MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BU REVANİ ÇOK BAŞKA

Bizi yemeğe davet ettiler. Biz de davete ailece icabet ettik. Sağ olsunlar ev sahibi  her şeyi düşünmüşlerdi, özenle masayı donatmışlardı. Yemeğimizi yedik, çayımızı içtik. Biraz sohbetten sonra kalkalım dedik. Ev sahibi tatlı yaptık, tatlımızı yiyelim öyle kalkarsınız deyince, bizde  tamam dedik. Revani tatlısı. Ama nasil bir revani tatlısı. Müthiş. Anlatamam.... Hamaratlı ev sahibi ablamız, revani tatlı'nın içine ne katmış bilemiyorum, ama öyle göze hoş, bir sarı renk tonu yakalamıştı ki revani'yi beyaz tabağın içinde bize sunulduğunda, adeta bir papatya çiçeği görünümü almıştı. Tatlı'nın içindeki irmiğin tane tane olması, kıvamlı şerbetin verdiği  parlaklık ve üzerinde serpilen Hindistan cevizi ile iştah açıcı bir görüntü vermekteydi. Sabırsızlıkla çatalı batırdığımda  yanlarında şerbetin damlaması o, anda tatlının ne kadar lezzetli olduğunu anlamıştım. Öyle idi'de. Yumuşak, ağızda dağılan ve yediğim her lokma, dilim ve damağım arasında bir lezzet şöleni oluşturdu. Muhteşem lezzetti adeta başımızı dönderdi. Abartmıyorum, inan'ın doğrudur. Revani değil adeta  bir festivaldı. Hamaratlı ablamızın elinden geçtiği revani'yi yediğimde sadece revani,nin o, eşsiz lezzeti damağımda kalsın diye, tatlının yanında içecek almadım desem inanın. Şimdi bana, bu ömründe hiç revani tatlısı yememiş mi? ne, diye sesinizi duyar gibiyim. Tabii ki yedim. Ama böyle lezzetli bir revani yemedim. Bu revani gerçekten çok başka. Ablamız bu revani tatlısının lezzet kıvamını nasıl yaptı bilemiyorum,  ama sanki ALLAH  (c.c.) bu ablamız'ı revani yapsın diye yaratmış. Eline koluna sağlık hamaratlı ablam. 2'ci dilim için ısrar ettiler, fakat ayıp olur diye almadım. Yoksa bir dilim daha yiyebilirdim. İştah açıcı bir görüntü, bir lezzet vardı. Yememek mümkünmü. Ben bu revani'ye bayıldım. Revani bu kadar' mı lezzetli olur? Evet, demekki  oluyor. Çünkü bu revani çok başka.
Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2023 - Pazartesi

BU REVANİ ÇOK BAŞKA

Bizi yemeğe davet ettiler.

Biz de davete ailece icabet ettik.

Sağ olsunlar ev sahibi  her şeyi düşünmüşlerdi, özenle masayı donatmışlardı.

Yemeğimizi yedik, çayımızı içtik.

Biraz sohbetten sonra kalkalım dedik.

Ev sahibi tatlı yaptık, tatlımızı yiyelim öyle kalkarsınız deyince, bizde  tamam dedik.

Revani tatlısı.

Ama nasil bir revani tatlısı.

Müthiş.

Anlatamam....

Hamaratlı ev sahibi ablamız, revani tatlı'nın içine ne katmış bilemiyorum, ama öyle göze hoş, bir sarı renk tonu yakalamıştı ki revani'yi beyaz tabağın içinde bize sunulduğunda, adeta bir papatya çiçeği görünümü almıştı.

Tatlı'nın içindeki irmiğin tane tane olması, kıvamlı şerbetin verdiği  parlaklık ve üzerinde serpilen Hindistan cevizi ile iştah açıcı bir görüntü vermekteydi.

Sabırsızlıkla çatalı batırdığımda  yanlarında şerbetin damlaması o, anda tatlının ne kadar lezzetli olduğunu anlamıştım.

Öyle idi'de.

Yumuşak, ağızda dağılan ve yediğim her lokma, dilim ve damağım arasında bir lezzet şöleni oluşturdu.

Muhteşem lezzetti adeta başımızı dönderdi.

Abartmıyorum, inan'ın doğrudur.

Revani değil adeta  bir festivaldı.

Hamaratlı ablamızın elinden geçtiği revani'yi yediğimde sadece revani,nin o, eşsiz lezzeti damağımda kalsın diye, tatlının yanında içecek almadım desem inanın.

Şimdi bana, bu ömründe hiç revani tatlısı yememiş mi? ne, diye sesinizi duyar gibiyim.

Tabii ki yedim.

Ama böyle lezzetli bir revani yemedim.

Bu revani gerçekten çok başka.

Ablamız bu revani tatlısının lezzet kıvamını nasıl yaptı bilemiyorum, 

ama sanki ALLAH  (c.c.) bu ablamız'ı revani yapsın diye yaratmış.

Eline koluna sağlık hamaratlı ablam.

2'ci dilim için ısrar ettiler, fakat ayıp olur diye almadım.

Yoksa bir dilim daha yiyebilirdim.

İştah açıcı bir görüntü, bir lezzet vardı.

Yememek mümkünmü.

Ben bu revani'ye bayıldım.

Revani bu kadar' mı lezzetli olur?

Evet, demekki  oluyor.

Çünkü bu revani çok başka.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.