MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

HAYAT SENİN EVİNİN İÇİNDEDİR

 Ahlak dışı ve aile düzeni bozacak dizilere merak saldık, sosyal medyaya kıymet verdik, Avrupa'yı merak ettik ve Avrupa'ya benzemeye çalıştık. Anne baba sözünü dinlemedik ve onlara eski kafa deyip azarladık. Para ve lüks hayatı tercih ettik onun uğruna aile düzenimizi bozduk ve yuvamızı yıktık. Eşimizin ve çocuklarımızın nafakasını başkaları için harcadık. Dışarıya özendik, giyindik kuşandık ve süslendik kendimizi dışarıya attık, bir gün olsun içerideki kişi için giyinip süslenmedik. Vücudumuzu şeklini belli edecek kıyafetleri giyip çarşıya çıktık. Yatak odasında dahi utanarak giydiğimiz kıyafetlerle sokağa çıktık. Mutluluğu hep dışarda uzaktardan aradık yanı başımızdaki gerçek mutluluğu unuttuk. Elin erkeğinin ve kadınının yapmacık sözleri ile mutlu olup havalara uçtuk ama yanımızdaki canparcamızın name name yazan şiirlerini çöpe attık. Arkadaşımdır dediği elin erkeği yada kadını ile yüzlerce kilometre uzaklıkta tatile gittik, Sorulduğunda da ben kimseye hesap veremem ben böyleyim işine geliyorsa ahada kapı şuradadır dedik. Eşimizi ve özelimizi sosyal medyada paylaştık. Zaten aileleri bitiren ve yuvaları yıkan baş aktörü  bu sosyal medyadır. Gizli saklı ve eksiklerimizi başkalarına anlattık, başkalarıda bize haklısın deyince dost sandık. Eşimizi, hayat arkadaşımızı canparcamızı elin erkeğine ve kadınına kötüleyip onları eşimizden daha üstün tutup değer verdik. Haramın o tatlı gelen hevesine öyle bir  kapıldık ki helali görmez olduk. Uğruna canını bize verecek asıl kişiyi görmez olduk. Büyüklerimizin bir sözü vardır....  avlunun otu hep acı demişler  elin avlusunun  zehirli otunu tadana kadar. Dünyanın zevkine ve lezzetine kapılmış insan ne de zavallıdır. Mutluluğu ve huzuru dışarıda arayan insan ne de zavallıdır Dışarıdaki kişileri eşinden daha çok ilgilenip değer veren eşler ne de zavallıdır. Hayat dışarıda değil Hayat senin evinin içindedir. Mutluluk elin erkekleri ve kadınların yanında değildir senin eşinin yani senin helalinin yanındadır. Unutma sakın... Senin ilacın evindir, huzurun eşindir herkes dağılıp gittiğinde herkes bir kenara çekildiğinde güneşin yağmurun altında iki kişi kalacaksınız. Birbirinizi sevin ki Allah'da sizi sevsin.
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2024 - Salı

HAYAT SENİN EVİNİN İÇİNDEDİR

 Ahlak dışı ve aile düzeni bozacak dizilere merak saldık, sosyal medyaya kıymet verdik, Avrupa'yı merak ettik ve Avrupa'ya benzemeye çalıştık.
Anne baba sözünü dinlemedik ve onlara eski kafa deyip azarladık.
Para ve lüks hayatı tercih ettik onun uğruna aile düzenimizi bozduk ve yuvamızı yıktık.
Eşimizin ve çocuklarımızın nafakasını başkaları için harcadık.
Dışarıya özendik, giyindik kuşandık ve süslendik kendimizi dışarıya attık, bir gün olsun içerideki kişi için giyinip süslenmedik.
Vücudumuzu şeklini belli edecek kıyafetleri giyip çarşıya çıktık.
Yatak odasında dahi utanarak giydiğimiz kıyafetlerle sokağa çıktık.
Mutluluğu hep dışarda uzaktardan aradık yanı başımızdaki gerçek mutluluğu unuttuk.
Elin erkeğinin ve kadınının yapmacık sözleri ile mutlu olup havalara uçtuk ama yanımızdaki canparcamızın name name yazan şiirlerini çöpe attık.
Arkadaşımdır dediği elin erkeği yada kadını ile yüzlerce kilometre uzaklıkta tatile gittik,
Sorulduğunda da ben kimseye hesap veremem ben böyleyim işine geliyorsa ahada kapı şuradadır dedik.
Eşimizi ve özelimizi sosyal medyada paylaştık.
Zaten aileleri bitiren ve yuvaları yıkan baş aktörü  bu sosyal medyadır.
Gizli saklı ve eksiklerimizi başkalarına anlattık, başkalarıda bize haklısın deyince dost sandık.
Eşimizi, hayat arkadaşımızı canparcamızı elin erkeğine ve kadınına kötüleyip onları eşimizden daha üstün tutup değer verdik.
Haramın o tatlı gelen hevesine öyle bir  kapıldık ki helali görmez olduk. Uğruna canını bize verecek asıl kişiyi görmez olduk.
Büyüklerimizin bir sözü vardır....  avlunun otu hep acı demişler  elin avlusunun  zehirli otunu tadana kadar.
Dünyanın zevkine ve lezzetine kapılmış insan ne de zavallıdır.
Mutluluğu ve huzuru dışarıda arayan insan ne de zavallıdır
Dışarıdaki kişileri eşinden daha çok ilgilenip değer veren eşler ne de zavallıdır.
Hayat dışarıda değil Hayat senin evinin içindedir.
Mutluluk elin erkekleri ve kadınların yanında değildir senin eşinin yani senin helalinin yanındadır.
Unutma sakın...
Senin ilacın evindir, huzurun eşindir herkes dağılıp gittiğinde herkes bir kenara çekildiğinde güneşin yağmurun altında iki kişi kalacaksınız.
Birbirinizi sevin ki Allah'da sizi sevsin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.