MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BUGÜN ANTEPE KAR YAĞDI

Meteorolojiden bilgi almıştık. Hafta sonu Antepe kar yağacak. Heyecanla karın yağmasını bekliyorduk. Şubat ayının ilk günlerinde, nihayet Antep'e kar yağdı. Hemde nasıl yağdı lapa lapa. Yollar, dağlar, caddeler, sokaklar her yer benbeyaz. Ağaçlar kuğunun kanadı gibi beyaza böründü. Yılın ilk karı. Nasılda heyecan verici. Nedense kar yağışı mutluluk verici. Tabii ki en çok çocuklar mutlu oldular. Ben de en az çocuklar gibi mutlu oldum karın yağmasına. Kahvemi aldım pencere nin kenarından muhtaşem karın yağışını sevinçle seyrettim. Başta çocuklar olmak üzere kar, seven herkes kendisini dışarıya attı. Kar topu oynadılar, kardan adam yaptılar. Kimileride beyaz örtünün büyüleyici manzarasını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiler ve hemen sosyal medyadan paylaşmak için kar sözleri aramaya başladılar. Özellikle o, küçük çocukların kar topu oynarken neşelenip gülmeleri, görülmeye değerdi. Ben de, onları seyrederken adete onlarla kar topu oynuyorum gibi sevinç ve tebessüm içindeydim. Karın yağması sadece çocukların kar topu oynayım sevinmesinden daha ziyade, karın yağması, toprak ve bitkiler içinde çok faydasi vardır. Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi minarelleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Özellikle toprağın 20-30 santimetre altına kadar inebilen ve topraktaki nem oranını artırır. Demekki kar yağışı çiftçiler için hayati önem taşıyor. Yüce ALLAH' tan (cc.) Bu kar yağışı ile çocukların kar topu oynayıp sevindirdiği gibi, bu yıl çiftçilerimizin mahsulatlarınıda bereketlendirip sevindirilmesini diliyorum. Selam ve dua ile.    
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2023 - Cuma

BUGÜN ANTEPE KAR YAĞDI

Meteorolojiden bilgi almıştık.

Hafta sonu Antepe kar yağacak.

Heyecanla karın yağmasını bekliyorduk.

Şubat ayının ilk günlerinde, nihayet Antep'e kar yağdı.

Hemde nasıl yağdı lapa lapa.

Yollar, dağlar, caddeler, sokaklar her yer benbeyaz. Ağaçlar kuğunun kanadı gibi beyaza böründü.

Yılın ilk karı.

Nasılda heyecan verici.

Nedense kar yağışı mutluluk verici. Tabii ki en çok çocuklar mutlu oldular. Ben de en az çocuklar gibi mutlu oldum karın yağmasına. Kahvemi aldım pencere nin kenarından muhtaşem karın yağışını sevinçle seyrettim.

Başta çocuklar olmak üzere kar, seven herkes kendisini dışarıya attı. Kar topu oynadılar, kardan adam yaptılar.

Kimileride beyaz örtünün büyüleyici manzarasını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiler ve hemen sosyal medyadan paylaşmak için kar sözleri aramaya başladılar.

Özellikle o, küçük çocukların kar topu oynarken neşelenip gülmeleri, görülmeye değerdi. Ben de, onları seyrederken adete onlarla kar topu oynuyorum gibi sevinç ve tebessüm içindeydim.

Karın yağması sadece çocukların kar topu oynayım sevinmesinden daha ziyade,

karın yağması, toprak ve bitkiler içinde çok faydasi vardır.

Kar suyu, topraktaki potasyum, kalsiyum, demir gibi minarelleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Kar, yeryüzü ve yeraltı su rezervlerinin en önemli kaynağıdır. Özellikle toprağın 20-30 santimetre altına kadar inebilen ve topraktaki nem oranını artırır.

Demekki kar yağışı çiftçiler için hayati önem taşıyor.

Yüce ALLAH' tan (cc.) Bu kar yağışı ile çocukların kar topu oynayıp sevindirdiği gibi, bu yıl çiftçilerimizin mahsulatlarınıda bereketlendirip sevindirilmesini diliyorum.

Selam ve dua ile.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.