Onlar ülkemizin insanlarıdır, onlar kardeşlerimizdir.

Gelin bu bayramda kardeşlerimizin  yanında olalım.

Onları ziyaret edelim onlarla kucaklaşalım.

Acılarını, hüzünlerini paylaşalım.

Ziyarete giderken eli boş gitmeyelim.

Bayram kıyafetleri, erzak, temizlik malzemeleri götürelim.

Tüm ülke olarak bu yıl fitrelerimizi depremde etkilenen vatandaşlarımıza verelim.

İnan mutlu olurlar.

Gönülleri hoş olur.

Az da olsa acıları, hüzünleri hafifler ve hüzünlü bayramı sevinçli bayrama döner belki.

Bu vesileyle cuma günü yaşayacağımız ramazan bayramı, acıların unutulduğu, yüreklerin sevinçle dolduğu, umutların gerçek olduğu, duaların kabul olduğu bir  bayram olur inşallah.

Ramazan bayramımız mübarek olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.