MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

CHP'NİN HALİ NE OLACAK

CHP'nin hali  hoş değil. Bitmek bilmeyen bir koltuk savaşı ve bu savaş nereye kadar sürecek bilmiyoruz.  Seçim sona erdi, ama tartışması bitmedi. Cumhur İttifakı, Millet bize hangi mesajları verdi, eksik ve hatalarımız neler, diye araştırıyor.   Millet İttifakı paydaşları ise, kim kimi üttü sorusuna cevap arıyor.  Kemal bey kürsüye çıkıyor, gerekirse 16'lı masa bile kurarım, sözleriyle kendisini suçlayanlara meydan okuyor.   Hatta bazen Cumhurmaşkanı sayın Erdoğan'ın seçim öncesinde kendisine söylediği sözü tekrar ediyor.  Topunuz gelin diyor.  Kemal Bey bu sözü kendi yol arkadaşlarına söylüyor.  Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ise, tebesüm ederek 16 değil 160'lı masa kursan ne olur diye Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü çıkmazı ortaya koyuyor.  Özellikle muhalefet kanadındaki tartışmalar bitecek gibi de görünmüyor.  Dün, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'ın Ak Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada öncelikle elde ettiği seçim başarısından dolayı MHP,  lideri sayın Devlet Bahçeli ve ülkücüler olmak üzere katkısı olanlara tek tek  teşekkür etti.  Millet İttifakı ortakları ise, hem birbirlerini, hem de partileri içindeki yol arkadaşlarını acımasızca suçlamakla meşgul.  Herkes suçu bir başkasına yıkma telaşı içinde.  Kazanan Erdoğan,a öz eleştirimizi yapacağız derken, mağlublar bahane ve suçlu arama peşinde.  İşe seçmeni suçlamakla başladılar, şimdi de okları birbirlerine yönelttiler.  Seçim öncesi yenilgiyi oluşturan anlayış neyse, bugünkü de o, özeleştiri yapıp hataları bulmak yerine, günah keçisi arayıp, aradan sıyrılmayı tercih ediyorlar.  Seçim bitti kazanan Sayın Erdoğan kaybeden Kemal Bey Bu saatten sonra Ana muhalefetin görevi hükümetin çalışmalarını gözetlemek yanlış varsa dile getirmek ve takip etmektir.  Ancak şu an muhalefet ülkenin sorunlarını bir kenara bırakıp koltuk derdine düşmüşler.  Birbirlerine girmişler.  Değişim istiyorlar.  Her kafadan bir ses çıkıyor.  Dikkat çekmek için herkes bir şeyler yapıyor  Tanju Özcan Bolu'dan Ankara'ya yürüyor.  İmamoğlu Bodrum'da yüzüyor.  Özgür Özel sessiz sessiz genel  merkez koltuğun üzerinde süzülüyor.  Kemal Bey'in etrafında kimse kalmadı tek başına direniyor.  6'lı masanın ortakları CHP'den aldığı milletvekillerini alıp gittiler.  Masanın 4 ortağı tüm oy oranı % 0.1 etmezken  CHP'nin adı altında 39 milletvekiliye sahip oldular. Yani masanın kârlıları onlar oldular.  Bugün Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamanoğlu 20 miletvekilliyle mecliste bir grup kurdular.  Yani onlar da Kemal Bey'i terk ettiler şu an Kimse kimseyle konuşmuyor.  Seçimden önce birbirlerini övdüğü kadar, şimdi tam tersi birbirlerini kötülüyorlar.  Meral Akşener zaten Kemal Bey'i gördüğünde cinnet geçiriyor.  Yüzünü bile görmek istemiyor.  Seçim akşamı Malkoç oğlu gibi genel merkezin bütün camlarını indirmedi mi.  Seçimi kaybetmenin Kılıçdaroğlu'na mal ediyorlar yani günah keçisi kılıçdaroğlu'dur?  Bilemiyorum ama bitmek bilmeyen koltuk savaşından dolayı, CHP'nin durumu hiçte iyi değil.
Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2023 - Cuma

CHP'NİN HALİ NE OLACAK

CHP'nin hali  hoş değil.

