MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

GÜZEL URFA'MI SEL ALDI

Maraş Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 4.17'de meydana gelen 7.7 ardın'da 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu. Enkaz altında çıkarılan her cansız beden için canımız yandı, içimiz parcalandı, millet olarak büyük  acı yaşadık. Dünya üzerinde çok az görülen ve geniş alanı kapsayan, zor hava şartları ve yolların yıkılması nedeniyle  deprem, bölgesine ulaşmak ve müdahale etmekten zorluk yaşansada erken toparlandık. ALLAH  devletimize zeval vermesin. Bir seferberlik koordinesinde vatantaşın desteğiyle kısa sürede toparlandık ve yaralarımızı sardık.  Tam normale dönmüşken  bu safer  başta  güzel Urfam  olmak üzere Adiyaman, Diyarbakırda sel  felaketi yaşandı. Sanki 6, aylık yağmur, 1 günde yağdı. Dereler, caddeler ve sokaklar dolup taştı, zemin ve giriş katlardaki evler, tavana kadar su doldu. Araçlar kutu gibi sele kapıldı. Şehir adeta su altında kaldı. Alt geçitte suyun içinde  kurtarılmayı bekleyen insanlar, yani tam anlamiyla bir can pazarı. Bu sel felaketinde  tam 18, vatandaşımızı kaybettik. Depremde olduğu gibi sel felaketinde de canımız yandı. Urfa selle boğuşurken yine bazıları depremde, devleti suçladığı gibi siyaset yaparak selde belediyeyi  suçladı. Yağmur öyle şiddetli yağdiki kısa sürede heryeri denize çevirdi 1 m. Kanalizasyon gideri ne yapsın. Maraş depremi ben Antepte yaşadım, okadar sallandiki binalerın çatıları birbirine  değiyordu. Bukadar şiddetli depreme, binanın sağlamı ne yapsın,  binamı dayanır. İlçede taş üstüne taş kalmadı. Örneğin... depremde üst katlarda değil girişlerde kalın ki hemen dışarı çıkarsınız, sel felaketinde de ise giriş katlarda değil üst katlarda kalın, daha güvenilirdir dediler. Peki hangi katlar güvenilirdir? Bu olanlar hepsi ALLAH (cc.) tarafından geliyor, en güvenilir alt kat,  ya da üst kat değildir. ALLAH' tır. Deprem olur müteahhiti, Devleti, sel olur alt yapı yoktur deyip belediyeyi, başkanı suçlarız. Felaket sırasında beni Cumhurbaşkanı yapın Urfayı sele karşı daha iyi önlem alırız diye açıkca oy isteyen oldu. Millet canınla uğraşırken, şimdi oy isteme zamanımı. Siyaset yapmak, suclamak selden etkilenen vatandaşlara faydası olmaz. Kurtarma koordinasyonuna destek vermek, vatantaşlara yardim etmek gerek.
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2023 - Salı

GÜZEL URFA'MI SEL ALDI

Maraş Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 4.17'de meydana gelen 7.7 ardın'da 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu.

Enkaz altında çıkarılan her cansız beden için canımız yandı, içimiz parcalandı, millet olarak büyük  acı yaşadık.

Dünya üzerinde çok az görülen ve geniş alanı kapsayan, zor hava şartları ve yolların yıkılması nedeniyle  deprem, bölgesine ulaşmak ve müdahale etmekten zorluk yaşansada erken toparlandık.

ALLAH  devletimize zeval vermesin.
Bir seferberlik koordinesinde vatantaşın desteğiyle kısa sürede toparlandık ve yaralarımızı sardık. 

Tam normale dönmüşken  bu safer  başta  güzel Urfam  olmak üzere Adiyaman, Diyarbakırda sel  felaketi yaşandı.

Sanki 6, aylık yağmur, 1 günde yağdı.
Dereler, caddeler ve sokaklar dolup taştı,
zemin ve giriş katlardaki evler, tavana kadar su doldu. Araçlar kutu gibi sele kapıldı. Şehir adeta su altında
kaldı. Alt geçitte suyun içinde  kurtarılmayı bekleyen insanlar, yani tam anlamiyla bir can pazarı.

Bu sel felaketinde  tam 18, vatandaşımızı kaybettik. Depremde olduğu gibi sel felaketinde de canımız yandı.

Urfa selle boğuşurken yine bazıları depremde, devleti suçladığı gibi siyaset yaparak selde belediyeyi  suçladı. Yağmur öyle şiddetli yağdiki kısa sürede heryeri denize çevirdi 1 m. Kanalizasyon gideri ne yapsın.

Maraş depremi ben Antepte yaşadım, okadar sallandiki binalerın çatıları birbirine  değiyordu.

Bukadar şiddetli depreme, binanın sağlamı ne yapsın,  binamı dayanır.
İlçede taş üstüne taş kalmadı.

Örneğin... depremde üst katlarda değil girişlerde kalın ki hemen dışarı çıkarsınız, sel felaketinde de ise giriş katlarda değil üst katlarda kalın, daha güvenilirdir dediler.

Peki hangi katlar güvenilirdir?
Bu olanlar hepsi ALLAH (cc.) tarafından geliyor, en güvenilir alt kat,  ya da üst kat değildir. ALLAH' tır.

Deprem olur müteahhiti, Devleti, sel olur alt yapı yoktur deyip belediyeyi, başkanı suçlarız.

Felaket sırasında beni Cumhurbaşkanı yapın Urfayı sele karşı daha iyi önlem alırız diye açıkca oy isteyen oldu.
Millet canınla uğraşırken, şimdi oy isteme zamanımı.

Siyaset yapmak, suclamak selden etkilenen vatandaşlara faydası olmaz. Kurtarma koordinasyonuna destek vermek, vatantaşlara yardim etmek gerek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.