MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

DÜNYA'DA ÇOCUK OLMAK

Yaşayan herkes bu dünya'ya öncelikle bir çocuk olarak gelir. Ancak hepsı çocukluğunu yaşayabildiğini söylemek zor, çok zor, hatta imkansızdır. Kimisinin bir oyuncak görmediği, kimisinin başını okşayacak bir elin değmediği, kimisinin ise bir sıcak yuvasının olmadığını bilmeliyiz. Anne sevgisine muhtaç olan veyahut anne kucağını tanımayan pek çok yavrunun olduğunu da unutmayalım. Evin içinde anne baba kavga ederse üzülen çocuklar oluyor. Anne baba boşanırsa arada kalan çocuklar. Anne hastalanırsa zararı çocuk görür. Baba dara düşse zararı çocuk görür. Savaş , kıtlık, salgın hastalık olsa birinci derecede zararı hep çocuk görür. Halbuki tüm diğer çocuklar gibi, akranları gibi mutlu olmak onların da temel hakkı değil mi?!. Onlar da sevgi ile büyümeli, büyütülmeli, onlar da sevmeli ve sevilmeli değil mi?!. Onların da diğer çocuklar gibi aynı süre anne karnında kalmış, aynı anne sütüne muhtaç vaziyette doğmuş eşit bireyler olduğu asla unutulmamalıdır. Derisinin rengi farklı olsa da, farklı iklimlerde doğmuş olsalar da annelerine sarılmak onların da hakkı değil mi?! Dünyanın neresinde bir kavga, gürültü, patırtı olsa orada en çok zararı muhakkak çocuklar görür. Şu an siyonist işgalci örgüt İsrail Gazze'de çocukların üstüne bomba yağdırdığı gibi. İşgalci İsrail saldırı sonucu Gazze Şeridi'nde, 7 Ekim'den bu yana en az 9 bin çocuk öldü. Ağır bombardıman sonucu enkaz altında parçalanmış minik bedenleri İçimizi yakıyor. Hastane enkaz olmuş. İlaç yok. Yaralı çocuklar ağrılardan acı bir şekilde ölüyorlar. İnsan Hakları Derneği, Çocuk Hakları Komisyonu nerede? Dünya Çocuk Hakları Gününde Gazze'de Çocuklar savaşta  kat ediliyordu. Uluslararası İnsan Hakları nerede? Masum çocukların ölümüne gözlerini, kulaklarını ve dillerini kapatanlara yazıklar olsun. Dünyada insan eliyle olan hiçbir savaş, hiçbir katliam, hiçbir felaket çocuklar tarafından başlatılmamış, onlar tarafından yapılmamış olmakla beraber, savaşın, katliamın olduğu her durumda en çok ziyanı maalesef yine çocuklar görmüştür. Dünyada çocuk olmak bu mudur? Şunu Unutmayalım ki hepimiz dünya'ya bir çocuk olarak geldik. Şu an Gazze'ye saldırıp acımasızca çocukları katleden zalim Netenyahu' da bir çocuk olarak dünyaya geldiğini unutmasın.
Ekleme Tarihi: 12 Ocak 2024 - Cuma

DÜNYA'DA ÇOCUK OLMAK

Yaşayan herkes bu dünya'ya öncelikle bir çocuk olarak gelir.

Ancak hepsı çocukluğunu yaşayabildiğini söylemek zor, çok zor, hatta imkansızdır.

Kimisinin bir oyuncak görmediği, kimisinin başını okşayacak bir elin değmediği, kimisinin ise bir sıcak yuvasının olmadığını bilmeliyiz.

Anne sevgisine muhtaç olan veyahut anne kucağını tanımayan pek çok yavrunun olduğunu da unutmayalım.

Evin içinde anne baba kavga ederse üzülen çocuklar oluyor.

Anne baba boşanırsa arada kalan çocuklar.

Anne hastalanırsa zararı çocuk görür.

Baba dara düşse zararı çocuk görür.

Savaş , kıtlık, salgın hastalık olsa birinci derecede zararı hep çocuk görür.

Halbuki tüm diğer çocuklar gibi, akranları gibi mutlu olmak onların da temel hakkı değil mi?!.

Onlar da sevgi ile büyümeli, büyütülmeli, onlar da sevmeli ve sevilmeli değil mi?!.

Onların da diğer çocuklar gibi aynı süre anne karnında kalmış, aynı anne sütüne muhtaç vaziyette doğmuş eşit bireyler olduğu asla unutulmamalıdır.

Derisinin rengi farklı olsa da, farklı iklimlerde doğmuş olsalar da annelerine sarılmak onların da hakkı değil mi?!

Dünyanın neresinde bir kavga, gürültü, patırtı olsa orada en çok zararı muhakkak çocuklar görür.

Şu an siyonist işgalci örgüt İsrail Gazze'de çocukların üstüne bomba yağdırdığı gibi.

İşgalci İsrail saldırı sonucu Gazze Şeridi'nde, 7 Ekim'den bu yana en az 9 bin çocuk öldü.

Ağır bombardıman sonucu enkaz altında parçalanmış minik bedenleri İçimizi yakıyor.

Hastane enkaz olmuş.

İlaç yok.

Yaralı çocuklar ağrılardan acı bir şekilde ölüyorlar.

İnsan Hakları Derneği, Çocuk Hakları Komisyonu nerede?

Dünya Çocuk Hakları Gününde Gazze'de Çocuklar savaşta  kat ediliyordu.

Uluslararası İnsan Hakları nerede?

Masum çocukların ölümüne gözlerini, kulaklarını ve dillerini kapatanlara yazıklar olsun.

Dünyada insan eliyle olan hiçbir savaş, hiçbir katliam, hiçbir felaket çocuklar tarafından başlatılmamış, onlar tarafından yapılmamış olmakla beraber, savaşın, katliamın olduğu her durumda en çok ziyanı maalesef yine çocuklar görmüştür.

Dünyada çocuk olmak bu mudur?

Şunu Unutmayalım ki hepimiz dünya'ya bir çocuk olarak geldik.

Şu an Gazze'ye saldırıp acımasızca çocukları katleden zalim Netenyahu' da bir çocuk olarak dünyaya geldiğini unutmasın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.