MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

HOŞ GELDİN RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan bayramı islam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazanın  ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır.Ruhumuzda maneviyatı  uyandıran bu mübarek günlere hep beraber girmenin sevincini yaşıyoruz.Hayırlı olsun. Güzel bir dönemi geride bıraktık. 11 ayın sultanı Ramazan ayında nefis terbiyesi, tövbe ve günahların bağışlanması için mesafe kat etmeye çalıştık.Bu ayda İbadet eksiklerimizi tamamladık.Kendimizi yüce Yaradan’a adadık, feda ettik. oruç, teravih ve sadaka-i fıtır ve zekât ödemekle meskul olduk.Avuçlarımızı Rahmana açtık.İçimiz ısındı. Ümitlendik.Rabbimizin bize şah damarımızdan daha yakın olduğunu bildiğimiz içim hüsnü zannımızı yeniledik.En önemlisi hem bu ay hem de içinde barınan bin aydan daha hayırlı olan,kadir gecesinin umuduyla irkildik ve bayrama girmek üzereyiz.Bayramımız bayram ola.Himmetimiz âli ola. Zaferimiz yakın ola. Ruhumuz şâd ola. Duamız kabul ola.Mübarek olsun. Kutlu olsun. Hayırlara vesile olsun. Acıların, ıstırapların, çilelerin, zulmün kalkmasına vesile olsun. Ramazan bayramına girmekteyiz Yarın arefe, Pazartesi günü ise Ramazan bayramının ilk günü.İbadet yorgunuyuz. Ne mutlu.Amel defterimizi Ramazan'da iyiliklerle doldurduk.Oruç tuttuk,namaz kıldık, komşularımıza ikramda bulunduk, fitrelerimizi verdik, daha sevecek ve affedici olduk, bizi kıranı kırmadık,kem gözle bakmadık, özetle Ramazan şuuruna uygun ibadetler yaptık,hamdolsun.Şuan Mutlu umutlu ve sevinçle Bayramı bekliyoruz.Bayram namazını kılmak,Camii çıkışında komşu,akraba ve tanıdıklarla bayramlaşmak,sonrada kabristana gidip ölmüşlerimize dua etmek,Kur'an okumak, büyüklerimizi ziyaret edip bayramını yapmak heyecanını yaşıyoruz. Geçen iki Bayram pandemi den dolayı herkes kendi evinden geçirdi.Bayram ziyaretleri gerçekleştiremedik hamdolsun bu yıl Bayrama islam kuralı çerçevesi içinde örf adetlerimize uygun bir şekilde yaşayacağız inşallah. Bayramlar insanlar sevdikleri ile çoğu ile bir araya gelmek demektir fakat  birçokları için bayramlar artık neredeyse bir tatil fırsatı. Bu kez önümüzde neredeyse on güne yaklaşan bir tatil fırsatı sunuyor Ramazan Bayramı. Çoğu kimse, muhtemelen şu anda tatil keyfini sürmeye başlamış olmalı. Tek başına sakin ve sessiz bir bayram tercihleri var. İşte bayram bu değildir. Bayram bütün Aile bireylerin bir araya gelmesi,huzur,neşeli paylaşım ve sevgi ortamının olduğu geniş sofralarla envai yiyeceklerle donatilan mübarek günlerdir.İşte tatili tercih eden kişiler bu bayramın güzelliklerinden mahrum kalacaklar.Rabbim bu Bayramı en güzel şekilde yaşamayı bize nasip eylesin küskünleri barışması ziyaret ve ikramların bol olduğu, sevinç,huzur ve bereketi çok olduğu bir bayram olsun. Öncelikle  bu aziz milletimizin refahı için vatan toprağı için evlatlarını şehit veren, şehit ailelerimizin sonrada tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyorum. Yüce Rabbimizden ailenizle,sevdiklerinizle nice mutlu ve sağlıklı bayramlara kavuşturmasını dilerim.
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2022 - Cuma

HOŞ GELDİN RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan bayramı islam âleminde oruç tutma ayı olan Ramazanın 

ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır.Ruhumuzda maneviyatı 
uyandıran bu mübarek günlere hep beraber
girmenin sevincini yaşıyoruz.Hayırlı olsun.