Bitmek bilmeyen bir koltuk savaşı
ve bu savaş nereye kadar sürecek bilmiyoruz. 

Seçim sona erdi, ama tartışması bitmedi. Cumhur İttifakı, Millet bize hangi mesajları verdi, eksik ve hatalarımız neler, diye araştırıyor.  

Millet İttifakı paydaşları ise, kim kimi üttü sorusuna cevap arıyor. 

Kemal bey kürsüye çıkıyor, gerekirse 16'lı masa bile kurarım, sözleriyle kendisini suçlayanlara meydan okuyor.  

Hatta bazen Cumhurmaşkanı sayın Erdoğan'ın seçim öncesinde kendisine söylediği sözü tekrar ediyor. 

Topunuz gelin diyor. 

Kemal Bey bu sözü kendi yol arkadaşlarına söylüyor. 

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ise, tebesüm ederek 16 değil 160'lı masa kursan ne olur diye
Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü çıkmazı ortaya koyuyor. 

Özellikle muhalefet kanadındaki tartışmalar bitecek gibi de görünmüyor. 

Dün, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan'ın Ak Parti Grubu'nda yaptığı konuşmada öncelikle elde ettiği seçim başarısından dolayı MHP,  lideri sayın Devlet Bahçeli ve ülkücüler olmak üzere katkısı olanlara tek tek  teşekkür etti. 

Millet İttifakı ortakları ise, hem birbirlerini, hem de partileri içindeki yol arkadaşlarını acımasızca suçlamakla meşgul. 

Herkes suçu bir başkasına yıkma telaşı içinde. 

Kazanan Erdoğan,a öz eleştirimizi yapacağız derken, mağlublar bahane ve suçlu arama peşinde. 

İşe seçmeni suçlamakla başladılar, şimdi de okları birbirlerine yönelttiler. 

Seçim öncesi yenilgiyi oluşturan anlayış neyse, bugünkü de o, özeleştiri yapıp hataları bulmak yerine, günah keçisi arayıp, aradan sıyrılmayı tercih ediyorlar. 

Seçim bitti kazanan Sayın Erdoğan kaybeden Kemal Bey
Bu saatten sonra
Ana muhalefetin görevi hükümetin çalışmalarını gözetlemek yanlış varsa dile getirmek ve takip etmektir. 

Ancak şu an muhalefet ülkenin sorunlarını bir kenara bırakıp koltuk derdine düşmüşler. 

Birbirlerine girmişler. 

Değişim istiyorlar. 

Her kafadan bir ses çıkıyor. 

Dikkat çekmek için herkes bir şeyler yapıyor 

Tanju Özcan Bolu'dan Ankara'ya yürüyor. 

İmamoğlu Bodrum'da yüzüyor. 

Özgür Özel sessiz sessiz genel  merkez koltuğun üzerinde süzülüyor. 

Kemal Bey'in etrafında kimse kalmadı tek başına direniyor. 

6'lı masanın ortakları CHP'den aldığı milletvekillerini alıp gittiler. 

Masanın 4 ortağı tüm oy oranı % 0.1 etmezken  CHP'nin adı altında 39 milletvekiliye sahip oldular. Yani masanın kârlıları onlar oldular. 

Bugün Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamanoğlu 20 miletvekilliyle mecliste bir grup kurdular. 

Yani onlar da Kemal Bey'i terk ettiler şu an Kimse kimseyle konuşmuyor. 

Seçimden önce birbirlerini övdüğü kadar, şimdi tam tersi birbirlerini kötülüyorlar. 

Meral Akşener zaten Kemal Bey'i gördüğünde cinnet geçiriyor. 

Yüzünü bile görmek istemiyor. 

Seçim akşamı Malkoç oğlu gibi genel merkezin bütün camlarını indirmedi mi. 

Seçimi kaybetmenin Kılıçdaroğlu'na mal ediyorlar yani günah keçisi kılıçdaroğlu'dur? 

Bilemiyorum ama bitmek bilmeyen koltuk savaşından dolayı, CHP'nin durumu hiçte iyi değil.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.