MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

GÜZELLİK BAŞA BELA

Gözler hep onların üzerindedir. Bazen farkında bile olmadan çarşıda, toplantıda, düğünde yada bir toplumda gizli gizli sürerler. Binlerce kişinin arasında göze çarparlar. Hiç tanımadığı kişiler tarafından eleştirilip çekiştirirler. Haberi olmadan kaderini yazıp çizerler ve karar verirler. İnsanlardan kaçsalarda kurtuluş yok. Dedikya güzellik başa bela. Dünyada rahatlık vermezler. Ferman yazıp Dünya'yı zindan ederler. Eh bu güzellik olmaz olsun diyorlardır  bahtsız güzeller. Şöyle bir örnek vereyim. Sırada bir serce kimse onu yakalayıp kafese koymaz. Etrafta sürü halinde var fakat kimse onları bile görmaz. Serceler özgürce uçarlar. Fakat bülbüller ve kanaryalar kafeste. Serce kendisi gelip kafese girse bile onu tutup bırakırlar. Peki ya gökkuşağ renginden bir bülbül yada sapsarı bir kanarya olsa onu hemen yakalayıp kafese koyarlar. Onu heps ederler ölene kadar kafeste bırakmazlar. İşte güzelleride bu renkli tüylü kuşlar gibi rahat bırakmazlar haps ederler. Önce iyi davranırlar, hürmet ederler istediklerini elde edemediklerinde bu sefer zarar vermeye başlarlar. Çaresiz kalmaları için her türlü götü yola baş vururlar. Karaköprü narlıktır Güzellik bir varlıktır Şal aba giyenler Sevdiğine sadıktır. Urfalı Usta bestekar Mustafa Savaş'ın dediği gibi... Karaköprü narlıktır Güzellik bir varliktir Evet, doğrudur güzellik bir varlıktır fakat  genel olarak baktığımızda güzeller iş alanlarında başarılı oluyorlar, şansları vardır  fakat diğer konularda pek başarılı değiller, bahtsızlar. Bir Murada ermezler. Hep üzgün ve mutsuzlar. Tabiatın kanunumu yada güzellerin özündemi var bilmiyorum kimseyi begenmezler ve kimseye imkan vermezler buda hep yanlız ve mutsuz olmalarına neden oluyor. Kendilerine göre birini bulamadıkları için ya çok geç evlenirlar, yada bekar olarak hayatlarını sürdürürler. Evli olanlarda pek mutluda değiller. Belki de dengleriyle evlenmedikleri içindir. Ama şu bir gerçektirki herşeyin bir zamanı ve vakti vardır. Zamanı geçince artık bazı şeylerin  pek anlamı ve değeride kalmiyor. Bir gül bahçesine girersin bu gül güzeldir, koparmak istersin tam koparacaksın bakiyorsun biraz ilerisinde daha güzeli var, ona gidersin ve tam koparacaksın bakiyorsun ilerisinde bundan daha güzeli var, ona gidersin.  Bu güzeldir şu daha güzeldir derken, bir bakmışsın bahçenin sonuna gelmişsin ve artık en son gülü artık çirkin olsada kopariyorsun. Güzellerin  eş seçme şeklide böyledir. Önce kimseyi begenmezler, kimseye imkan vermezler sonra bu olur bu olmaz derken en son giderler bir çirkin ya da kötüye düşerler. Ömür boyu da istemedikleri biriylede mutsuz olarak yaşarlar. Güzeller için kullanan bir söz vardır. ( Kaderi güzel olsaydı) Evet güzellerin kaderi pek güzel değildir. Nedendir bilmiyorum ama Velhasıl işin özü  şudur... Güzellik başa beladır.
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2024 - Salı

GÜZELLİK BAŞA BELA

Gözler hep onların üzerindedir.

Bazen farkında bile olmadan çarşıda, toplantıda, düğünde yada bir toplumda gizli gizli sürerler.

Binlerce kişinin arasında göze çarparlar.

Hiç tanımadığı kişiler tarafından eleştirilip çekiştirirler.

Haberi olmadan kaderini yazıp çizerler ve karar verirler.

İnsanlardan kaçsalarda kurtuluş yok.

Dedikya güzellik başa bela.

Dünyada rahatlık vermezler.

Ferman yazıp Dünya'yı zindan ederler.

Eh bu güzellik olmaz olsun diyorlardır  bahtsız güzeller.

Şöyle bir örnek vereyim.

Sırada bir serce kimse onu yakalayıp kafese koymaz.

Etrafta sürü halinde var fakat kimse onları bile görmaz.

Serceler özgürce uçarlar.

Fakat bülbüller ve kanaryalar kafeste.

Serce kendisi gelip kafese girse bile onu tutup bırakırlar.

Peki ya gökkuşağ renginden bir bülbül yada sapsarı bir kanarya olsa onu hemen yakalayıp kafese koyarlar.

Onu heps ederler ölene kadar kafeste bırakmazlar.

İşte güzelleride bu renkli tüylü kuşlar gibi rahat bırakmazlar haps ederler.

Önce iyi davranırlar, hürmet ederler istediklerini elde edemediklerinde bu sefer zarar vermeye başlarlar.

Çaresiz kalmaları için her türlü götü yola baş vururlar.

Karaköprü narlıktır

Güzellik bir varlıktır

Şal aba giyenler

Sevdiğine sadıktır.

Urfalı Usta bestekar Mustafa Savaş'ın dediği gibi...

Karaköprü narlıktır

Güzellik bir varliktir

Evet, doğrudur güzellik bir varlıktır fakat  genel olarak baktığımızda güzeller iş alanlarında başarılı oluyorlar, şansları vardır  fakat diğer konularda pek başarılı değiller, bahtsızlar.

Bir Murada ermezler.

Hep üzgün ve mutsuzlar.

Tabiatın kanunumu yada güzellerin özündemi var bilmiyorum kimseyi begenmezler ve kimseye imkan vermezler buda hep yanlız ve mutsuz olmalarına neden oluyor.

Kendilerine göre birini bulamadıkları için

ya çok geç evlenirlar, yada bekar olarak hayatlarını sürdürürler.

Evli olanlarda pek mutluda değiller.

Belki de dengleriyle evlenmedikleri içindir.

Ama şu bir gerçektirki herşeyin bir zamanı ve vakti vardır.

Zamanı geçince artık bazı şeylerin  pek anlamı ve değeride kalmiyor.

Bir gül bahçesine girersin bu gül güzeldir, koparmak istersin tam koparacaksın bakiyorsun biraz ilerisinde daha güzeli var, ona gidersin ve tam koparacaksın bakiyorsun ilerisinde bundan daha güzeli var, ona gidersin.

 Bu güzeldir şu daha güzeldir derken, bir bakmışsın bahçenin sonuna gelmişsin ve artık en son gülü artık çirkin olsada kopariyorsun.

Güzellerin  eş seçme şeklide böyledir.

Önce kimseyi begenmezler, kimseye imkan vermezler sonra bu olur bu olmaz derken en son giderler bir çirkin ya da kötüye düşerler.

Ömür boyu da istemedikleri biriylede mutsuz olarak yaşarlar.

Güzeller için kullanan bir söz vardır.

( Kaderi güzel olsaydı)

Evet güzellerin kaderi pek güzel değildir.

Nedendir bilmiyorum ama Velhasıl işin özü  şudur...

Güzellik başa beladır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.