MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

COVID 19'Ü YENEBİLİRİZ

Kısa bir sürede dünyanın tamamını kuşatan ve ölümcül kovid 19 hastalığı Mart ayı başlarında Ülkemizde de görüldü. Sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca sağlık çalışanlarımızın azim çabasıyla ve vatandaşımızın duyarlı duruşuyla sıkı bir önlem aldık. 2 bine ulaşan covid 19 vaka sayısını binin altına çekmeyi başardık. Bu başarıya önlem alarak devlet ve  vatandaşın koordineli bir şekilde çalışmasının sonucunda ulaşıldı. Maske,sosyal mesafe ve hijyen en önemlisi şehirler arası seyahatlerin kısıtlanması ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı ile bu başarıya ulaşılmıştır. Covit 19 hastalığı karşısında tamamen çaresiz değiliz. Ancak görmezden gelmeyin, küçümsemeyin eğer tedbirli olunmazsa vakalarla birlikte ölüm oranları da artabilir.Mayıs ayının sonlarında vaka sayısının azalması ve ekonominin canlanması için kontrollü bir şekilde normalleşme sürecine gidilmesine karar verilmişti.Fakat vatandaşımız bu süreci ciddiye almayıp maskeyi,sosyal mesafeyi tamamen kaldırıp ve kontrolsüz normalleşme sürecine girdi.Kontrollü süreçte dışarıda rastladığımız 100 kişiden 2 veya 3 kişi maske taktığını görüyorduk.Onlarda maskeyi nereye takacağını bilmediğinden mi yada virüsle dalga geçtiğinden mi bilemiyorum maskeyi aksesuar gibi ya çenenin altına ya da koluna yada paraşüt gibi kafasına taktığına şahit oldum.Bu enteresan ve endişe verici görüntüler covid 19 bir daha hortlayacağı ve vaka sayısı rekora gideceğinin işareti idi.Kuralları ihlal ettik,uyarılara kulak asmadık virüs bitmiş gibi davrandık.Tatil köylerinde sahillerde iç içe tatil yaparak park ve piknik alanlarını doldurduk. Covid 19 olmadığı önceki günlerimize döndük. Dolayısıyla aylarca o kadar tedbir o kadar çaba ve emek boşa gitti.Tekrar başa döneceğiz gibi görünüyor son 10 gündür vaka sayısı yükselişte bu yükselişle birlikte ölüm sayısı da artabilir endişesindeyim. Dünya genelinde baktığımızda covid 19'a karşı Türkiye aldığı önlemler ve çalışmalar süper güç dediğimiz devletleri bile gerisinde bırakmıştır.Bu başarı başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep tayyip erdoğan,olmak üzere sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca ve gecesini gündüzüne katan her an virüs kapma ihtimali yüksek olan kahraman sağlık çalışanlarımızdır. Tabiki devletimiz tedbir almak zorundadır. Ancak devletin tek önlem alması bu salgın hastalığa karşı tamamen başarılı olması imkansızdır.Bu dunyayi etkisi altına alan covid 19 hastalığı hepimizin ortak sorunudur. Biz de vatandaş olarak üstümüze düşen görevi yapmalı,uyarıları dikkate alarak kişisel tedbirimizi almak zorundayız.Gerekmedikçe dışarı çıkmamalıyız,seyahat etmemeliyiz, maske,sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymalıyız.Bu şekilde covid-19 hastalığını yenebiliriz.Devlet ve vatandaş koordineli bir şekilde hareket ederse covid-19 virüsten tamamen kurtulmuş oluruz.Şunu unutmayalım ki bütün uyarılar bizim sağlığımız içindir.Lütfen kurallara uyalım.Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim. Selam ve dua ile.
Ekleme Tarihi: 18 Haziran 2020 - Perşembe

COVID 19'Ü YENEBİLİRİZ

Kısa bir sürede dünyanın tamamını kuşatan ve ölümcül kovid 19 hastalığı Mart ayı başlarında Ülkemizde de görüldü.

Sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca sağlık çalışanlarımızın azim çabasıyla ve vatandaşımızın duyarlı duruşuyla sıkı bir önlem aldık. 2 bine ulaşan covid 19 vaka sayısını binin altına çekmeyi başardık. Bu başarıya önlem alarak devlet ve 
vatandaşın koordineli bir şekilde çalışmasının sonucunda ulaşıldı.
Maske,sosyal mesafe ve hijyen en önemlisi şehirler arası seyahatlerin kısıtlanması ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı ile bu başarıya ulaşılmıştır.

Covit 19 hastalığı karşısında tamamen çaresiz değiliz. Ancak görmezden gelmeyin, küçümsemeyin eğer tedbirli olunmazsa vakalarla birlikte ölüm oranları da artabilir.Mayıs ayının sonlarında vaka sayısının azalması ve ekonominin canlanması için kontrollü bir şekilde normalleşme sürecine gidilmesine karar verilmişti.Fakat vatandaşımız bu süreci ciddiye almayıp maskeyi,sosyal mesafeyi tamamen kaldırıp ve kontrolsüz normalleşme sürecine girdi.Kontrollü süreçte dışarıda rastladığımız 100 kişiden 2 veya 3 kişi maske taktığını görüyorduk.Onlarda maskeyi nereye takacağını bilmediğinden mi yada virüsle dalga geçtiğinden mi bilemiyorum maskeyi aksesuar gibi ya çenenin altına ya da koluna yada paraşüt gibi kafasına taktığına şahit oldum.Bu enteresan ve endişe verici görüntüler covid 19 bir daha hortlayacağı ve vaka sayısı rekora gideceğinin işareti idi.Kuralları ihlal ettik,uyarılara kulak asmadık virüs bitmiş gibi davrandık.Tatil köylerinde sahillerde iç içe tatil yaparak park ve piknik alanlarını doldurduk. Covid 19 olmadığı önceki günlerimize döndük. Dolayısıyla aylarca o kadar tedbir o kadar çaba ve emek boşa gitti.Tekrar başa döneceğiz gibi görünüyor son 10 gündür vaka sayısı yükselişte bu yükselişle birlikte ölüm sayısı da artabilir endişesindeyim. Dünya genelinde baktığımızda covid 19'a karşı Türkiye aldığı önlemler ve çalışmalar süper güç dediğimiz devletleri bile gerisinde bırakmıştır.Bu başarı başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep tayyip erdoğan,olmak üzere sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca ve gecesini gündüzüne katan her an virüs kapma ihtimali yüksek olan kahraman sağlık çalışanlarımızdır. Tabiki devletimiz tedbir almak zorundadır. Ancak devletin tek önlem alması bu salgın hastalığa karşı tamamen başarılı olması imkansızdır.Bu dunyayi etkisi altına alan covid 19 hastalığı hepimizin ortak sorunudur.
Biz de vatandaş olarak üstümüze düşen görevi yapmalı,uyarıları dikkate alarak kişisel tedbirimizi almak zorundayız.Gerekmedikçe dışarı çıkmamalıyız,seyahat etmemeliyiz, maske,sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymalıyız.Bu şekilde covid-19 hastalığını yenebiliriz.Devlet ve vatandaş koordineli bir şekilde hareket ederse covid-19 virüsten tamamen kurtulmuş oluruz.Şunu unutmayalım ki bütün uyarılar bizim sağlığımız içindir.Lütfen kurallara uyalım.Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim. Selam ve dua ile.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.