Güzel bir dönemi geride bıraktık. 11 ayın sultanı Ramazan ayında nefis terbiyesi, tövbe ve günahların bağışlanması için mesafe kat etmeye çalıştık.Bu ayda İbadet eksiklerimizi tamamladık.Kendimizi yüce Yaradan’a adadık, feda ettik. oruç, teravih ve sadaka-i fıtır ve zekât ödemekle meskul olduk.Avuçlarımızı Rahmana açtık.İçimiz ısındı. Ümitlendik.Rabbimizin bize şah damarımızdan daha yakın olduğunu bildiğimiz içim hüsnü zannımızı yeniledik.En önemlisi hem bu ay hem de içinde barınan bin aydan daha hayırlı olan,kadir gecesinin umuduyla irkildik ve bayrama girmek üzereyiz.Bayramımız bayram ola.Himmetimiz âli ola. Zaferimiz yakın ola. Ruhumuz şâd ola. Duamız kabul ola.Mübarek olsun. Kutlu olsun. Hayırlara vesile olsun. Acıların, ıstırapların, çilelerin, zulmün kalkmasına vesile olsun.

Ramazan bayramına girmekteyiz
Yarın arefe, Pazartesi günü ise Ramazan bayramının ilk günü.İbadet yorgunuyuz. Ne mutlu.Amel defterimizi Ramazan'da iyiliklerle doldurduk.Oruç tuttuk,namaz kıldık, komşularımıza ikramda bulunduk, fitrelerimizi verdik, daha sevecek ve affedici olduk, bizi kıranı kırmadık,kem gözle bakmadık, özetle Ramazan şuuruna uygun ibadetler yaptık,hamdolsun.Şuan
Mutlu umutlu ve sevinçle Bayramı bekliyoruz.Bayram namazını kılmak,Camii çıkışında komşu,akraba ve tanıdıklarla bayramlaşmak,sonrada kabristana gidip ölmüşlerimize dua etmek,Kur'an okumak, büyüklerimizi ziyaret edip bayramını yapmak heyecanını yaşıyoruz.
Geçen iki Bayram pandemi den dolayı herkes kendi evinden geçirdi.Bayram ziyaretleri gerçekleştiremedik hamdolsun bu yıl Bayrama islam kuralı çerçevesi içinde örf adetlerimize uygun bir şekilde yaşayacağız inşallah.

Bayramlar insanlar sevdikleri ile çoğu ile bir araya gelmek demektir fakat 
birçokları için bayramlar artık neredeyse bir tatil fırsatı. Bu kez önümüzde neredeyse on güne yaklaşan bir tatil fırsatı sunuyor Ramazan Bayramı. Çoğu kimse, muhtemelen şu anda tatil keyfini sürmeye başlamış olmalı. Tek başına sakin ve sessiz bir bayram tercihleri var.
İşte bayram bu değildir. Bayram bütün Aile bireylerin bir araya gelmesi,huzur,neşeli paylaşım ve sevgi ortamının olduğu geniş sofralarla envai yiyeceklerle donatilan mübarek günlerdir.İşte tatili tercih eden kişiler bu bayramın güzelliklerinden mahrum kalacaklar.Rabbim bu Bayramı en güzel şekilde yaşamayı bize nasip eylesin küskünleri barışması ziyaret ve ikramların bol olduğu, sevinç,huzur ve bereketi çok olduğu bir bayram olsun.

Öncelikle  bu aziz milletimizin refahı için vatan toprağı için evlatlarını şehit veren,
şehit ailelerimizin sonrada tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyorum.
Yüce Rabbimizden ailenizle,sevdiklerinizle nice mutlu ve sağlıklı bayramlara kavuşturmasını dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.